Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 70
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Просто страшно много прилича на основния риф и може би затова не сте го забелязали :angry:

А между другото защо песните всичките са под 2 минути? Откъси ли са само?

Отговорено

Я и основен риф ли има :) ( шегувам се :drummer: )

Честно казано и дълбоко в себе си подозирах,че това е солото също,но за 4 страници тема очаквах малко повече :angry:

Отговорено (Редактирано)
Я и основен риф ли има :) ( шегувам се ;) )

Честно казано и дълбоко в себе си подозирах,че това е солото също,но за 4 страници тема очаквах малко повече :angry:

4 страници изписахте вие. На мен работа ми вършеше и 1 пост. Поставих конкретен въпрос и исках конкретен отговор; вие решихте да си мерите пишките и да показвате колко опитни музиканти сте. Някакси смешно и жалко беше за пред човек, който нито претендира да е музикант, нито да иска да стане такъв.

А песните са под 2 минути, защото не слушате такъв стил:] Така и не разбрах защо очаквате да ви хареса нещо, което по начало не ви харесва. Нямах никакво намерение да пускам квато и да е песен и да чакам да я оценявате, но вие ми извадихте душата за некво 10 секундо "соло" :drummer:

Забравете за групата, темата, мен и си слушайте лигавия 40 минутен прог! ;)

Край на темата.

Редактирано от BlackSmith
Отговорено

Еми, човек, ако солото ти е в тоналност ми минор, то значи можеш да редиш следните тонове - ми, фа диез, сол, ла си, до, ре. Ти можеш и други увеличени тонове да позлваш, но това е нормалната минорна скала като за начало. С тези тонове пробвай различни техники като опъване на струните, вибрато, дабъл хенд и някой друг арпеж. И ей ти го солото.... това е много прост начин за композиране на соло.... разбира се солото няма да излезе кой знае какво, но няма и да е зле. Знам, че сега много хора ще ме нападнат за предните ми думим но просто не видях никой да ти даде бърз и конкретен отговор, а мисля че моят е именно такъв и би помогнал що годе.

В крайна сметка ти каза, че си знаеш нотите по грифа и ако наистина е така не мисля, че е проблем да направиш соло, стига да знаеш в каква тоналност ти е песента.

Отговорено

:)

Солата стават най-красиви, когато се импровизира в движение.

Затова разбира се е необходим известен опит и познания.

И да не забравя: колкото по-малко пентатоника - толкова по-добре.

Тва е ... кратко и сложно.

Отговорено

^ Абе може и да се поспори малко по този въпрос. :music336: Чувал съм много китаристи, които не мога да изтрая даже и 20 секунди, точно заради това, че се правят на много креативни и големи многознайковци и не използват почти пентатониката. В крайна сметка всяка гама може да звучи ужасно, ако не знаеш как да я ползваш, така че това какво използваш в композициите си(в случая пентатониката), не е показател за хубаво("по-добро") произведение.

Иначе, за да не бъда извън темата ще кажа, че солото си пасва перфектно за този стил(на който аз лично не съм огромен почитател :) ).

Отговорено (Редактирано)
В крайна сметка всяка гама може да звучи ужасно, ако не знаеш как да я ползваш

Няма спор. :)

EDIT: Да импровизираш - не означава да се перчиш (репчиш, големееш, тежкариш и т.н.)

Свиренето на китара, било то бързо или бавно, семпло или виртуозно, се определя от интелекта на китариста и всеки един от тези четири начина, може да звучи, както красиво, така и грозно.

п.с. Сори към автора, че звуча много ОФФ ТОПИК, но тук нямам възможност да чуя семплите в темата.

Редактирано от Slacoth
Отговорено
В крайна сметка всяка гама може да звучи ужасно, ако не знаеш как да я ползваш

Няма спор. :)

EDIT: Да импровизираш - не означава да се перчиш (репчиш, големееш, тежкариш и т.н.)

Свиренето на китара, било то бързо или бавно, семпло или виртуозно, се определя от интелекта на китариста и всеки един от тези четири начина, може да звучи, както красиво, така и грозно.

п.с. Сори към автора, че звуча много ОФФ ТОПИК, но тук нямам възможност да чуя семплите в темата.

споко, то темата не е да чуеш семплите:]

Отговорено
...............

И да не забравя: колкото по-малко пентатоника - толкова по-добре.

Тва е ... кратко и сложно.

Без думи. Добре че сподели с пича наблюденията си, ама си е пълен смях това дето каза.

Отговорено (Редактирано)

^Ами посмей си се на воля тогава в/у "наблюденията" ми, пък след десетина години може и да ги проумееш.

"Кратко и сложно" казах, но това се отнасяше за правилата и методиката, а не за музицирането.

А що се отнася до "пентатониката" - тя не може да се заобиколи (безплатен жокер), но може както стана дума, да се използва по подходящ начин.

Редактирано от Slacoth