Harvester Of Sorrow Публикувано Юли 11, 2009 Публикувано Юли 11, 2009 (Редактирано) Така, първо благодаря ви, че ме изтърпяхте да се похваля в половината теми, че си взех нова китара. Второ - нещо почнах да не си харесвам диста на кубето - http://www.laney.co.uk/show_prod.php?prod=lx12 и реших да си взема някакъв педал(не съм гей, за ефекти става дума) Пообиколих тук-там и се спрях на два: 1. http://line6.com/tonecore/uberMetal.html 2. http://www.bossus.com/gear/productdetails.php?ProductId=851 Цените са близки, знаете, че става дума за стърганье от типа 6. 000000000000000 с тук-там някой акорд, не можах да намеря такава тема във форума. Ако има, но не съм я видял дайте линк или ако няма изкажете мнение по въпроса. Редактирано Юли 11, 2009 от Harvester Of Sorrow Цитирай
sasoh Отговорено Юли 11, 2009 Отговорено Юли 11, 2009 По-добре посъбери за комбо с по-голям говорител С китара за сумати пари и този 6" направо се мъчиш Цитирай
preIbanez Отговорено Юли 11, 2009 Отговорено Юли 11, 2009 ...значи трябва ти ПЕДАЛ за повечко ГЕЙ-н...аз бих заложил на Сансамп технологията...всъщност на нея реално съм заложил в случаите когато не мога да си мъкна усилвателя...за много добра сума Никифена може да те снабди с неговия С-амп...по-здрав драйв от това здраве му кажи...звучи много богато...естествено...и има 27 вида звук...освен това може да се ползва като ефект в амп или преамп...като преамп бучнат в ритърн на амп...или направо централно...и в трите случая звучи много добре и професионално...разбира се колегата е прав за говорителя...обаче със С-амп може да си репетираш на този усилвател в къщи и да имаш убийствен драйв на сцената... Цитирай
dr3amer Отговорено Юли 11, 2009 Отговорено Юли 11, 2009 Малкия говорител ти реже ниските, затова го няма "метъл" усещането. В 6" говорител квото щеш ръгай - все тая. Вземи си нещо с 12" - комбо или халфстак, ти си знаеш, но само едно дистерче няма да оправи положението кой знае колко. Цитирай
Dball Отговорено Юли 11, 2009 Отговорено Юли 11, 2009 6. 000000000000000 аха ясно.... btw земи си роланд кубе 15или 30( може и нагоре) имат мн готин звук или лине6 паяк 15 или 30 Цитирай
Harvester Of Sorrow Отговорено Юли 11, 2009 Автор Отговорено Юли 11, 2009 А какво мислите за вариант да взема пак Laney, обаче по-голямо? Цитирай
Додо Отговорено Юли 11, 2009 Отговорено Юли 11, 2009 Ами, аз съм със същото Laney, но 65 вата и... Какво да ти кажа... Не е създадена за метъл тая машинка. Верно си има едно копче, което бууства лекичко и реже средите, ама пак не е достатъчно за брутализми. През цялото време ще трябва да си на 10 гейн и пак няма да ти е достатъчно... Някак си се губят ниските и звучи басово(което ми харесва). Но пък мога да кажа, че е в пъти по - добро от роланд кубето посечено горе... Един час го тествах това... нещо и още се будя вечер от кошмари... Брр... Както и да е. Ако искаш погледни Warp Factor на Hughes and Kettner(дисторжън педалче). Не съм свирил на него, но съм чел много добри ревюта... Глупаво е да го предлагам така, но просто наскоро се замислих дали да не посъбера пари за такъв.... 100 лева върви втора ръка(даже се продаваше наскоро тук), а има оценки 9 и нещо в хармъни-то. Дори да не се купи си заслужава да се тества. Цитирай
Trysth Отговорено Юли 11, 2009 Отговорено Юли 11, 2009 Аз ще се направя на интересен и ще пиша по темата - метал кор. Цитирай
Acei Отговорено Юли 11, 2009 Отговорено Юли 11, 2009 Аз ще се направя на интересен и ще пиша по темата - метал кор. Айде и аз да се намеся. Ако търсиш юнашки звук направо скачай на матал кор-а. Ако желаеш пиши на yanevd@gmail.com и ще ти метна едно семпълче с метал кор и друго с много подобен ефект. Ако търсиш някакъв драйф събери парички примерно за едно Peavey кубе. Това поне от моята къщурка ми се струва добре. поздрави Цитирай
Trysth Отговорено Юли 11, 2009 Отговорено Юли 11, 2009 Ако говорим за драйв от кубе - с две ръце и три крака гласувам за Line 6. Цитирай
Valserp Отговорено Юли 11, 2009 Отговорено Юли 11, 2009 Относно педалите - Метълкор. Ама през 6" Laney няма да му усетиш бруталията много-много. За кубе - Peavey Vypyr. Дори 15 ватовата въшка ще ти отнесе главата. На моменти изтънява, но през повечето време си държи хубав, пълен звук. 30-ватовата е с 12" говорител и има въможност за включване на footswitch. Има кубчета с 8" и 10" говорители, които успяват да размърдат целия говорител на много по-тихи нива. 12" наистина е чуден вариант, ама за да му размърдаш цялата мембрана и да получиш хубав, уплътняващ бас, трябва да усилваш повечко... Цитирай
Crimson Отговорено Юли 12, 2009 Отговорено Юли 12, 2009 Ако е по темата - Boss Metalcore. Ще подкрепя колегите за варианта кубе с 12'' говорител. Там няма грешка. Randall, Marshall, Line 6(ако си падаш по ефекти!) имат комбота по 75W в ценови клас 600-800лв, които са страхотни за сцена и за вкъщи. Това ти го препоръчвам ОСОБЕНО в случай, че имаш банда и правите някви участия. (или имаш намерения да си правите) Цитирай
kolio_k Отговорено Юли 12, 2009 Отговорено Юли 12, 2009 Не пиша , за да съм дребнав, но кубета в ценови рейндж 600/800 , идеални за сцена няма, освен евентуално на втора ръка Цитирай
Harvester Of Sorrow Отговорено Юли 12, 2009 Автор Отговорено Юли 12, 2009 При положение, че в момента бачкаме по 2-3 авторски песни и първите ни участия ще са есента наистина ми трябва кубе, но засега питането ми е за ефект. Цитирай
edgecrusher Отговорено Юли 12, 2009 Отговорено Юли 12, 2009 (Редактирано) Не съм пробвал това педалче на Босс, предполагам е добро както и повечето им неща, но мога да кажа със сигурност че Юбер Метъл сваля фаянс и още нещо много важно - има вграден ноизгейт, нещо което е абсолютно задължително ако свириш хай-гейн метъл. Ако си го купиш като отделно педалче, цифрата ще е съвсем друга. Редактирано Юли 12, 2009 от edgecrusher Цитирай
Recommended Posts