YJM Публикувано Ноември 19, 2008 Публикувано Ноември 19, 2008 Здравейте, Отдавна съм потребител в този форум и го посещавам всеки ден, но повече чета, по-малко пиша. Това е просто една идейка, с която мисля, че форум "Китара" ще стане по-добре структуриран: Има ли някакъв вариант да се отделят постовете за съвети при покупка (кое да избера, откъде да си купа, доставка от чужбина и т.н. ) от наистина полезните теми, свързани със свиренето на китарата - например за различни техники и т.н. Друг вариант е да има място за писане на ревюта или сравнения на китарен гиър. Така за един модел амп или китара ще се пише само на едно място. Поздрави Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 19, 2008 Отговорено Ноември 19, 2008 Мисля, че вече е обсъждано нещо подобно. Преди нямаше достатъчно аргументи "ЗА", поради което всичко остана по стария начин. Мен ако питате най-добре да има алгоритъм за отсяване на малоумните постове, ама няма как да стане. Цитирай
fLiSk Отговорено Ноември 19, 2008 Отговорено Ноември 19, 2008 =IFAND(Intelligent Content=0; Redundance=0, post, send PM "Първо мисли, после пиши!" Съжелявам ама съм закопал в Ексел тия дни на работа. А по темата, на тоя етап със 90% от темите да са вариация на добре познатата ни, мисля че идеята не е лоша. Сигурен съм че 50% от темите в китара са "ПОМОШТ, Къквъ китаръ дъ си земъ, къжети молиа" и това е добър вариант за малко пригледност и организация Цитирай
YJM Отговорено Ноември 19, 2008 Автор Отговорено Ноември 19, 2008 Да, видях, че има пускани подобни предложения... Може би един компромисен вариант е да се направят отделни теми за нещата, които аз лично (а предполагам и други хора) смятам за най-полезни във форум "Китара". Ревюта на гиър (подобно на harmony-central), обсъждане на различни техники на свирене и т.н. Както и да е де, пуснах тази тема понеже напоследък забелязвам, че форум "Китара" се пълни с едни и същи въпроси. Понякога обаче е трудно да се намери това, което търсиш и за това повечето предпочитат да пишат, вместо първо да търсят и да четат. Ако има обаче отделни теми или форуми за по-важните и общи неща, ще е по-лесно да се намира информацията. Цитирай
sevenstring Отговорено Ноември 19, 2008 Отговорено Ноември 19, 2008 Аз нищо не разбирам от администриране на форуми, но на пръв поглед не виждам технически какъв е проблемът да се направят подподфоруми, аналогично структурата на подфорум "Купувам, Продавам, Предлагам", с тази разлика, че т. нар. "наистина полезни теми" ще си стоят на първото подниво ("Китара"), а на най-ниското ще бъдат обособени въпросите за гиър. Цитирай
musicman Отговорено Ноември 19, 2008 Отговорено Ноември 19, 2008 Проблем за създаване на подфорум няма. Само ми кажете как ще се отсяват темите. На какъв принцип. Ако начинаещ пита каква китара да си купя до 200 кинта - темата е тъпа. А ако някой напреднал пита "някой свирил ли е на Буда, че се чудя дали Буда или THD да си взема" - темата не е тъпа. Но става дума за едно и също. Някой пита какво да си купи. Цитирай
fLiSk Отговорено Ноември 19, 2008 Отговорено Ноември 19, 2008 Не може ли да си направим подфорум "Информация за инструменти и апаратура" или "Информация за купувача", където всичката нужда от ПОМОШТ да се излива, наред със по напредналата такава. Цитирай
Heartman Отговорено Ноември 19, 2008 Отговорено Ноември 19, 2008 Здравейте!Мисля че колегите имаха предвид,че трудно се намират интересните теми защото се затрупват от по-новите които наистина са едни и същи всеки ден.Примери много - каква китара да си взема,от къде да почна,какво е суип пикинг и много такива,става дума за да е по-интересно за напредналите и да може да се учат един от друг и да не се дразнят с безмислените теми,въпреки че ги съветвам да игнорират теми които ги дразнят,щото се пълни с офтопик и става мазало.Не знам обаче какво да предложа за това как да се разделят темите,трябва да се помисли,за да няма недоволни.Поздрави! Цитирай
sevenstring Отговорено Ноември 19, 2008 Отговорено Ноември 19, 2008 (Редактирано) Проблем за създаване на подфорум няма. Само ми кажете как ще се отсяват темите. На какъв принцип.Ако начинаещ пита каква китара да си купя до 200 кинта - темата е тъпа. А ако някой напреднал пита "някой свирил ли е на Буда, че се чудя дали Буда или THD да си взема" - темата не е тъпа. Но става дума за едно и също. Някой пита какво да си купи. Според мен делението, ако се реши, че е целесъобразно, трябва да е (и не би могло да бъде друго освен) строго тематично. Дали поства някой неграмотен начинаещ или, примерно, форумни авторитети като Евтим или Метълхамър, щом се отнася до еди какво си, отива в съответния подраздел. Дори без да става дума за структурата на форума, по принцип не подкрепям квалификацията на "тъпи" или "умни" теми, щото все пак това е форум, отворен към всички заинтересовани, независимо от нивото им, и не мисля, че такова разделение следва да бъде насърчавано по какъвто и да било начин. Редактирано Ноември 19, 2008 от sevenstring Цитирай
YJM Отговорено Ноември 20, 2008 Автор Отговорено Ноември 20, 2008 Проблем за създаване на подфорум няма. Само ми кажете как ще се отсяват темите. На какъв принцип.Ако начинаещ пита каква китара да си купя до 200 кинта - темата е тъпа. А ако някой напреднал пита "някой свирил ли е на Буда, че се чудя дали Буда или THD да си взема" - темата не е тъпа. Но става дума за едно и също. Някой пита какво да си купи. Ами според мен отсяването ще се получи, когато има няколко по-конкретни подфорума. Ще дам пример: Защо във "Фукня" никой не пита каква китара да си купи? Просто темата е точно определена. Значи най-малкото може да се изведат още няколко подфорума, където да се обсъждат по-специфични неща, а останалите по-общи въпроси и мнения остават в основния форум "Китара". Цитирай
YJM Отговорено Ноември 20, 2008 Автор Отговорено Ноември 20, 2008 (Редактирано) "Фукня" е тема - не подфорум. Благодаря ти. Уточнението беше много важно. Редактирано Ноември 20, 2008 от YJM Цитирай
sevenstring Отговорено Ноември 22, 2008 Отговорено Ноември 22, 2008 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=47870 Ситуацията вече става наистина тежка ... Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 24, 2008 Отговорено Ноември 24, 2008 И аз мисля, че трябва да се направи някак подраздел в китара, засягащ съвети и тн, за закупуване на нови китари, какви да бъдат и в този дух. Вече буквално със всяка втора тема, някой пита откъде или каква китара да си купи. Не че има нещо лошо в това, все пак идеята на форума е да дава информация. Но другите теми направо се губят на фона. Това предполагам би могло да улесни и използването на търсачката Цитирай
kitaratapesho Отговорено Ноември 24, 2008 Отговорено Ноември 24, 2008 (Редактирано) Абе проблемът е, че дори и да се направи подраздел, ако е пин-ната тема в раздел Китара, ефекта ще е нулев. Трябва като се цъкне на раздел Китара и да излизат два подраздела, като единият да е Начинаещи. Така ще има по-голям шанс да се уцелва правилния раздел за нова тема. То е ясно, че никой не ползва търсачката. Отделно в подраздел Начинаещи най-горе да се пин-нат всякакви видео-уроци, статии, затворени теми с важно инфо и т.н. Бих се наел да помогна с написването на някоя статия/тема, само да не съм единствен. Тук обаче идва другия въпрос - добре де, ще пренасочим темите на новаците в отделен подраздел. Мислите ли, че основният раздел Китара ще бъде активен след това? Така или иначе, огромна част от влизащите там са начинаещи с конкретен въпрос, а една по-малка част са хора с някакъв опит, които се опитват да помогнат, доколкото могат. Но темите, които не касаят "откуде да си копя китара ефтино и хубаво да свири" са по една на страница. В такъв случай има ли смисъл цялото това нещо? Няма какво да се лъжем - хаос цари в раздел Китара и точно това е причината да влизам изключително рядко в него (влизам във форума всеки ден, но в раздел Китара - на 4-5 дни, ако ми доскучее много). Поздрави, Петър Редактирано Ноември 24, 2008 от kitaratapesho Цитирай
Recommended Posts