Jump to content
Българският форум за музиканти

Apple Logic Pro


Recommended Posts

Има ли възможност в Logic метронома да се инсъртне като отделна група , за да може да се регулира допълнително нивото му и да се mute- ва?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Един въпрос с повишена трудност.

 

Възможно ли е да се свържат и синхронизират два Мака с две различни версии на Лоджик?

Имам един стар Мак и един Хакинтош, та мисълта ми е да ползвам виртуални инструменти от единия, аудио на другия или комбинация с ефекти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вьзможно е. Само трябва да стартираш единия МАС в Target Disk Mode и да се вьржеш кьм него с FireWire. Но много по-лесно е да сложиш виртуалните инструменти на друг диск на сьщия компютьр и да посочиш пьтя кьм тях в сьответния виртуален инструмент.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Старият Мак няма FireWire.

А целта ми е да не товаря процесора, защото последният микс, който правих беше с 64 канала на миксера и ..... запецна.

Теоретично мислех, че ако използвам виртуалните (или част от тях) инструменти с някои плъгини на единия и останалото на другия, синхронизирани чрез миди няма да се получи.

Аудио интерфейса на стария си е добър ( 8 ин 8 аут) и може да се синква евентуално.

 

Дали и как обаче е друг въпрос.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно. За това, което ти искаш да направиш има приложение в Logic Studio, наречено Logic Node. За целта и на двете машини трябва да има една и сьща версия на Logic с едни и сьщи пльгини. Свьрзваш двете машини с мрежови кабел, пускаш Logic Node и така машина 1 черпи ресурсите на машина 2 (процесорна мощ и РАМ).

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Става и не само с МИДИ клавиатура. Може да го ползваш с няколко MIDI устройства + аудио входове ( китари, гласове и т.н. ) като изпозлваш ефектите на Logic и останалите AU и VST.

Естествено може да го контролираш с някакви МИДИ контролери. Също така якото е че може изцяло да си пригодиш външния вид. Може да си сложиш текстове, акорди и други подсещащи материали :) Както и да показваш на екрана само това, което те вълнува, подредено по начин по който ти желаеш.

 

Ограничава се от ресурсите на компа. Четох как разни хора го ползват като миксер на бандата. Правят си присети за всеки инструмент и после направо в пулта. Абе много е яко. Само трябва да имаш подходящо ВСТ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз доколкото разбирам то идва с доста инструменти, осново ме интересува акустично пиано, Rhodes пиано и някакви стрингс, падове и синт неща, по възможност да си нацепя клавиатурата на части за различните инструменти, както и да смесвам по няколко инструмента в дадена област, примерно пиано и стрингс, това би трябвало да е възможно, доколкото гледам по описанието? Колко ресурси гълта, ти май имаше макбук про като моя или се лъжа? Аз съм с макбукпро 13", модел от средата на 2010-та, 4ГБ рам, ще стигне ли да се заредят 3-4 инструмента и да свири в реално време без латенция и пукане?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, за това ще стане. Моя е Air с 4 ГБ. Но аз свиря с китарните симулации. И то не Епълските ами на Line6 - Podfarm. Иначе си има готови присети цигулки с пиано :) или обратното. Освен това може да си пуснеш някакъв бекингтрак. Може да си правиш One Man Show.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Здравейте на всички, аз съм нов във тоя форум и искам да попитам нещо. От къде мога да си намеря Logic Studio пакета плус всичките му Update-ти до сега които са излиза ли? Благодаря ви много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм свирил с MainStage 2 на репетиции досега и съм доста доволен. Подредил съм си един, така да го наречем, универсален сет спрямо клавиатурата ми (M-Audio Keystation Pro 88), и на мен лично ми е доста удобно и интуитивно за работа. Отначало беше малко зор, докато открия, че нещата стават по-лесно, отколкото си мислех и съответно бях тръгнал да търся някакви сложни методи и опции, преди да разбера, че нещата са помислени да стават с по 2-3 цъкания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Има ли начин за копиране и пействане на цели пасажи заедно с темпото и размерите в пасажа. Имам едно много недоизмислено парче в което е голяма мъка да слагам нови размери, те старите се разместват и въобще е ужас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.