Jump to content
Българският форум за музиканти

Unchained

Members
  • Мнения

    93
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Метла

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    Музика, Leangains, Волейбол, Powerlifting, Компютри... Рок енд роул!

Последни посетители

733 профилни разглеждания

Unchained's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

5

Обществена Репутация

  1. В интерес на истината доста време търсих бекинг тракове с интро, но тези, които открих, звучаха много изкуствено и записах с оригинала. Все тая, мисля че се чувам достатъчно.
  2. Благодаря. Иначе със звука не си играх много, оставих го какъвто си е, докато свиря. Китарата е Gibson LP Studio(скоро я взех, именно тя ме влече да записвам ), а звуковата карта е най-обикновен line6 ux1.
  3. Както знаете, преди година почина този велик музикант и реших още веднъж да му се поклоня с мой кавър, та ми хрумна да го споделя и с вас. Прощавайте, ако някъде има грешки, всичко се постарах максимално да извадя по слух. http://soundcloud.com/unchainedbg/the-loner-cover-r-i-p-gary Поздрави!
  4. Unchained

    Gibson Owners' Club Bg

    Влизам в клуба с моята нова Снежанка - на вид доста запазена, но имаше някои неизправности по грифа, които Костадин Димитров (BassTraffic) отстрани и направи от нея един чудесен инструмент за свирене, за което хиляди благодарности!
  5. ^ Благодаря, че го качи в soundcloud. По принцип не знаех, че има проблеми с 4shared, но другия път ще съм наясно. Поздрави!
  6. Вдъхнових се и направих един непретенциозен кавър. Slayer - World Painted Blood
  7. Аз за тази цена бих избрал китарата да е без флойд. Има доста по-важни качества, заради които трябва да се "жертва", пък и е нещо, което се използва от дъжд на вятър. Иначе добро впечатление ми направиха Schecter в този ценови диапазон.
  8. Unchained

    Усилвател

    Което и да вземеш, няма да сбъркаш. Иначе ми се струва, че nuX-a е по-разнообразен откъм ефекти и звуци и има някак си по-пълно звучене. А може и да погледнеш VOX DA5: http://rockshock.eu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=207&category_id=61&option=com_virtuemart&Itemid=53&lang=bg. Макар че не е много комерсиално, с такова свиря у дома и съм повече от доволен.
  9. За съжаление в момента не мога да направя снимки, а и китарата не е моя и човекът няма с какво. Естествено, че може да се прави корекция от бриджа, но едва ли щях да пиша тук, ако всичко беше наред след като опитах евентуалната настройка оттам. Знам, че е относително, но под копие на Стратокастър мислех, че трябва да сме наясно какъв е стандартния хардуер "заместител" по евтинийките. Да, с най-обикновено тремоло си е. А това с подпъхнатото парченце картон, ми се струва абсурдно! Просто не е възможно това нещо да е фабрично излязло по този начин. Кой ще го купи? Пак някой "велик" човешки ум ще го е сътворил, ясно е.
  10. Лепенето е лесно, ама сега първо се чудим как да оправим грифа. Стягахме, отпускахме тръс рода - не мърда. Забелязах, че струните след 12-о прагче се вдигат постепенно и там е възможно да се свири(поне малко). Докато на останалите прагчета, струните направо са се лепнали за тях и издават някакъв смешен бъзз(дори и звук не може да се нарече). ПП: Китарата е Acoustic Solutions
  11. Здравейте, Имам един приятел, на когото скоро му подариха ел. китара, ама е леко "модната" по доста странен начин(т.е. направо повредена ) Болт-он е и някой решил да си поиграе с болтовете, хаха. Вместо да настрои екшъна на китарата от обикновените места, е сложил едно парченце дърво между грифа и тялото, за да се повдигне. И грифът стои накриво, и екшънът е супер висок. А тъй като стои кривнат, до последните прагчета екшънът става все по-безобразно висок и просто не е възможно да се свири. Хубаво, де, ама като махна тази модерна подложка, струните направо се залепят за грифа и колкото да настройвам, не мърдат и не издават никакъв правилен звук. На какво се дължи този проблем? Освен това нъта е отлепен, с какво лепило можем да го залепим? Не помня името на китарата и не разполагам със снимки, но е някакво Stratocaster копие, казват че са го взели от Америка(надали има значение). Моля давайте някакви съвети, благодаря предварително!
  12. Да не пиша нова тема, питам тук. Има едни китари Ibanez RGA121, които вече не са в производство, но се продават втора ръка долу-горе на същата цена. Японски са, харесват ми, че са без флойд роуз, а вместо това мостът бил много стабилен. Имат доста положителни оценки в нета като красиви и качествени инструменти, само адаптерите били средняшки, но те се сменят лесно(при нужда). Някой докосвал ли се е до този модел китари и какви са ви впечатленията? И аз мисля скоро да се зарадвам с нов инструмент и се чудя какво да взема до 1200-300лв, затова следя темата с интерес.
  13. Бербатов "наjдобар македонски фудбалер"
  14. Unchained

    Сладури

    Въпрос на вкус, ама... това пък не отписва таланта им, че да правим сравнения кой е по-добър и кой не. Можем да кажем само, че не ни харесва в такъв случай. Мен ме накефиха, звучат си свежо и са симпатяги. Досега не съм слушал такава музика. Благодаря, че ги споделяш с нас!
  15. Е, аз по принцип си я кътам китарката много, рядко изтрещявам до прекалена степен. Последния път се скъса, докато си свирих едвам едно тихо солце, тъкмо взех внимателно да бендвам до цял тон и в този момент струната ме секна! Тези магаренца със сигурност ще вършат работа, ама си заслужава да са върху качествен музикален инструмент, а не на моето евтино полудърво. И явно ще трябва да се примиря с това, което имам.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.