Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

^за жалост, едва ли в някои магазин ще ти връчат отвертка и ще ти кажат, да ръчкаш на воля, докато се покаже дърво(както се случи вкъщи)

Отговорено

Извинявам се не съм изчел цялата тема но може ли някой да ми даде линк на някакъв каталог на Райзиг Форс с цените на китарите от въпросната марка.Ако има такъв.Благодаря предварително.

Отговорено

Мисля, че ги няма из нета. По-скоро се предават от ръка на ръка (комп на комп). Драсни ми на ЛС, ако те интересува някоя марка.

Отговорено

Здр.И аз съм пробвал един Vintage les paul само, че със сменени адаптери активни ЕМG-та и звучи размазващо убийствено и излиза че за към 1000 лева имаш китара която звучи почти като Gibson или Epiphone.

Отговорено

За Гибсън - едва ли, те просто са съвсем друга категория китари.

За Epiphone - може би е до бройка. Но все пак епифона ще го шитнеш за повече след това, предполагам.

Отговорено

Аз пробвах наскоро няколко бройки в РФ, китарите са добри, а примерът с активните адаптери беше некоректен.

Отговорено (Редактирано)

Мисля, че някак не е редно да обявяваме дадени китари, струваши примерно 500 лв за "невероятни", както е записано в заглавието на темата, най-вероятно поради първоначален възторг от притежанието на нова такава китара. В интерес на истината, когато в РФ започнаха да внасят тези китари, марки като Cort, Blade и други все още не се бяха появили у нас. Помня, че дори и аз се замислях дали да не си взема едно хубаво, червено Vintage SG.

Като човек, който вече е ремонтирал/сетъпвал няколко такива китари, мога да кажа, че те определено си струват парите и звучат доста прилично. Понякога имат леки проблеми, за които писах нагоре в темата. Адаптерите, с които идват не са чак толкова убийствени, но звучат сравнително добре, макар и да има някои неравномерности в звученето на отделните струни, което е забележимо при чисто свирене, усилено на големи нива.

Важно е да знаем, че това са китари, които са напълно сравними по всеки критерии с други марки като Richwood, Cort, Blade и т.н. По материали, по цена и по други фактори.

Нека не сравняваме тази или горепосочените марки със инструменти, струващи минимум 6 пъти по толкова, защото се получава леко подвеждане на евентуалните купувачи на нови китари. Да - 600-левовите модели на тези марки изглеждат като Гибсън, използват материали, близки до Гибсън, но не свирят като Гибсъните. Даже към горната категория може би бих добавил и по-евтините модели на Epiphone, както предполагам, по-опитните с този тип китари съфорумци ще се съгласят...

Редактирано от Evtim Djerekarov
  • 5 months later...
Отговорено

SG-тата наистина са яки, пробвал съм една такава и не видях да има проблеми. За парите си е доста добре и е подходяща за рок/хеви, такива работи. Ако и се сложат едни EMG-та примерно може да вади корав звук.

Отговорено (Редактирано)

Никой не казва,че има страшни проблеми. Проблемите отговарят на цената, както при всички марки.

Но чудя се и защо го споменаваш, след като сам знаеш, че в тези ценови диапазони е малко на късмет работата с проблемите.

Но за EMG-тата не съм съгласен. По-добре пасивни :D .

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

Лично на мен ми пасва тая китара. Няма флойд, симетрична е и може да стане за лява ръка, има 22 позиции - аз сола не свиря. Звука само ми е малко по-мазен. Трябва ми нещо по-дърварско. EMG, Duncan. Да има повече тресня.

Отговорено
Лично на мен ми пасва тая китара. Няма флойд, симетрична е и може да стане за лява ръка, има 22 позиции - аз сола не свиря. Звука само ми е малко по-мазен. Трябва ми нещо по-дърварско. EMG, Duncan. Да има повече тресня.

Има и такива за лява ръка. Остава само въпроса с адаптерите :)