kolio_k Отговорено Май 16, 2009 Отговорено Май 16, 2009 Пише ви човек, който свири китара и пиано.Знам че ще ви прозвучи нескромно но аз съм един от хората които са изсвирили най-много нотна литература за китара и немалко за пиано... Като човек с толкова много опит, би трябвало да знаеш по добре от болшинството хора в този форум, че такова нещо като по труден и по лесен инструмент просто няма. Всеки инструмент е еднакво труден, ако трябва да го свириш наистина добре, друг въпрос ако на китара подрънкваш лесни парчета, а на пиано 2рата соната на Рахманинов. На китара има извънредно трудни за свирене неща и на въпроса, кой е по трудния инструмент ( а въпроса е глупав ) може да отговори евентуаално само този ,който ги владее и двата перфектно. п.п. И извинявай, но как изчисли че си изсвирил най много китарна литература, да не си водиш записки другите колко ноти свирят? Цитирай
rockfire Отговорено Май 16, 2009 Отговорено Май 16, 2009 E това е мнението което изчерпва темата Само ще добавя ,че и на прост дудук има виртуози и те също са положили уникално количество труд да го постигнат Цитирай
master_gamgee Отговорено Май 16, 2009 Отговорено Май 16, 2009 Не знам дали ще помогне отговора ми, но ще спомена че при китарата двете ръце действат в някакъв синхрон - с едната дърпащ струни, които с другата натискаш (на определено прагче), докато при пианото може да се наложи двете ръце да свирят в съвсем различна ритмика и хармония (примерно с едната свириш някакви акорди, с другата солираш). Дълги години съм свирил на бас (и на китара подрънквах) и когато започнах с клавирите ми беше доста трудно-иска се тотално различно мислене...може би трябва да пробваш и двете и да видиш кое ти се удава повече - все пак не опира само до теория и уроци/упражнения до побъркване Цитирай
byschmidt Отговорено Май 19, 2009 Отговорено Май 19, 2009 Според мен по важно е кой от двата инструмента те привлича повече.Иначе лесно нищо няма Цитирай
luppo3 Отговорено Юни 11, 2009 Отговорено Юни 11, 2009 Aз много обичам пианото - красив инструмент е, макар че повече обичам китарата... На пиано по-трудно схващам, на китара уча в пъти по-лесно. Но познавам пианисти, които на китара свирят много зле, имам предвид, че блъскат, а не свирят... Сами си направете извода. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 12, 2009 Отговорено Юни 12, 2009 Пусни мейл до Тони МакАлпайн, Маркъс Милър, Лени Кравиц или който още си избереш от психарите свирещи на всичко. Цитирай
MGrec Отговорено Юни 12, 2009 Отговорено Юни 12, 2009 мисля че пианото е по сложния за усвояване инструмент , не на празно в музикалните у-ща пианото е задълвително , помага за солфежа Цитирай
estinto Отговорено Юни 12, 2009 Отговорено Юни 12, 2009 Това че е задължителен и помага на солфежа не го прави по-труден за усвояване. Като цяло темата е глупава и няма никакъв смисъл за да владееш един инструмент трябва да му се отдадеш бил той пиано, китара, цигулка и .т.н Цитирай
Slacoth Отговорено Юни 12, 2009 Отговорено Юни 12, 2009 Не се карайте. 1. Пианото е по-лесно от китарата само на ниво супер начинаещ и то понеже всеки може да натисне клавиш с пръст и да издаде звук, докато при китарата никой не издава звук от първият път. 2. И китарата и пианото обхващат определени възможности, които не се засичат на 100%. 3. Клавишите на пианото са като разтворена книга и затова този музикален инструмент най-нагледно спомага за обучението по солфеж.Никой друг инструмент не представя по-добре визуално и като достъп закономерностите при разположението на тоновете и полутоновете. 4. Аз предпочитам китарата. Цитирай
miro2bg Отговорено Юни 12, 2009 Отговорено Юни 12, 2009 Няма лесни инструменти, не можеш да свириш една година (примерно) и да кажеш, че вече си музикант. И пианото и китарата се учат цял живот и все има какво да се научи. То все едно да спорим коя гума на колата е по-кръгла от другите, няма смисъл. Цитирай
Recommended Posts