Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• 4 weeks later...
  • Отговори 387
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
Да, наистина е така. Нямат почти никаква разлика в интерес на истината

абе баш баш не са същите :greenball: друго си е да имаш Фендърче за 500$ и да къртиш дамаджанки с него :D

Еми да, то наистина Фендерите за около 500 долара къртят яко дамаджаните. Америка майна (Мексико)

Отговорено
http://www.michaelkellyguitars.com/ тази марка дори не я бях чувал до .. преди мин иначе по темата http://www.lagguitars.co.uk/ тези са супер и са неизвестни поне в България проверете ги аз поне им се кефя на вида и звукът който е най-важен не е никък зле спред мен и скромният ми опит :greenball::D
  • 2 weeks later...
Отговорено
http://www.lagguitars.co.uk/[/url] тези са супер и са неизвестни поне в България проверете ги аз поне им се кефя на вида и звукът който е най-важен не е никък зле спред мен и скромният ми опит :):bravo:

Хм... LAG никак не са неизвестни китари.

Отговорено

В тази тема не се дават препоръки за купуване на китари. Който иска такива, първо да прочете ВСИЧКО, което изписано за евтини и скъпи китари и след това да пита. Наистина, тук започнахме да вършим работата на продавач-консултанти и това обръща идеята на форума, което не е редно! Съобразявайте се и с факта, че има гугъл и написани ревюта за тези инструменти!

• 1 month later...
Отговорено (Редактирано)

Защо в тази тема питаш? Мисля, че е споменат по-напред в темата(или поне Strat модела e), а и има теми, в които се обсъжда, мисля.

Потърси там. Ако не намериш, най-добре пусни тема. Тук, така да се каже, не е тема за обсъждане, а за препоръчване.

Мисля също, че по-популярните модели, които се продават из нашите магазини, са вече споменати назад в темата.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

Абе някой да ги е чувал тия Marlin? Гледам ги от известно време в И-бей хвърчат като топъл хляб за под 100 паунда, а някои са супер страт тип с флойдове и хъмове...

Даже гледам една тип "лястовица" си стой на "buy it now" за 40 пауна, ама никой не я иска.

За печката 100% стават, ама за друго дали ги бива...

Отговорено (Редактирано)

^така като чета по нета хората ги хвърлят през прозореца от няколко етажа. да, сериозно :)

I got rid of mine and called in a priest to exorcize the evil spirits it left
:greenball:

аз още се оглеждам и ослушвам за AcePro китарите. на визия ми харесват много, но много малко мнения виждам из нета за тях.

Редактирано от noflip
Отговорено (Редактирано)

^

Аз за тва казвам, че за печката 100% стават. Отделно, че се парих вече и китара как да е не купувам, без да съм пипнал/видял... (Освен в редки случеи, в които съм имал вземане-даване с даден модел/марка достатъчно дълго, та да имам общо мнение, макар, понякога, като днес да се засиля на сляпо - рекох да купя един Rockwood Hohner от И-бей, ама съвсем изключих, че търга приключва днес и го изтървах, а излезе само 48 паунда... ;);) )

Редактирано от Slide
Отговорено
Преди да ме захапете искам да подчертая че това не е тема от типа на "Кажете някоя про китара за 20 лева". Интересно ми е да чуя мнения за неизвестни китари или китари на малки фирми които по звук и качество са сполучливи и надскачат класа си. Тук там попадам на някое мнение че еди коя си реплика на Лес Пол примерно от 90 и някоя си на "Едикояси" фирма е била учудващо добра китара и точно тези инструменти ме интересуват. Нещо като Vintage китарите за които поне аз не бях чувал до преди година и за които не се изписа малко из форума. Големите фирми и техните ди

Нямам никакво намерение да си купувам такава китара. Питам от чисто любопитство.

Здравей, братко. Хубава профи китара тип "Лес Пол" е чехословашката "Йолана Диамант". С такава свири Всил Нешев от "Ера" - а нивото на китарата е наистина учудващо добро, ако си намериш такава, стига да умееш да свириш, а не да си като Митака Кърнев, си цар. Опитвал съм такава, в усещането няма разлика с оригиналките. Друга хубава китара са "Скуайър Стратокастер"-сериите. Но там трябва да избираш от 50-60 китари, защото имат различен звук една от друга и е най-добре ако ползваш тремолото, да си вземеш с ту-пойнт тремоло, а не с винтейдж тремоло, то е кофти вибратор и резбата му се прецаква най-бързо - а това е най-слабото място на всеки "Стратокастер", независимо дали е от Щатите, дали от Мексико, дали от Германия или от Азия. Други хубави са "Хамер Калифорниан 3", гарантирам ти за тях. В никакъв случай не си взимай с "Флойд Роуз" - те са :godbless: и материалът от който е направено тремолото е като китките на гей, тоест вместо стоманен захват, все едно кашкавал. За година излиза от строя и трябва да го сменяш. Ако все пак решиш да си с такова тремоло, трябва да си поръчаш при някой познат стругаро-фрезист да ти избаца едно от калибрована стомана и си оправен до пенсия. Ако искаш - купи си "Стаг", те са също много добри и приказките че са от ПДЧ са само със стойността на търговски лъжи. Китарките са яки и готини, само внимавай да не са с "Флойд Роуз". От ПДЧ бяха едни тупалки на "Чарвел" от 1992, те струваха майка си и баща си, а днес никой не свири на такава. НЕ СИ КУПУВАЙ ТАКАВА! Имаше и едни "Зи Зи Топ"-китари, и те са пълен боклук.

Отговорено
Аз мога да доложа за корт. Наистина са много хубави китари за парите си и не го казвам само като собственик (примерно и в хармъни централ имат доста добри оценки).

Илияне Панчев, ти ли си, бе? :godbless: :godbless: