Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Коци лъжицата да я направиш по стандарт за лютеницата! Само да си мръднал и милиметър и отиваш да садиш картофи :spam:

 

Обичам те!

Герги

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вий се бъзикайте с тоя алембик ли е малембик ли е...ама който не си е мазал филия с току-що сварена селска лютеница докато още се изпарява така - само той не знае ква е благодат ;) ... :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баце,за съжаление хората,които правят истинска лютеница вече са отатък ,или на близък път за там,а ние че си мааме химиите рекламирани от проститутки с надпис "лютеница домашна".. :)

 

Аре да допълня,че бая хора не ми разбират какво спамя - ценете занаятчиите в това число и българските лютиери,китайските стоки не се мерят с ръчна изработка..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mephistofel, Baby Thomas, Георги Тотев: Калпазани, Хоботянковци, гамЕни! Ше ви ритам дупарките с: http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/221915_211828472171815_188742757813720_699235_739589_n.jpg

Telerig,Hillbilly: Абсолютно подкрепям написаното от вас! Нито една "купешка" лютеница (колкото и да е домашна по етикет,)не може да се сравни с правената от баба!

Нека подкрепим Домашната лютеница, та дори да се наложи да се вари и бърка с Алембици! :greenangel:

 

...............

 

Иначе Алембика е една крачка напред, след залепването на основната подлепка. След като се оформи страничният борд на подлепката се залепват две контри. Тези подлепки са много важна част от технологията на слепване, защото гарантират качество на слепката и фиксират двете лепени повърхности. Малко е трудно за обяснение, но надявам се поне чрез снимковият материал да стане ясно, какво точно имам предвид.

 

sam0149z.jpg

 

Туй то... за днес! Костадин

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ей, ти сън не спа, за да станеш рано-рано сабахлян и да нариташ задници! :slap:

Инак за подлепките та разбраФ. :yes:

Редактирано от EAmechaniX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй, ясна е тя! И тука накрая от дърво за разпалки ще се оформи няк'во джиджи. А отгоре ново фурнирче ли ще се лепне или подранявам с въпросчето?

 

 

П.П.: И кво стана с Габрово?...

 

Поздрави: Дядо Скръц

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Как не ви е Срам да спамите темата с такива глупости.... :ban::greenangel: Да ви напукам капиите ... Само остава и зарзавата да стане :offtopic-001:

До автора: :godbless: Гуру :godbless: направи един бас от дрян с лютеница финиш и гриф тип сурачвка, ще те плющят с него, но сигурно и това няма да стигне; знам, че го желаеш :cheers2:

ПП Всичко лично :cheers:

Редактирано от buy&sell
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вижте кво пичове - лексикално, фонетично и граматичестки погледнато - думите "лютиер" и "лютеница" имат общ корен, смислово обаче нямат много общо освен....може пък лютиера да прави и яка лютеница знае ли се ... :cheers2::whistle:

 

п.п. Адаш това не е спам - просто си чешем езиците докато чакаме снимков материал да минава времето. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

EAmechaniX: Балчо, тъй е, мале! Ритането много важен момент от възпитанието, и ефекта е още по-възпитателен, когато това става раnо сабахлян. Анадъммо?

Mefistofel82: Ще има, ще има! И Габрово ще има и фурнир ще има. Вие му мислeте, защото си разтягам стомаха и каля черният дроб.

buy&sell: БраД! Недей да издаваш инфо за бъдещите ми проекти, че плющенето може да те настигне! :butcher: .

Telerig: Адаш, пак си прав, батка! Омръзна ми да се съгласявам с теб! Затова предлагам да не чакаме Събота, a да разпънем софрата още от днес и да мислим и умуваме, как да направим лютеницата доходоносен бизнес. Аз за сега мога само да участвам с идеq за уникално-универсална бъркалка (снимките по-долу), която разбърква 14 вида лютеница и придава Кленово-Яворов-Орехов привкус на лютеничката. Ето така изглежда "изобретението":

 

"Бъркалката" с изрязана форма:

sam0158.jpg

 

Същата с изравнена и оформена лицева част:

sam0159h.jpg

 

Изглед отстрани:

sam0160l.jpg

 

 

п.п. Да се похваля - завърших новият модел бас KD - "Phen" :rocker:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Коце, сори, но честно да ти кажа, направо си развалил хубавия пънкарски бас с 2 струни. Така счупен си беше по-як. Нали не смяташ да дупчиш главата за още ключове ? :girl_cray2:

 

Интересен нов бас. От къде ли му идва името? :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Вижте кво пичове - лексикално, фонетично и граматичестки погледнато - думите "лютиер" и "лютеница" имат общ корен...

:offtopic-001: Нали може да ти ползвам това "изказване" за бисер?

:godbless: Гуру, :godbless: честито за новия бас, да ползвам темата - защо не слагаш 2 батерии? Визията му е убиец, честно казано на мен този бас като визия от твоите най-много ми харесва, пак ми напълни чушките с тези нобове.

"buy&sell: БраД! Недей да издаваш инфо за бъдещите ми проекти, че плющенето може да те настигне! ." - ма нали съм оторизиран представител, бе :girl_cray2::godbless:

Редактирано от buy&sell
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

НовияТ бас на Теофил е просто страхотен!!!

 

Коце, отдавна се каня да питам - могат ли да се чуят някъде звуци? Въобще и от някой от другите модели?

 

 

Относно тези некои дребни нормално съпътстващи лютиерските занимания дейности:

Аз предлагам да направим предложение три в едно - пакетирани - лютеница, дългосвирещо кебапче с комплект за полево затопляне и мастика с комплект за полево изстудяване, лятна промоция за 3.99 лв., допълнително календарче на предпочитан изпълнител (Лепа Брена, Миро, Металика, Горгорот, Дет, Еминем - за всекиго по нещо .... ) и талон за два процента отстъпка за разговори с телефон 112?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:offtopic-001: съвсем излязохме ама Камен не съм го чувал, а Донев не го познавам, съвсем честно казано :) Платките кат са овлажнят стават бяло жълтеникави, защото се образува сол плюс други (вероятно полезни) химически съединения - сигурно разновидност на Е-тата в етикетите на повечето лютеници - така че направо ще спестим и оборотни средства за Е-та, като бъркаме с баса- абе идеята започва да придобива все повече икономически смисъл.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.