Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Тридесет страници мнения, а оставам с впечатлението, че много малко от пишещите слушат музика. Много жалко, но никъде не видях някой да споменава Клептън, Джеф Бек, Попа Чъби и още една камара китарни виртуози. Не важно колко тона е изсвирил някой в един такт, а кои. Някой от метъл феновете да е чувал поне за Джо Бонамаса, Уолтър Траут, Сюзан Тедески, Ана Попович, изключителни китаристи от по-младото поколение, които без усилие могат да изметат от сцената всевъзможни метъл недоразумения с големи претенции. И не става дума за противопоставяне на стилове, безкрайното и досадно редуване на рифове не влиза в определението за музика. Знам, сега ще скочат една камара метъл почитатели. Да скачат колкото си искат, това не променя нещата.

Отговорено

Можеше да напишеш "Не видях някой да споменава Клептън, Джеф Бек, Попа Чъби и още една камара китарни виртуози, като Джо Бонамаса, Уолтър Траут, Сюзан Тедески, Ана Попович, изключителни китаристи от по-младото поколение!" ... и щеше да е достатъчно

Остави НЕДОРАЗУМЕНИЯТА, в това число съм и Аз, да си слушат квото си искат. Кво ти пука, че не сме "прогледнали". Еми Аз съм на 35+ години и не съм намерил "ключът за палатката"(по твоята логика), но не постъпвам толкова гневно към ...айде да не казвам коя музика, че тука феновете И са много повече от МЕТЪЛИТЕ.

Без лоша умисъл, но не си ли съгласен с моята редакция на твоето мнение ;) ...пък ако не си извинявай, карай както знаеш

Отговорено

Тридесет страници мнения, а оставам с впечатлението, че много малко от пишещите слушат музика. Много жалко, но никъде не видях някой да споменава Клептън, Джеф Бек, Попа Чъби и още една камара китарни виртуози. Не важно колко тона е изсвирил някой в един такт, а кои. Някой от метъл феновете да е чувал поне за Джо Бонамаса, Уолтър Траут, Сюзан Тедески, Ана Попович, изключителни китаристи от по-младото поколение, които без усилие могат да изметат от сцената всевъзможни метъл недоразумения с големи претенции. И не става дума за противопоставяне на стилове, безкрайното и досадно редуване на рифове не влиза в определението за музика. Знам, сега ще скочат една камара метъл почитатели. Да скачат колкото си искат, това не променя нещата.

Чувал съм ги всички изброени, някои харесвам , други не чак толкова. Но не в това е въпроса

Хубаво е да се опитваме да бъдем малко по толерантни към вкусовете на другите, тоест изказвайки собствените си предпочитания, да не нападаме тези на другите.

Кое е хубава музика е въпрос на личен вкус и след като метъл недоразуменията (едва ли са такива, някои от тях свирят учудващо добре и споменатите от теб, в някои аспекти не могат и да се сравняват с тях, същото разбира се важи и в обратната посока, просто всеки си е избрал къде да се развива) си имат фенове и то доста, явно правят нещо добре. А това, че пък съответните споменати не присъстват особено в темата (което също не е вярно, доста хора харесват Клептън например) показва, че правят музика, която не е интересна за аудиторията наоколо. Почти никой не се интересува от музиката, която аз харесвам, но не съм тръгнал да обяснявам как трябва да слушате Адъм Роджърс или Скофийлд, а не някакви блус/класика/метъл/тн. недоразумения нали?

п.п. Не изключвам разбира се и да се е..ваш. тоест да искаш да провокираш разправии от скука или някаква друга причина.

Отговорено

могат да изметат от сцената всевъзможни метъл недоразумения с големи претенции

Извинявай, но в момента ти си тоя с претенциите.И като стана дума - ти кой си?

Не че ще има ефект, но бих те посъветвал, тоя вулгарен менторски тон да си го запазиш за вкъщи.

Отговорено

Този спор е безмислен,все едно да казваш на чалгаджиите, че има и друга музика от хвърлянето на салфетки.........

Адъм Роджърс или Скофийлд - тези също са много големи....................

Важно е музиката да те кефи максимално,а кой е най добрият е риторичен въпрос..... :punkband:

Отговорено

Абе ,фен това си е копие на солото на Хендрикс от Уудсток 68,не е трудно да се намери,

Можеш ли да бъдеш по-конкретен? Нищо такова никъде не можах да намеря. Не съм запознат с творчеството на Хендрикс защото е от категорията китаристи непоносими за мен, но ще ми е интересно да чуя от какво е "копирал Гилмор"...