kolio_k Отговорено Май 19, 2009 Автор Отговорено Май 19, 2009 Наистина не работи, нямам представа защо, сигурно нещо със сървъра. Както и да намерих видеото и малко му пооправих саунда, в случай , че на някой още му трябва http://www.4shared.com/file/106446169/c570...nate_silno.html Поздрави Цитирай
Zlatanov Отговорено Май 19, 2009 Отговорено Май 19, 2009 да, ама не е цялото спира много кофти ... няма я и демострацията... Цитирай
kolio_k Отговорено Май 20, 2009 Автор Отговорено Май 20, 2009 Ще погледна тези дни какво не е наред и ще се опитам да го оправя. Странно. Мерси за инфото Поздрви Коко Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 20, 2009 Отговорено Май 20, 2009 Ако нещо не се оправи имам в нас добрата версия свалена, тей че обади се... Цитирай
rockstar666 Отговорено Май 22, 2009 Отговорено Май 22, 2009 Ако нещо не се оправи имам в нас добрата версия свалена, тей че обади се... Качи го тогава някъде, че от доста време се опитвам да го гледам и тъкмо успях - вече чувах по- добре за какво иде реч и то се оказа,че пък не е цялото!Важното е ,че схванах идеята,такива клипчета трябва да се правят от всеки музикант-Кратки, Точни и Ясни!!! Браво на Кольо!!! Цитирай
gpav Отговорено Май 22, 2009 Отговорено Май 22, 2009 (Редактирано) Видеото е много добро !!! Много ми помогна !! Поздравления за Kolio_k !! Едит : С интерес чакам пълната версия на видеото . Редактирано Май 22, 2009 от gpav Цитирай
kolio_k Отговорено Май 23, 2009 Автор Отговорено Май 23, 2009 Ако нещо не се оправи имам в нас добрата версия свалена, тей че обади се... Благодаря, ще се радвам ако я качиш. при мен по някаква причина е останала тази с орязания край. То не , че е важно, липсва само някакви простотийки , които свиря нна края, но не е естетично така Мерси колеги, радвам се че ви харесва Цитирай
kolio_k Отговорено Юли 13, 2009 Автор Отговорено Юли 13, 2009 Случайно открих видеото и му усилих аудиото. Вече е годно за слушане, ако на някой още му е нужно http://www.4shared.com/file/117870287/c1d9...rnatesilno.html Цитирай
KILL_EM_ALL Отговорено Август 25, 2009 Отговорено Август 25, 2009 След като пробвах нещата, описани в това видео, ми направи впечатление, че нагоре и надолу въобще не му звучат равно... да не говорим, че ми звучат грозно, изсвирени от моите ръце, та за това ми възникна въпроса - това само ли ще се оправи, когато усвоя движението, или трябва да внимавам от самото начало да звучат добре и равно?Между другото - нямаше да е лошо да беше обърнато внимание на точния начин, по който перцето трябва да среща струните и начина, по който трябва да си държим ръката над тях, но това, предполагам, е въпрос на друг урок. Иначе видеото е доста по-информативно от повечето видео-уроци, които съм срещал из НЕТа! П.П. Предполагам, когато свирим на повече от една струна, техниката може да се ползва по подобен начин? и аз имам един въпрос --тази техника винаги трябва да се свири нагоре надолу с перцето ли...не ви ли се е случвало когато свирите на една струна с три тона и после трябва да се качите на по горна струна последния удар върху долната струна се пада надолу после на горната с какъв удар тръгвате... защото при мен примерно както следва нагоре надолу ако кача на по горна струна -по горна спрямо по близка до главата ми - и удара си е както следва нагоре.. често се закача и предната струна за някви милисекунди но си се получава мажене... често сум се чудел независимо от това колко тона са извирени на едната струна и независио нагоре или надолу е перцето от последния и тон при отиването на другата струна в зависимост от това ако е по долна с перцето надолу или ако е по горна нагоре ... Цитирай
Yves Отговорено Август 25, 2009 Отговорено Август 25, 2009 В зависимост от това към коя струна "отиваш" след това можеш да си го пригодиш както ти е по-удобно. Потърси интервюта с Дейв Мъстейн в youtube, говореше точно по този въпрос. Заключението му беше "try to keep it as flowing as possible", или нещо такова, по памет цитирам Цитирай
Kurt Uvash Отговорено Август 25, 2009 Отговорено Август 25, 2009 Трябва да правите разлика между alternate picking, economy picking, chicken picking, sweep picking. kolio_k е представил изключително важен урок за един от най-добрите наичини за свирене изобщо с перце. Тамбуристите много добре зняат също за какво става дума. Редуващото се (alternate) перцуване (picking) е определено от това, че се редуват двете положения на перцето спрямо струната - ту от едната, ту от другата страна на перцето или по-познато като удар нагоре - удар надолу. Това всъщност е смисъла на alternate picking. Това което ви показва kolio_k в урока си е един от най-ергономични начини за динамично положение на перцуващата ръката във времето. Техниката е изключително стара (което няма нищо общо с това, че видиш ли, вече не е модно да се свири така), просто обърнете внимание старите тамбуристи от народните оркестри как свирят и ще разберете защо. Просто тази техника е проверена от времето. Като подчертавам, че това е изпълнение на alternate picking, докато самото alternate зависи от положението при всеки удар на перцето спрямо струната. С тази техника може да изпълнявате и предимно downstrokes (удари надолу). При удари само нагоре не е удачна. За alternate удари е перфектна. но... Ако искате с тази техника да бичите яки стъргачки с кривочи, като например динамично заглушаване, няма как да я използвате по този начин. Затова като сте набичили диста и искате да заглушавате долната част на китката и долната външна част на дланта на перцуващата ви ръка е облегната върху струните. Нали така... значи въртеливото движение по оста лакът-кокалче на средния пръст на перцуващата ръка, няма как да бъде изпълнено. Затова на помощ могат да дойдат economy picking и chicken picking. Economy picking e техника по-скоро от движения на палеца и пръста, с който сте хванали перцето. За да го видите ви съветвам да погледнете изпълненията на този гигант в прогресив метъла: Michael Romeo Още с встъплението може да видите техиката economy picking. По нататък човека ще ви обясни всичко. Дано да разбирате английски обаче. Неговият alternate е в голяма доза economy. Обърнете внимание на 1:17 до 1:40 и по специално на 1:37 - там е economy picking. Chiken picking по принцип идва от техниката при свирене само с пръсти. Но може да се направи и с перце. Гледайте Марк Нопфлър от Dire Straits или Брайън Мей от Queen как я правят: Mark Knopfler и Brian May - започва от 4:20 Съжалявам че на видето с Брайън Мей в повечето време не показват дясната му ръка но то по звука си личи. Има изключително специфично звучене при свирене с драйв у изобщо с набримчен усилвател пък и акустично е доста отличителна. Също може да се позлва в комбинация със заглушаване, което не е възможно при тамбуристския начин на свирене на alternate picking. Дано да съм бил полезен и после само да съм видял някой да свири ето така: Супер техника Цитирай
KILL_EM_ALL Отговорено Август 25, 2009 Отговорено Август 25, 2009 много мерси kurt uvash --точно за това говорех което майкъл ромео показва точно на 2:6 мин. от видеото което си дал... и на мен така си ми идваше отвътре да се свирят преминаванията през струните а ти си било вид техника economy picking му е майката мерси много Цитирай
Kurt Uvash Отговорено Август 26, 2009 Отговорено Август 26, 2009 Да, economy-то е чудесна техника, но трябва много да се внимава с транзишън времето (преходното време) между изсвирените тонове, за да бъдат изпълнени равномерно или пък още повече, ако им бъде приложен някакъв груув и още много съображения. С тази техника спокойно можеш да свирш със заглушаване, но за акустична китара и така да се каже чист звук alternate е по-доброто решение, никой не те спира. Chicken picking също е много добра техника, но иска доста занимавка и почти съвършена точност. Движението е подобно на това на Кермит Жабока (ако си представиш ръката на актьора в самата глава на куклата), когато му ръкопляскат или кима одобрително за да, но с много по-малка амплитуда и пренесено върху струните, разбира се. Цитирай
kolio_k Отговорено Август 26, 2009 Автор Отговорено Август 26, 2009 Съжалявам, ако на някой alternate picking не върши работа. Изборът какви техники да използваме е изцяло личен. С това, вече старичко видео, просто исках да помогна на евентуални заинтересувани, без по никакъв начин да твърдя, че това е единствената техника, която трябва да се използва. Аз самият я използвам много рядко, предпочитам особен тип легато Иначе, съдейки от собствения си опит, Алтернейт пикинга е много по многостранен от икономик пикинга, особено от ритмическа гледна точка, както и свирене през струни. За съжаление е и много по труден за овладяване. Economy се открива от повечето хора интуитивно, но има сериозни и неизбежни ограничения. Цитирай
KILL_EM_ALL Отговорено Август 27, 2009 Отговорено Август 27, 2009 видеото на kolio k е уникално, наистина от нито един урок който съм гледал не е било толкова изчерпателно представено в такива детайли... и е вярно че economy-to се открива интиативно... но примерно ---16-15-13---13-15--------13--------- --------------16-------16--15-----16--15--13------15--13-------------13 ---------------------------------------------------15-----------15--14--------15--14---12----и така нататък не виждам как може да се изсвири яко бързо ако не с economi-to поне на мен така ми е най удобно а този вид техника на куцото пиле домат--chicken-a не го разбрах какво представлява Цитирай
Recommended Posts