MasterOfDisaster Отговорено Февруари 13, 2009 Отговорено Февруари 13, 2009 Аиде без глупости. Кабелите не ти променят звука. Ако се прецакат и почнат да бучат е друго, но да ти променят звука звучи повече от абсурдно. Аз съм с проел,самоделка едишън. Като се прецака си правя нов и това е... мамка му всичко съм очаквал ама лампов кабел звучи ... Шано !!? Кой за какво го тресе гъзарията е друг въпрос. Цитирай
docc Отговорено Февруари 13, 2009 Отговорено Февруари 13, 2009 ^ Има една наука/учебна дисциплина - нарича се 'Физика' ... ... а ти си квалифицирай абсурди, както ти изнася. ... Впрочем, както споменават "деятелите" от 'Analysis Plus' - "... If you can't hear the difference you don't need one!..." .... може да се отнесе и за всяко устройство с което се прави музика. Цитирай
kolio_k Отговорено Февруари 13, 2009 Отговорено Февруари 13, 2009 (Редактирано) Аиде без глупости. Кабелите не ти променят звука. Ако се прецакат и почнат да бучат е друго, но да ти променят звука звучи повече от абсурдно. Аз съм с проел,самоделка едишън. Като се прецака си правя нов и това е... мамка му всичко съм очаквал ама лампов кабел звучи ... Шано !!? Кой за какво го тресе гъзарията е друг въпрос. И аз не разбирам необходимостта от крайни изгъзици от типа 3 метров кабел за 200+ лева (поне в лайв ситуации), но иначе между професионалните кабелите и разните боклуци, широко разпространени из китарджийското съсловие има ушевадна разлика в саунда, за която не е нужно да знаеш физика или нещо подобно, за да я чуеш. Най простия начин, например е , да се пусне драйва на ампа и да се поразмачка и разтресе кабела, чуват се едни много готини звуци , а при по крайните случаи, се наблюдава приятна загуба на високи и гейн ( разбира се не в астрономически количества, но достатъчно , че да дразни, поне мен). Аз затова и се опитвам да бъда по умерен и използвам кабели на Neutrik с цена между 30 и 60 лева , в зависимост от дължината ( от 3 до 8-10 метра). Не е съвсем евтино, но пък кабелите са буквално вечни. Има и много по скъпи, а вероятно и по хубави, но според мен , тези вършат работа във всяка ситуация Редактирано Февруари 13, 2009 от kolio_k 1 Цитирай
docc Отговорено Февруари 13, 2009 Отговорено Февруари 13, 2009 Целта, която си поставят производителите (сериозните) на кабели е най-общо казано - постигане на добър баланс м/у капацитивност; индуктивност; съпротивление и експлоатационни-физически качества (здравина; устойчивост на външни радио- и магнитни- влияния; евент. - еластичност...). Това се постига в по-малка степен с "хитрини" и в основна степен със съответни, подходящи материали, и технологии. А това е и в огромна степен въпрос на средства. В случая, 'Физиката' посочва, че съществуват качествени различия; варианти; възможности... независимо, дали ги познаваме, признаваме, или имаме необходимост, или каквото и да е отношение към тях. Познанието просто дава шанс, да се формират заключения, необходимости, цели, структури и планове за развитие. Относно "изгъзиците": Това е субективна формулировка, която е своеобразно определение (има и множество други цветистости) на явления извън персоналните граници на 'осъзната необходимост'. Ето например една (според мен) "изгъзица" свързана с темата: http://www.wildwestelectronics.net/g-oval-guitar-30ft.html ... обаче според някой, това може да е необходимост, или дори стандарт и на това отношение би трябвало да се гледа със съответна толерантност макар, и да не се споделя, или разбира! В края на краищата - "... If you can't hear the difference you don't need one!..." 1 Цитирай
Daniel_V Отговорено Март 3, 2009 Отговорено Март 3, 2009 Като член на клуба казвам ЧЕСТИТО! Със здраве! Аз пък да ви се похваля - взех си супер якия кабел - Elixir! 20ft - 6 метра Наистина доста по-балансиран звук. Много ме зарадва като се плугнах. http://www.elixirstrings.com/cables/elixir_cable_studio.html Ето тука да чуете горе-долу разликата... на живо вече си е друго! Цитирай
bluelemon Отговорено Март 4, 2009 Отговорено Март 4, 2009 Не съм и предполагал че ще се чуе с просто ухо. Цитирай
prayer4eto Отговорено Март 4, 2009 Отговорено Март 4, 2009 (Редактирано) ^ Чува се и още как . И при обикновени кабели се чува, та ... ^^ Честито, cRyStaL_gUiTaR ! Редактирано Март 4, 2009 от prayer4eto Цитирай
Daniel_V Отговорено Март 4, 2009 Отговорено Март 4, 2009 Благодаря! За питащите - от MCI се оборудвам. Относно звука - нормално е да има разлика. По-качествените сплави използвани при самите жакове и балансирания материал на проводника са важни. Как е екраниран, дали съпротивлението е стабилно в един диапазон... много са факторите които отговарят за качествения звук. Въпреки всичко не очаквах толкова много да се избистри звука. Добре, че беше Иван да ми го връчи - само бях чувал за него. Поздрави! Данио Цитирай
solo5 Отговорено Март 4, 2009 Отговорено Март 4, 2009 Аз пък да ви се похваля - взех си супер якия кабел - Elixir! 20ft - 6 метра колко струва? Цитирай
SomeoneElse Отговорено Март 4, 2009 Отговорено Март 4, 2009 Поне 35-40 лв трябва да е, или около тази сума. Фендер 12 фута е 25 лв, но според мен не си струва парите Цитирай
solo5 Отговорено Март 4, 2009 Отговорено Март 4, 2009 http://www.amazon.com/Elixir-Elixer-Cable-...t/dp/B0013UXFKI Цитирай
sasog Отговорено Март 4, 2009 Отговорено Март 4, 2009 Поне 35-40 лв трябва да е, или около тази сума. Фендер 12 фута е 25 лв, но според мен не си струва парите A за Proel какво мислиш?Ще поясня, че вървят ( или поне вървяха ) по 15 лева в Динакорд. Цитирай
npace Отговорено Март 4, 2009 Отговорено Март 4, 2009 Elixir-ът е 80 лева, и аз свиря с такъв и съм много доволен Цитирай
SomeoneElse Отговорено Март 4, 2009 Отговорено Март 4, 2009 A за Proel какво мислиш?Ще поясня, че вървят ( или поне вървяха ) по 15 лева в Динакорд. Това провокация ли беше, или се интересуваш от мнението ми? Цитирай
Recommended Posts