Jump to content
Българският форум за музиканти

Standard vs Studio+ Limited  

47 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

Отговорено

е да, но това е само за красота. les paul е искал китара сьс много състейн, която да изглежда като arch top моделите на гибсън.

Отговорено

Аз се замотах, защото исках да чуя и в къщи на по-сериозната апаратура. Гласувах за LP Standart-a. Повече ми хареса като тон, освен като външен вид. :greenangel:

Отговорено

Аз двете на вид не мога да ги различа, но категорично първата ми звучи по- добре. Втората е някакси по-стерилна, не знам. Първата как се казва всъщност? Като забогатея неимоверно ще искам да си купя такава :greenangel:

Отговорено
Аз двете на вид не мога да ги различа, но категорично първата ми звучи по- добре. Втората е някакси по-стерилна, не знам. Първата как се казва всъщност? Като забогатея неимоверно ще искам да си купя такава :)

В общи линии говорим за тази, с леко по друг цвят и с хром хардуер

http://www.gibson.com/en-us/divisions/gibs...premium%20plus/ . Когато я взех (на втора ръка ) бях леко оздачен, понеже никъде не можах да я открия точно като модел. И след известно поразтърсване установих, че става въпрос за Студио Плюс ( така са се казвали 2002ра ) в малка лимитирана серия, която освен нормалния за този тип флейм топ включва металните ключове и адаптери, вместо 490 и 498, ПАФове. Точно такава няма да можеш да си вземеш, защото според Гибсън са пуснали 500 бройки еднократно (вероятно са им артисали ключовете и адаптерите, та са решили да се отърват :girl_cray2: ). Но преди около година имах едно друго студио, без екстри, което свиреше не по зле ( макар и леко различно ) и беше доста по евтинко. Мисля, че като цяло това е наистина най струващия си Гибсън, що се отнася до съотношение цена/качество

gibson_red.jpg

За тази говорих

Отговорено

Благодарско за темата,Кольо!

В момента съм на почивка и нямам възможност да чуя семплите както трбява, но когато се прибера в лондон началото на септември ще изкажа мнение. :thumbs_up:

Отговорено (Редактирано)
Аз двете на вид не мога да ги различа, но категорично първата ми звучи по- добре. Втората е някакси по-стерилна, не знам. Първата как се казва всъщност? Като забогатея неимоверно ще искам да си купя такава :)

В общи линии говорим за тази, с леко по друг цвят и с хром хардуер

http://www.gibson.com/en-us/divisions/gibs...premium%20plus/ . Когато я взех (на втора ръка ) бях леко оздачен, понеже никъде не можах да я открия точно като модел. И след известно поразтърсване установих, че става въпрос за Студио Плюс ( така са се казвали 2002ра ) в малка лимитирана серия, която освен нормалния за този тип флейм топ включва металните ключове и адаптери, вместо 490 и 498, ПАФове. Точно такава няма да можеш да си вземеш, защото според Гибсън са пуснали 500 бройки еднократно (вероятно са им артисали ключовете и адаптерите, та са решили да се отърват :thumbs_up: ). Но преди около година имах едно друго студио, без екстри, което свиреше не по зле ( макар и леко различно ) и беше доста по евтинко. Мисля, че като цяло това е наистина най струващия си Гибсън, що се отнася до съотношение цена/качество

gibson_red.jpg

За тази говорих

Свирело "леко различно" ;) То, ако не свиреше " леко различно" ;) щях да се притесня. Да ти имам чувството за хумор... Тва да не е синтезатор. ;) Редактирано от yotzzo
Отговорено

Първата (Студиото) ми хареса повече на клийн и също при нек-адаптера на драйв.

Докато втората (Стандарта) определено се справи по-добре с бриджа на драйв.

• 2 weeks later...
Отговорено

^ точно на обратното на твоето мнение съм.

Втората, особено на чиста, ми разтуптя сърцето - влюбих се! На нек-адаптера също ми хареса повече с една идея.

Само на бридж на драйв като че ли ми "замаза" малко, но бих го преживял, ако ми я подарят. :)