Jump to content
Българският форум за музиканти

Здравейте ! Аз съм китарист и имам въпрос за пианисти!


~Ruin~

Recommended Posts

Пише ви човек, който свири китара и пиано.Знам че ще ви прозвучи нескромно но аз съм един от хората които са изсвирили най-много

нотна литература за китара и немалко за пиано...

 

Като човек с толкова много опит, би трябвало да знаеш по добре от болшинството хора в този форум, че такова нещо като по труден и по лесен инструмент просто няма. Всеки инструмент е еднакво труден, ако трябва да го свириш наистина добре, друг въпрос ако на китара подрънкваш лесни парчета, а на пиано 2рата соната на Рахманинов. На китара има извънредно трудни за свирене неща и на въпроса, кой е по трудния инструмент ( а въпроса е глупав ) може да отговори евентуаално само този ,който ги владее и двата перфектно.

 

п.п. И извинявай, но как изчисли че си изсвирил най много китарна литература, да не си водиш записки другите колко ноти свирят?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E това е мнението което изчерпва темата

Само ще добавя ,че и на прост дудук има виртуози и те също са положили уникално количество труд да го постигнат

:thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали ще помогне отговора ми, но ще спомена че при китарата двете ръце действат в някакъв синхрон - с едната дърпащ струни, които с другата натискаш (на определено прагче), докато при пианото може да се наложи двете ръце да свирят в съвсем различна ритмика и хармония (примерно с едната свириш някакви акорди, с другата солираш). Дълги години съм свирил на бас (и на китара подрънквах) и когато започнах с клавирите ми беше доста трудно-иска се тотално различно мислене...може би трябва да пробваш и двете и да видиш кое ти се удава повече - все пак не опира само до теория и уроци/упражнения до побъркване

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Aз много обичам пианото - красив инструмент е, макар че повече обичам китарата... На пиано по-трудно схващам, на китара уча в пъти по-лесно. Но познавам пианисти, които на китара свирят много зле, имам предвид, че блъскат, а не свирят... Сами си направете извода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пусни мейл до Тони МакАлпайн, Маркъс Милър, Лени Кравиц или който още си избереш от психарите свирещи на всичко. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мисля че пианото е по сложния за усвояване инструмент , не на празно в музикалните у-ща пианото е задълвително , помага за солфежа

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това че е задължителен и помага на солфежа не го прави по-труден за усвояване. Като цяло темата е глупава и няма никакъв смисъл за да владееш един инструмент трябва да му се отдадеш бил той пиано, китара, цигулка и .т.н

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се карайте. :)

1. Пианото е по-лесно от китарата само на ниво супер начинаещ и то понеже всеки може да натисне клавиш с пръст и да издаде звук, докато при китарата никой не издава звук от първият път.

2. И китарата и пианото обхващат определени възможности, които не се засичат на 100%.

3. Клавишите на пианото са като разтворена книга и затова този музикален инструмент най-нагледно спомага за обучението по солфеж.Никой друг инструмент не представя по-добре визуално и като достъп закономерностите при разположението на тоновете и полутоновете.

4. Аз предпочитам китарата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма лесни инструменти, не можеш да свириш една година (примерно) и да кажеш, че вече си музикант. И пианото и китарата се учат цял живот и все има какво да се научи. То все едно да спорим коя гума на колата е по-кръгла от другите, няма смисъл. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.