SviStyle Отговорено Ноември 6, 2008 Отговорено Ноември 6, 2008 ^за жалост, едва ли в някои магазин ще ти връчат отвертка и ще ти кажат, да ръчкаш на воля, докато се покаже дърво(както се случи вкъщи) Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 6, 2008 Отговорено Ноември 6, 2008 E, голяма част от тях са с полупрозрачен лак. Цитирай
Arteglam Отговорено Ноември 7, 2008 Отговорено Ноември 7, 2008 Извинявам се не съм изчел цялата тема но може ли някой да ми даде линк на някакъв каталог на Райзиг Форс с цените на китарите от въпросната марка.Ако има такъв.Благодаря предварително. Цитирай
sasoh Отговорено Ноември 7, 2008 Отговорено Ноември 7, 2008 xxxx нямат сайт и/или онлайн каталог Цитирай
Trysth Отговорено Ноември 7, 2008 Отговорено Ноември 7, 2008 Сайт нямат, но имат електронни каталози. Цитирай
Tomcat Отговорено Ноември 7, 2008 Отговорено Ноември 7, 2008 Я може ли да постнеш линк към каталога плс? Цитирай
Trysth Отговорено Ноември 7, 2008 Отговорено Ноември 7, 2008 Мисля, че ги няма из нета. По-скоро се предават от ръка на ръка (комп на комп). Драсни ми на ЛС, ако те интересува някоя марка. Цитирай
Heartman Отговорено Ноември 7, 2008 Отговорено Ноември 7, 2008 Здр.И аз съм пробвал един Vintage les paul само, че със сменени адаптери активни ЕМG-та и звучи размазващо убийствено и излиза че за към 1000 лева имаш китара която звучи почти като Gibson или Epiphone. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 7, 2008 Отговорено Ноември 7, 2008 За Гибсън - едва ли, те просто са съвсем друга категория китари. За Epiphone - може би е до бройка. Но все пак епифона ще го шитнеш за повече след това, предполагам. Цитирай
Dread Отговорено Ноември 7, 2008 Отговорено Ноември 7, 2008 Аз пробвах наскоро няколко бройки в РФ, китарите са добри, а примерът с активните адаптери беше некоректен. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 7, 2008 Отговорено Ноември 7, 2008 (Редактирано) Мисля, че някак не е редно да обявяваме дадени китари, струваши примерно 500 лв за "невероятни", както е записано в заглавието на темата, най-вероятно поради първоначален възторг от притежанието на нова такава китара. В интерес на истината, когато в РФ започнаха да внасят тези китари, марки като Cort, Blade и други все още не се бяха появили у нас. Помня, че дори и аз се замислях дали да не си взема едно хубаво, червено Vintage SG. Като човек, който вече е ремонтирал/сетъпвал няколко такива китари, мога да кажа, че те определено си струват парите и звучат доста прилично. Понякога имат леки проблеми, за които писах нагоре в темата. Адаптерите, с които идват не са чак толкова убийствени, но звучат сравнително добре, макар и да има някои неравномерности в звученето на отделните струни, което е забележимо при чисто свирене, усилено на големи нива. Важно е да знаем, че това са китари, които са напълно сравними по всеки критерии с други марки като Richwood, Cort, Blade и т.н. По материали, по цена и по други фактори. Нека не сравняваме тази или горепосочените марки със инструменти, струващи минимум 6 пъти по толкова, защото се получава леко подвеждане на евентуалните купувачи на нови китари. Да - 600-левовите модели на тези марки изглеждат като Гибсън, използват материали, близки до Гибсън, но не свирят като Гибсъните. Даже към горната категория може би бих добавил и по-евтините модели на Epiphone, както предполагам, по-опитните с този тип китари съфорумци ще се съгласят... Редактирано Ноември 7, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Harvester Of Sorrow Отговорено Април 18, 2009 Отговорено Април 18, 2009 SG-тата наистина са яки, пробвал съм една такава и не видях да има проблеми. За парите си е доста добре и е подходяща за рок/хеви, такива работи. Ако и се сложат едни EMG-та примерно може да вади корав звук. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 18, 2009 Отговорено Април 18, 2009 (Редактирано) Никой не казва,че има страшни проблеми. Проблемите отговарят на цената, както при всички марки. Но чудя се и защо го споменаваш, след като сам знаеш, че в тези ценови диапазони е малко на късмет работата с проблемите. Но за EMG-тата не съм съгласен. По-добре пасивни . Редактирано Април 18, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
Harvester Of Sorrow Отговорено Април 20, 2009 Отговорено Април 20, 2009 Лично на мен ми пасва тая китара. Няма флойд, симетрична е и може да стане за лява ръка, има 22 позиции - аз сола не свиря. Звука само ми е малко по-мазен. Трябва ми нещо по-дърварско. EMG, Duncan. Да има повече тресня. Цитирай
edgecrusher Отговорено Април 20, 2009 Отговорено Април 20, 2009 Лично на мен ми пасва тая китара. Няма флойд, симетрична е и може да стане за лява ръка, има 22 позиции - аз сола не свиря. Звука само ми е малко по-мазен. Трябва ми нещо по-дърварско. EMG, Duncan. Да има повече тресня. Има и такива за лява ръка. Остава само въпроса с адаптерите Цитирай
Recommended Posts