chris_barnes Публикувано Юли 23, 2008 Публикувано Юли 23, 2008 (Редактирано) Вижте с какво се заиграват нашите хора от Fear Factory та ето това е амп-а: http://www.randallamplifiers.com/products/...v2archetype.asp интересува ме какво мислите..(особено хората дето правят амп-ове или разбират от електриджийство Редактирано Юли 23, 2008 от chris_barnes Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 23, 2008 Отговорено Юли 23, 2008 Без да го чуем, нищо не можем да кажем... Цитирай
metalhammer Отговорено Юли 23, 2008 Отговорено Юли 23, 2008 Транзисторен амп с едно ламбе за цвят вътре ..... кво да коментираме..... Цитирай
chris_barnes Отговорено Юли 23, 2008 Автор Отговорено Юли 23, 2008 ето тук има демо на V2 обаче не на синъчър-а http://youtube.com/watch?v=4dQG7dg_eSE Цитирай
DILETANT Отговорено Юли 23, 2008 Отговорено Юли 23, 2008 Не разбрах каква е тази опция в кабинета "Mic Eliminator”. Няма нужда от външни микрофони, защото има вградени ли? Цитирай
sw1tched Отговорено Юли 23, 2008 Отговорено Юли 23, 2008 ^ Тс, просто са избягали от думата симулатор Цитирай
TONY Отговорено Юли 23, 2008 Отговорено Юли 23, 2008 (Редактирано) "Mic Eliminator" XLR Output - демек DI балансиран изход, за директно вкл. към пулт и по този начин не ти трябва мик. Иначе казано - Рандалски - велвстейт. 3 MIDI Programmable Channels CH. 1: Classic Solid State Clean CH. 2: Classic Solid State Overdrive CH. 3: Modern Tube Overdrive Midi In/Thru Assignable 6 Band Graphic EQ Assignable Series or Parallel EFX Loop - това е гот 3 x Ruby 12AX7AC5HG - тия Руби не ги харесвам, но това си е лично отношение, пък и лесно могат да се сменят World Voltage Selector - е това едва ли е чак толкова велик амп, че да му хрумне на човек да го мъкне по света, но хора разни, може и да има такива ентусиасти. по скоро ненужна опция. (но като я има - не е проблем) Без да го чуем, нищо не можем да кажем... в общи линии Евто е прав, но е ясно, че няма да е кой знае колко по-различен, като характер и ниво от например, Маршалски велвстейт 100 вата глава с колона 4х12. Хричън Олде Волбертс - дет метъл ли свири? Сигурно е фен на Чък Шулдинър и от Рандал са решили да направят малко конкуренция на Маршал. (Чък Шулдинър - Маршал велвстейт 100 вата глава (8100) с колона 4х12 ) Сега видях заглавието - китарист на Фиър Фекчъри. Според мен името му е само за реклама. Човека едва ли ще зареже изцяло ламповите Кранк и ще мине на тези хибриди... освен ако не цели хибриден звук... или не са му платили здраво за рекламата. Редактирано Юли 23, 2008 от TONY Цитирай
edgecrusher Отговорено Юли 23, 2008 Отговорено Юли 23, 2008 Не изглежда никак зле, но предполагам не е нищо ново под слънцето. Извън темата, вчера пробвах Рандал Г2 и едно лампово кубе (не помня модела). лаповото беше почти 2 пъти по скъпо, но не знам защо не мо хареса повече от транзистора. Не искам да съм предубеден, но транзисторния звук винаги ми е харесвал повече. Няма логика, но е така. Моля, не отговаряйте на това. Цитирай
chris_barnes Отговорено Юли 23, 2008 Автор Отговорено Юли 23, 2008 Дамз и аз имам Рандал Г2 и му се кефя на саунда, и транзистора ме кефи повече от лампата (специално тия по-евтините усилватели) ся за Меса няма си говорим Цитирай
metalhammer Отговорено Юли 23, 2008 Отговорено Юли 23, 2008 По принцип в рандал Г3 серията рандал слагат лампа в крайното стъпало - което няма нищо общо с валстейт като технология и като звук. Тва си е иновация на рандал и според мен донякъде успешна - не се цели кривене на лампа а просто един вид оцветяване на саунда - всички канали минават през нея. В този амп са отишли по далече и освен лампата в крайния амп са направили лампов преамп с три лампи в преампа ! Три лампи са достатъчни за брутален лампов хай гейн - всяка съдържа по 2 триода - така че шест триода ! Сравненията с валвстейт са напълно неоснователни и в разрез със физическата топологията на усилвателите.Просто решенията са различни. Валвстейт имат само една лампа в преампа - за цвят дет се вика. Цитирай
TONY Отговорено Юли 23, 2008 Отговорено Юли 23, 2008 (Редактирано) Дали е така, обаче на практика - слушане, няма как да се разбре, преди среща лице в лице. Първата такава серия на рандал - е под средно ниво. ( абсолютно съм убеден, че не съм и фен) Втората - става. Сега тази трета - колко е по-напред, ще се чуе тепърва. Съпоставяйки спрямо стандатните велвдинамик, този сигничър е по-пипнат и сигурно е черешата на серията. Ако ще сравняваме с продуктите на фадъ ъф лауд, ето какво е най-новото от Маршал, което да е "съответно" на този рандал - http://www.marshallamps.com/product.asp?pr...geType=OVERVIEW Привидно повече екстри не ме блазнят. И не бих съдил, само по предимства в спецификациите. Малко страничен пример - сравнение на Рандал РГ 50 ТС http://www.randallamplifiers.com/products/.../tube/index.asp# тоест 50 вата изцяло лампа 50 watts 1 X 12" Celestion Seventy 80 (combo only) Two EL34 power tubes Four 12AX7EH's Two Channels w/4 modes Dual gain stages: Gain 1- Classic hi-gain rhythm Gain 1- Modern hi-gain lead Clean Channel w/boost function Spring reverb Series effects loop 8/16 ohm external speaker outs Line output Includes 4-button footswitch срещу Marshall JTM 30, 30 watts, 2 channel, reverb, common EQ, 3 х 12AX7, 2 х 5881 тоест съвсем базов Маршал - с общ еквилайзър на практика Рандала звучи не лошо, но определено избирам Маршала, и предполагам всички (или поне 90 % ) от китаристите в този форум, които са наясно с ламповия звук, биха предпочели Маршала. Наскоро китарист , който е имал от горния Рандал ( и го е продал,защото не го е кефел много), изказа мнение, че JTM 30 е по-добър, тоест не си го мисля само аз и не се самозаблуждавам. Примера е частен и служи само да покаже, че не бива да се преценява изцяло по спецификации. Редактирано Юли 23, 2008 от TONY Цитирай
synchu Отговорено Юли 23, 2008 Отговорено Юли 23, 2008 valve фонетичното му произношение е "валв" - не "велв" или каквито там вариации се срещат. Това уточнение е понеже често се среща из форума... MTS Рандалите са изключително добри машини, бтв. Цитирай
metalhammer Отговорено Юли 23, 2008 Отговорено Юли 23, 2008 Аз казвам нещата от чисто инжинерна точка - мисля е важно някой да го прави (съжалявам че на мен се падна честа в тая тема). От инжинерна гледна точка е хубаво да правим сравнения в един и същи клас. Как звучи тепърва времето ще покаже..... Цитирай
solo5 Отговорено Юли 25, 2008 Отговорено Юли 25, 2008 Аз казвам нещата от чисто инжинерна точка - мисля е важно някой да го прави (съжалявам че на мен се падна честа в тая тема). От инжинерна гледна точка е хубаво да правим сравнения в един и същи клас. Как звучи тепърва времето ще покаже..... пише се инжЕнер Цитирай
metalhammer Отговорено Юли 25, 2008 Отговорено Юли 25, 2008 Да прав си - щом държиш толкова - инженер . Цитирай
Recommended Posts