Jump to content
Българският форум за музиканти

Ocd Fulltone Vs Boss Gt5


kolio_k

OCD vs GT5  

36 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

А за заинтересуваните, ето и резултата :music336:

 

Зеленото е Бос, а червеното е OCD.

 

Кактто по горе вече казах, когато един процесор е включен в амп и записан с мик, ако на същия не се слагат много мъгли (ривърби и тн. ) и най вече се избягват разните му там кабинетни и ампови симулации, явно става доста трудно да бъде различен на запис от камионче, та било то и добро такова. Разбира се на живо картината е доста по различна, тогава разпознаването наистина не е проблем, но все пак в случая Боса наистина добре се представи :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм....радвам се, че познах :music336: Типично за аналоговите драйвове, омекотяване на високите и повдигане на ниските среди (т.е. плътност).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Ами,аз не съм съгласен че това е масова закономерност,особено що се отнася до най-масовите драйвчета,нито DS1 е такъв,нито разните MXR-и,те разбира се са и евтинки.И все пак доколкото се разбра,сме сравнявали 2 аналогови драйва,ако не се лъжа в този процесор драйвовете са аналогови,поне според бос.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Разбира се да :metalist: Нямаме основание да не им вярваме, макар че да събереш чарколяк за 10-20 педалчета в ГТ5 (за който това не го твърдят Бос) надминава включително и моите представи за японска прецизност :greenangel:

 

Това са мои наблюдения (+ по-скоро слушания), когато става въпрос за тип винтидж овърдрайв педали - не дисторшъни, не буустери.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зеленото е Бос, а червеното е OCD.

Иха, зарадва ме чесно казано. :icon_shithappens:

Бях се притеснил че от много свирене със софтуерни симулации вкуса ми е тотално прецакан , но сега пак се върнаха надеждите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зеленото е Бос, а червеното е OCD.

 

И аз така гласувах. Макар, че за момент се замислих дали не си направил някой трик - да си изпържил високите на ОЦД и обратното за БОСС. Гласувах така, защото обикновено процесорите имат нужда от "напомпване" на високите за по-голяма изразителност и всъщност стават жужавки :punk_guitar: А на червения канал тона ти е много по-органичен, макар и по-беден на високи ... :)

 

Поздрави и респект!

Редактирано от visiondann
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.