peshoy2k Отговорено Май 13, 2009 Отговорено Май 13, 2009 удоволствие е за мен меко, леко, грешките са бел кахър Цитирай
Heartman Отговорено Май 13, 2009 Отговорено Май 13, 2009 ^^ Разкошно!!!Аз нито грешки чух нито слаба техника + това много готин тон евала! Цитирай
BlueZone Отговорено Май 13, 2009 Отговорено Май 13, 2009 Кольо - това ли ти е занемарената техника, бе man? Де да беше и мойта така занемарена... Цитирай
zwero Отговорено Май 13, 2009 Отговорено Май 13, 2009 Кольо, къде бяха "грешките"... Много яко сте забили с Делян. Цитирай
Jordan_J Отговорено Май 13, 2009 Отговорено Май 13, 2009 И аз бих желал да се включа в джем-а, но след няколко дни - че в момента съм много зает с ремонти по новото ми студио ... Всички са забили яко, Кольо отново си е класа Поздрави ! Цитирай
Heartman Отговорено Май 13, 2009 Отговорено Май 13, 2009 Ами и аз реших да се запиша,че няма само хвалебствия трябва и на някой да се посмеят хората Не съм го слушал това парче или ако съм е било отдавна, така че само импровизацийка. <Crying (not in the rain)> Цитирай
Zlatanov Отговорено Май 13, 2009 Отговорено Май 13, 2009 @Heartman на мен единственото нещо дето не ми хареса е, че на места самия звук припуква и самия ти ефект е малко остър, за Малмстийн трябва малко по-мазен звук Но като импровизация хич не е зле... Добър опит А за останалите, надявам се някой ден и аз да свиря като вас, ама... Цитирай
kolio_k Отговорено Май 13, 2009 Автор Отговорено Май 13, 2009 Благодаря на всички за коментарите Иначе , под грешки разбирам че на места свиря доста недомислено, чат пат ми гасне състейна и една две бързи фрази са попосмачкани. Но наистина, да се свири в този дух добре, си иска ежедневна практика и съвсем друга техника от тази , която използвам нормално към днешна дата, пък и все ми идва да свиря някакви неща, които нямат общо с контекста . Малко не ми идва отръки вече, като едно време, като ги стържехме с Диката тия хави по цял ден , то и тогава на него по му се отдаваха де , @Heartman Според мен много добре си ударил, пък и саунда май не е лош ( чух го на колконите на лаптопа , но така ми се стори ) Цитирай
jazzyd Отговорено Май 13, 2009 Отговорено Май 13, 2009 (Редактирано) "Together Petko with the men" - моя вариант с повече ентусиазъм отколкото умения http://www.4shared.com/file/105158125/1430...JM_try5cvt.html Само като си спомня че един от съфорумниците ни свиреше Малмстийн на акустична (много "качествена") Кремона .... Поздравления на всички забили до сега - I'm only dreamin' Редактирано Май 13, 2009 от jazzyd Цитирай
zanev 70 Отговорено Май 13, 2009 Отговорено Май 13, 2009 ... Кольо Малмстрьом .... кратко и ясно .... Цитирай
Бицев Отговорено Май 14, 2009 Отговорено Май 14, 2009 (Редактирано) Кольо свири по-добре от Малмстийн - казвам го отговорно и сериозно. (Не от позицията ми на неможещ китарист - което си е друга истина, а като дългогодишен слушател и професионален критик). Грешчиците са ясни - и въпреки тях, в това записче няма единствено техника (тя се научава и тренира), а има мелодии, експресии, мисъл (противно на скромниченето му) и фокусирана емоция, предадена с един великолепен звук - който лично на мен повече ми хареса от Малмстийновия. (Не е лошо да споделиш веригата и сетингите - от образователен интерес, не че някой ще ги докара като тебе). Имаме един музикант с който всички трябва да се гордеем; не му достига засега само едно (мое скромно мнение, дано да греша) - его и амбиция. Време е да си намери някой агресивен мениджър, който да го гони с камшика, че да даде на света онова, на което е способен Чакаме още! Редактирано Май 14, 2009 от Бицев Цитирай
ivivdim Отговорено Май 15, 2009 Отговорено Май 15, 2009 Кольо свири по-добре от Малмстийн - казвам го отговорно и сериозно. (Не от позицията ми на неможещ китарист - което си е друга истина, а като дългогодишен слушател и професионален критик). Грешчиците са ясни - и въпреки тях, в това записче няма единствено техника (тя се научава и тренира), а има мелодии, експресии, мисъл (противно на скромниченето му) и фокусирана емоция, предадена с един великолепен звук - който лично на мен повече ми хареса от Малмстийновия. (Не е лошо да споделиш веригата и сетингите - от образователен интерес, не че някой ще ги докара като тебе). Имаме един музикант с който всички трябва да се гордеем; не му достига засега само едно (мое скромно мнение, дано да греша) - его и амбиция. Време е да си намери някой агресивен мениджър, който да го гони с камшика, че да даде на света онова, на което е способен Чакаме още! Че Кольо свири много добре спор няма, а дали звукът, техниката, мелодиите и т.н. му са по-добри от тези на Малмстийн вече е друг въпрос, който за да избегнем някой безумен спор нека кажем че е въпрос на вкус. М/у другото оригиналът е изсвирен в далечната 1986г. когато Ингви е на около 23г. Иначе темата ме радва безкрайно защото не крия че съм заклет фен на шведа и ми е приятно да слушам днес неговата идея като фон на творческите опити на нашите съфорумци, някои от които действително са супер сполучливи. Цитирай
kolio_k Отговорено Май 15, 2009 Автор Отговорено Май 15, 2009 Не мога да не отговоря Бицев, страшно много ти благодаря за добрите думи Мисля, че си изцяло прав, що се отнася до факта, че малко не ми стигат амбиции да се опитвам да правя нещо сериозно сам ( поне за сега ). Това, с което активно се занимавам е да свиря тук и там като наемник (как звучи) и да преживявам, а всички знаем , че само с музика не е лесно. А пък и според мен, не съм готов на този етап да наравя нещо наистина качествено и най вече ново ( или поне характерно само за мен ), аз винаги съм се разглеждал като свирач, повече отколкото като творец и все имам чуството, че имам още много хляб да ям , докато се науча да свиря добре , а това хич не ми помага на амбициите . Знам , че тази стратегия е не е най правилната, но така се стичат нещата при мен, може пък да се променят, аз много се влияя от моментни настроения и ако някой ме подкукуроса, току виж съм завил на 180 ( и умрял от глад ), през 99 почти бях решил да спирам да свиря. Иначе его си имам и то голямо , но се опитвам да си го пазя за мен, радвам се ако успявам. В този форум сме, за да си правим густото и да си помогнем с нещо малко ако можем, не за състезания ( не би трябвало ). На мен лично, тук ми е забавно, през повечето време. Що се отнася до Малмстиин, аз като минал голям фен, макар и много, много поласкан от мнението ти , няма да се съглася с тази част в която казваш че съм по добър. Този човек е дал страшно много на електрическа китара и си заслужава Фераритата и там каквото има. Но най вече този тип свирене си е негова запазена марка и макар, че не го имитирам кой знае колко ( не че не искам в случая, но помня само няколко хватки и не ми стига лекота при свиренето им), при самото свирене в тази посока хоратата вече си викат ... аха , Малмстиин...., а това вече, за мен е истинското постижение и това е ниво, до което никой български китарист ( поне доколкото аз знам ) не се е докопал и няма изгледи. При това не мисля, че това е въпрос само на маркетинг иска се и потенциал и разни други нещица Иначе знам, че повечето хора и тук във форума и на други места, вече не харесват Малмсиин, това е нормално, най лошото при него е липсата на всякакво развитие и прогресивното му затъпяване през годините ( извинявам се на феновете му, просто така ми изглежда ), и за мен М свършва някъде до 89та. Но факта е , че и без него свиренето на електрическа китара не би било същото. както Ivivdim пише, Малмстиин си е въпрос на вкус, в моя личен топ10, той винаги ще си присъства, макар и да го няма в плейлиста ми Колкото до саунда ми, същия е супер прост за правене, представлява в случая Фендер стратокастер/Тюбскриимър с гейна на 12 честоти на 3 и волум на макс/Енгъл на крънч канал с гейн на около 1 часа (май) и честоти на средата, мастера е на под 1, това е най тихия запис , който съм правил наскоро. Аз лично не съм съгласен, че саунд се вади от тюб амп като се напържи крайното стъпало. Така се правят някои видове саунд, но далеч не е задъжително за всички, поне според мен. Ако на някой му е интересно, може да се заслуша и ще чуе, че в началото на парчето, клика от Кюбейса влиза в микса през китарния мик на кубето, който е на три метра от компа. Това явно показва колко тихо записвах. Иначе се радвам, ако саунда ви е допаднал, защото се кефя да експериментирам с домашни записи, не съм много в час с звукозаписните програми, общо взето въртя докато искарам каквото ми се ще, често не успявам п.п. Надявам се да чуем още фенове на другаря швед, досега джема е забавен. Още веднъж браво на всички участващи и коментиращи "Together Petko with the men" - моя вариант с повече ентусиазъм отколкото умения Много добре ти се е получило, хареса ми саунда ( малко силна е китара в микса , така ми се стори на лаптопните колкони де ) и това, че си го изсвирил по-спокойно. Цитирай
Бицев Отговорено Май 15, 2009 Отговорено Май 15, 2009 (Редактирано) Разбира се, че сравнението ми отразява личен вкус (извинявам се ако е подразнило някого). Глупаво е да се сравняват артисти за "по-" и "най-" като да са състезателни коне; няма количествени критерии, всичко е субективно - в случая това беше моето субективно виждане. И в този план, разбира се, шапки долу на шведа - и за приноса му в еволюцията на инструмента, и за онези хубави моменти, които остават в ушите и главите ни. Редактирано Май 15, 2009 от Бицев Цитирай
Recommended Posts