kolio_k Публикувано Август 4, 2008 Публикувано Август 4, 2008 (Редактирано) 1)nickname: Kolio_k - Николай Карагеоргиев 2)Възраст:34 3)Образование: Започнах да свиря на омразната ми цигулка на крехката възраст 5 години и малко по късно попаднах в пловдивското музикално даскало където избутах успешно да 12ти клас. След това от нямане какво да правя се забих в АМТИ (академия за музикално и танцово изкуство пак в Пловдив). По това време вече бях зарязал цигулката изцяло и се занимавах да стържа активно на китара. До 95 се подвизавах по джаз фестивали, студия и повече по кафенетата из махалата. На това постави край родната казарма (и това е един вид образование, човек научава до какви висини може да стигне тъпотията). От 2003та след 5 годишно киснене в Норвегия за кинти, ме прихвана и щипнах към Швейцария, където се сдобих с тапия за магистър по джаз, даскал по електрическа китара както и други бойни изкуства. 4)Вашият инструмент/и: Както вече споменах Цигулка - не мога да я трая от ранно детство, вадя я от калъфа само ако наистина е за нещо добре платено Китара - въобще не ги държа в калъфи Бас (електрически) - на времето заедно с Диката свирихме в една клубна група и понеже си нямахме басист, а бяхме двама китаристи, се разбрахме всеки да свири по два сета на баса. Така започнахме с този инструмент, само че Диката се научи да го свири , а аз не . В академията в Берн го свирих още 3 години като един от допълнителните ми инструменти и според дипломата ми (даже имам 6 на изпита) би трябвало да мога да свиря, но аз лично много не и вярвам Пиано -започнах в училище, бях пълна мъка като повечето щрайхисти, после малко се понаучих и след още 3 години в Берн, вече мога да хвана някой и друг стандарт без да спра 12 пъти 5)Предпочитан музикален стил: Нямам такъв ,честно казано, макар че има много които не харесвам. Винаги съм свирил най различни неща, съдейки от най дълго прекарано време би трябвало да е нещо като джаз 6)Вашият вдъхновител: Прекалено много са, но общо взето винаги съм харесвал качествената музика и доброто свирене и когато чуя нещо ново, и то ми допадне, обикновенно се вдъхновявам и се повлиявам за известно време. Предполагам , че с много хора е така. 7)Досегашни (не)реализирани проекти: Общо взето съм реализирал всичките проекти които някога, въпреки мързела си съм проектирал. Първата ми група се казваше Екзитус, беше сформирана 89та година и живя около 2 години с общо 2 концертни изяви. Свирехме разбира се метъл, но по това време не бяхме наясно с класификациите на стилове, както е сега тук във форума, така че ми е трудно да кажа точно какъв, предполагама че нещо като манджа с грозде от моментните стилови предпочитания на композиторите- аз и другия китарист Дидо. След това имаше Екзитус 2 - нещо като прогресив метъл- беше последния крясък на модата по това време. После се ориентирах към по джазови стилове и през 94- 95 имах удоволствието да свиря с най различни музиканти на повечето от джазовите сцени в БГ по онова време, както и в първите клубове. През 97 се подвизавах в София доста из Суинга в София както и в Пловдив из тогавашните няколко клуба с една приятна фънк формацийка с която добре си прекарвахме. Бе последвана от друга клубна група (Туиг) от която наистина имам страшно добри спомени, общо взето купон нон стоп и сериозни злоупотреби с алкохола. Един доста известен неин член Диката е добре познат във Форума. Другите глави не съм ги мяркал насам След това доста години в Норвегия, където се занимавах с качествена музикална проституция, ама нали трябва да се яде нещо, няма как. После когато ми писна се прехвърлих към Берн и досега съм си там , а докога не ми е много ясно. Тук наистина имах възможност да свиря със много и страшно добри музиканти от целия свят и успях да се убедя колко важна е средата. Занимавам се с много различни проекти, и нямам много време да направя нещо мое, но се надявам и на това да му дойде времето. Иначе свиря редовна с няколко джаз формации, а също и с една приятна поп група с която доста пътувам. Отделно от това редовно правя халтури за кинти, а понякога подхващам и даскалък 8)Странични интереси: Ами май нямам много, като се замисля когато не свиря, предимно гледам някакви филми или карам колело. Иначе съм цар по пиене на кафе 9)В кратце(или с две думи за вас самите):Май вече успях да кажа всичко.Накратко - занимавам се с музика и харесвам това ,което правя, макар, че често си е доста неблагодарно занимание. Често съм си мислел , че мога да започна да правя нещо друго, но никога не можах да измисля какво, явно от много ноти се затъпява Редактирано Август 4, 2008 от kolio_k 1 Цитирай
MiroLambov Отговорено Август 4, 2008 Отговорено Август 4, 2008 Един , от най големите професионалисти в България... Респект ! Цитирай
spongebob Отговорено Август 4, 2008 Отговорено Август 4, 2008 Евала,Кольо,пич си и свириш много яко! Цитирай
metalhammer Отговорено Август 4, 2008 Отговорено Август 4, 2008 Kolio - ти си един от хората заради които си заслужава да киснем в този форум . Респект ! Цитирай
synchu Отговорено Август 4, 2008 Отговорено Август 4, 2008 Велсоте и в Самопредставяне. ... след толкова време, ама няма лошо - да си пише, да се знае Цитирай
Jordan_J Отговорено Август 4, 2008 Отговорено Август 4, 2008 По-добре късно, отколкото по-късно ))))) Цитирай
vhcs Отговорено Август 4, 2008 Отговорено Август 4, 2008 (Редактирано) много ми е приятно, че има хора като тебе в уеб пространсто, които човек може да засече на виртуалната ширина и дължина на този форум ! Поздрави Алекс п.п. Engl rulez ! Редактирано Август 4, 2008 от vhcs Цитирай
Icarus Отговорено Август 4, 2008 Отговорено Август 4, 2008 Кво яко самопредставяне! За мен е абсолютен кеф да ти слушам нещата и да ти четя мненията из форума, радвам се, че си тук Цитирай
kolio_k Отговорено Август 4, 2008 Автор Отговорено Август 4, 2008 Благодаря на всички извънредно много за топлото посрещане Цитирай
zombie Отговорено Август 4, 2008 Отговорено Август 4, 2008 Хубаво самопредставяне си му дръпнал. Заради хора като теб ми харесва форума Цитирай
MrDeath Отговорено Август 4, 2008 Отговорено Август 4, 2008 Кольо, бих казал градскии, за китарата няма да се обаждам, не бих тръгнал да се надсвирвам с теб, обаче виж в пиенето на кафе може да си цар, ама и аз съм големец в тая област, там смело мога да те предизвикам Цитирай
Recommended Posts