Necrophagist Отговорено Април 25, 2009 Отговорено Април 25, 2009 (Редактирано) Защото няма финна настройка на тремолото,коеот означава че след като се заключи китарата няма да можеш да я настройш! Редактирано Април 25, 2009 от Necrophagist Цитирай
edgecrusher Отговорено Април 25, 2009 Отговорено Април 25, 2009 Стига сте спорили, това което е породло въпроса на колегата е най-вероятно много умела работа с Фотошоп. В магазина като не са имали такава китара в наличност зада я снимат и са си поиграли да направят "апликация" от други две. И аз забелязах вече, че на доста места посто са сложили снимка - огледален образ на дясна китара. Т.е. това което се вижда по-сайтовете не винаги е за вярване. Цитирай
docc Отговорено Април 25, 2009 Отговорено Април 25, 2009 (Редактирано) Абе брат, ти къде видя какъв е nut-а на тая китара и какво изобщо питаш в тази си тема? Посочената катара наистина изглежда да си е с нормален/стандартен (незаключващ се) нът! Редактирано Април 25, 2009 от docc Цитирай
kolio_k Отговорено Април 25, 2009 Отговорено Април 25, 2009 (Редактирано) Аз специално увеличих снимката, наистина има заключващ се нът от флойд, явно Еджкрашър е прав и става въпрос за фотошоп , защото нормално на такава китара няма никакъв смисъл от заключващ се нът Редактирано Април 25, 2009 от kolio_k Цитирай
Harvester Of Sorrow Отговорено Април 25, 2009 Автор Отговорено Април 25, 2009 Ако поразровите из различни сайтове, примерно Musik Produktiv, GAK, Ebay - в тях е без заключване, в Youtube има хора със същата китара и с нормален нът. В сайта на Dean е обаче със заключващ. Thomann сигурно са сложили снимката от сайта на Dean. Цитирай
ultramega Отговорено Април 25, 2009 Отговорено Април 25, 2009 Дори и да са допуснали такова необосновано наличие на заключващ нът, проблем ли е просто той да не се използва? Т.е. да не се затягат болтовете. Цитирай
Valserp Отговорено Април 25, 2009 Отговорено Април 25, 2009 Дали специално тази е фотошоп, или - не, не знам, но със сигурност съм виждал китара с TOM и заключващ нът и тя беше Jackson, ако се не лъжа. Според мен това е мучо гранде простотия... може би така компенсират за кофти ключовете на по-евтините модели - слагат ти заключване, че барем да не се разстройва като бендваш. Сега това, че всеки път като я напече слънцето ще се налага да се отключва и заключва наново - явно не се смята за досадно... Цитирай
abductor Отговорено Април 25, 2009 Отговорено Април 25, 2009 Ама то така китарата много трудно ще се настройва, нали като я заключиш задължително бяга, обикновено - нагоре. Ще има да отключваш и заключваш 100 пъти докато нацелиш всички струни да са верни и като се промени температурата - упражнението наново. Цитирай
trolla Отговорено Април 27, 2009 Отговорено Април 27, 2009 (Редактирано) Сетих се за едно приложение .... Прадполагам не са малко хората от форума които си настроиват китарата чрез рс-то, защото нямат тунер И аз бях така преди Значи настроивам си аз китарата с рс-то и тръгвам за репетиция. Слагам я в калъфа и и .... Поради свободното и движение вътре ключовете се натискат и завъртат при преноса Резултата е растроена (натъжена ) китара за репетицията .... И понеже нямах тунер тогава .... та ако имаш такъв нът може и да е от полза Редактирано Април 27, 2009 от trolla Цитирай
sasoh Отговорено Април 27, 2009 Отговорено Април 27, 2009 То може да не е само от нъта, най-вероятно е и от температурната промяна. Цитирай
trolla Отговорено Април 27, 2009 Отговорено Април 27, 2009 (Редактирано) То може да не е само от нъта, най-вероятно е и от температурната промяна. Ами аз нямам заклюяващ нът и казвам че ако имах нямаше да се разтрои китарата дори и да са се завъртяли ключовете ! Иначе тва за промяната в температурата незнам Има ли толкова голямо влияние температурата върху струните че да се усети разтроиване ? Немисля Редактирано Април 27, 2009 от trolla Цитирай
Harvester Of Sorrow Отговорено Април 27, 2009 Автор Отговорено Април 27, 2009 Ако са ти скапани ключовете, при моята китара разстройването е редовно при промяна в температурата. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 27, 2009 Отговорено Април 27, 2009 За да разстройват ключовете, трябва да са твърде скапани. Честно казано, повечето дори и доста евтии ключове, държат строй доста прилично. Цитирай
fluti Отговорено Април 28, 2009 Отговорено Април 28, 2009 Значи настроивам си аз китарата с рс-то и тръгвам за репетиция. Слагам я в калъфа и и ....Поради свободното и движение вътре ключовете се натискат и завъртат при преноса ... та ако имаш такъв нът може и да е от полза Това е доста неоснователна причина да се сложи заключващ нът - много по-лесно е просто човек да си купи едно тунерче и да си го носи, или пък още по-добре да се научи да настройва по слух. Все пак преди всяко свирене трябва да се проверява и коригира настройката - един заключващ нът без фини настройки повече ще пречи. Цитирай
Recommended Posts