EAmechaniX Отговорено Декември 31, 2013 Share Отговорено Декември 31, 2013 М'чи къ. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
a_panov Отговорено Декември 31, 2013 Share Отговорено Декември 31, 2013 Честита Нова Година, Дядо ви Мраз в лицето на Коцето раздаде подаръците! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
panhead Отговорено Декември 31, 2013 Share Отговорено Декември 31, 2013 Страхотна работа! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
panhead Отговорено Януари 25, 2014 Share Отговорено Януари 25, 2014 (Редактирано) Няколко снимки от ремонта на един 40-тина годишен "старец" Fender Telecaster. Китарата се нуждаеше от смяна на прагове, а борда беше "поизяден" на места, където стария лак е бил нарушен. Освен това нът-а се оказа, че не ляга с цялата си повърхност в канала и е за смяна, грифът не е прилягал изцяло върху тялото. За добавка - още някои припуквания от електрониката и т.н. Едно от наранените места /потъмнялата част от дървото/, но вече с нов лак, прагове и част от дървото е наново изградено: "Дядото" е с изцяло ново усещане. Respect към K.D. за крайния резултат!!! Редактирано Януари 25, 2014 от panhead 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Януари 26, 2014 Share Отговорено Януари 26, 2014 ... борда беше "поизяден" на места ... Само не ми казвай, че сте прелакирали фретборда и се е*али мамата на този винтидж инструмент!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Януари 26, 2014 Share Отговорено Януари 26, 2014 ... вече с нов лак, прагове и част от дървото е наново изградено ... Абе хора ... Какви ги вършите, за Бога! Хората дават хиляди долари за изкуствено състаряване на инструменти, а вие "оправяте" естествено състарен 40-годишен Телекастер ... Собственика - направо за убиване си! Ама за убиване е и КД, който се е наел да прави това ... Жалко за окепазеното Теле (нищо, че сега е по-лъскаво). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
panhead Отговорено Януари 26, 2014 Share Отговорено Януари 26, 2014 Не, приятелю visiondann, нищо от горното, което те е притеснило не се е случило. Видът на китарата е изцяло запазен, това е същината на добрата работа! Ако исках нова китара, щях да си я купя. Явно от горният ми пост не е достатъчно видно. Неотличим е новият лак от стария "vintage". Старите прагове буквално имаха канали от струните, което правеше стареца почти неизползваем от години. Visiondann - надявам се не би искал да го окача на стената като декорация?Освен това, според размера на старите прагове се оказа, че са сменяни, но най - вероятно не са били за електрическа китара."Изяждането" на борда си е останало, всички белези на времето - тоже, което може би не си личи достатъчно от снимките. Възстановяването е минимално, за да се достигне цялостта, необходима за поставянето на новите прагове. Нямам желание за постване на фермани и да си играя на "въпроси - отговори".Единствената цел на написаното по горе: да се адмирира добре свършената работа. Усещането сега - ами като на 40-годишно, отлежало малцово. "... онова, което трябва да се направи, когато се работи върху мотоциклет, както и върху всяко друго нещо, е да се постигне покой на духа, който не отделя човека от обкръжението му. Когато това се направи успешно, всичко останало си идва само."Робърт М. Пърсиг "Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет" 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Януари 26, 2014 Share Отговорено Януари 26, 2014 (Редактирано) Това поне е някакво успокоение Имал съм експириънс с един неграмотен "майстор", който развали подобен инструмент и оттогава съм доста чувствителен на подобни теми Редактирано Януари 26, 2014 от visiondann Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BassTraffic Отговорено Януари 26, 2014 Автор Share Отговорено Януари 26, 2014 Марински (panhead), благодаря за добрите думи и труда, който положи, да за постнеш снимки вместо мен. Щастлив съм, когато постигнем даденото в задачата. За мен беше удоволствие да работим заедно! Данчо (visiondann), радвам се, че си по-добре сега :-) 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Януари 26, 2014 Share Отговорено Януари 26, 2014 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
evernas Отговорено Февруари 12, 2014 Share Отговорено Февруари 12, 2014 Това поне е някакво успокоение Имал съм експириънс с един неграмотен "майстор", който развали подобен инструмент и оттогава съм доста чувствителен на подобни теми Не се притеснявай за напред.КД ми е оправял два винтиж инструмента и си останаха същите,само че с нови прагове и някой леки настройки.Определено е много на ясно какво и как да се направи. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
a_panov Отговорено Февруари 15, 2014 Share Отговорено Февруари 15, 2014 Хайде две китари на Коцето отпътуваха за Малта, заедно с мен! Пипа ги един местен, свири, свири, гледа грифа не може да прочете написаното, свири, свири... И по едно време вика:- Едно време имах един Гибсън за 2000 пари ама тия нямат никакви забележки, и пак свири, свири. - И по една време пак проговаря:- Ето такива трябва да са китарите в магазина, без забележки като тия твоите китари! 8 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tatkoogi Отговорено Февруари 16, 2014 Share Отговорено Февруари 16, 2014 Ми Коцето да отваря магазин! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BassTraffic Отговорено Февруари 16, 2014 Автор Share Отговорено Февруари 16, 2014 Наред със всички коментари свързани с работата ми искам собственоръчно да се похваля със завършването на един много "засукан" китарен проект - 8-струнна fan-fret китара. Доста усилия и време инвестирах в нея, но кважното е, че крайният резултат ме радва. Нацъкани на бърже лоши снимки: 11 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 16, 2014 Share Отговорено Февруари 16, 2014 Изглежда много интересно. Защо е тази "fan-fret" технология? В смисъл, какво е предимството? Гони се по-голяма дължина на ниските струни, за да звучат по-ярко и да се интонират по-лесно ли? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts