Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 161
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

E, щом ти звучи така, сигурно рядко ти се случва да вадиш песни с нещо по различно от "петици", мажор, минор и най-много някой друг септакорд.

Според мен този акорд се вписва добре в хармонията, и точно там му е мястото.

Сам по себе си звучи особено. Надявам се, че все пак си си направил труда да го сглобиш с другите акорди от песента, преди да пишеш впечатленията си за този толкова особен и специален акорд :thumbs_up: .

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено (Редактирано)

^да, определено си прав - не вадя често джаз, даже да не кажа никога. Това че акорда се вписва в песента не означава , че на мен не може да ми звучи кофти, нали се сещаш - не всичко може да звучи приятно, ама стана много офтопик и мисля да спра безсмислените си писания. :)

Едит: акорда скоред мен се вписва добре , заради обръщението си. Възможно е й да греша , понеже обръщенията не са ми много ясни все още.

Редактирано от KingdomX
Отговорено

Пробвах го и с фа диез, по начина на Евтим, и звучи супер. Проблемът за мен е, че има няколко начина, по които звучи ок, просто не мога да чуя кое е най-правилното. Но наистина с фа диеза е по-близо.

prayer4eto, мисля, че първият вариант за края на фразата е по-близо до оригинала - просто няма чак толкова много тонове.

:P

Отговорено (Редактирано)

^ Прослушай го внимателно. Ако трябва пробвай да го поставиш в някакво тулче и да забавиш темпото. Тези тонове си ги има, само че се свирят със заглушаване. Е, не точно в позицията, която съм описал, но комбинацията от ноти е същата.

Вслушай се доста внимателно. 100% съм, сигурен, че е така в края.

Редактирано от prayer4eto
Отговорено

^Може и да си прав, сутринта ще го чуя на забавен каданс, като се прибера от работа. Аз го изсвирих и по твоя начин, просто някак си не ми звучи като оригинала. Което не значи, че съм прав...

Отговорено
  KingdomX написа:
...акорда се вписва в песента...

Предполагам Евтим има предвид, че съответства на хармонията и там другите теоретични дивотии за напрежения, разрешаване и т.н. Нищо не им разбирам аз, вадя каквото чуя. Но съм сигурен, че добрата теоретична подготовка помага много на "ваденето" по слух.

Icarus написа:
...Проблемът за мен е, че има няколко начина, по които звучи ок, просто не мога да чуя кое е най-правилното..

Същата работа и при мен. :hysterical:

prayer4eto написа:
...Тези тонове си ги има, само че се свирят със заглушаване...

Абе и мен нещо ме съмнява да е така, ще прослушам фнимателно. :)

Отговорено

Аз се отказвам... нямам толкова познания по терорията ,а и със свиренето дори не съм много на ти... тука почнахте едни акорди , едни чудеса, които ... 

И все пак по темата.. има доста сполучливи варианти :) Да вземем да се обадим на Ахат, да ни помогнат в начинанието  :greenangel:

Отговорено (Редактирано)

^ Хайде, хайде - нали затова темата е "Да си поупражняваме рифовете". Аз ще взема да запиша таз вечер един вариант, да видим какво ще излезе :greenangel:

P.S. Освен това аз пък не мисля, че се намесват тризвучия в тази песен, та чак акорди да звучат и да се спори по тях. Относно благозвучие - да, но като съвпадение с изпълнението - не. Което пък не пречи да се пробват различни варианти.

Редактирано от prayer4eto
Отговорено

Ще предложа нова песен, но тъй като не е много известна, нека и бъде само до утре срока, или пък ако не се одобри, зае*и. Защото аз няма да мога да предложа свестен запис, но пък това е може би единствената песен, която съм изкарал по слух точно- Down- Landing on the mountains of Meggido. E?

Отговорено

^ дай нещо на ПАНТЕРА да се мажем тука, аз си мисля от доста време да предлоа, ама... се си мисля, че няма да ми остане време да запиша.... :)

Отговорено
  prayer4eto написа:
P.S. Освен това аз пък не мисля, че се намесват тризвучия в тази песен, та чак акорди да звучат и да се спори по тях. Относно благозвучие - да, но като съвпадение с изпълнението - не. Което пък не пречи да се пробват различни варианти.

Добре,д е. Запиши твоя вариант и напиши таб да обсъдим и твоята гледна точка по въпроса.

Отговорено

Е дайте първо да я довършим тая оФца, така и така сме я почнали да я нищим.

prayer4eto ей сега слушах десетина пъти онова място на края с някакъв забавящ плъгин, и все пак мисля, че няма ре и до диез. Въпреки че съм доста склонен да вярвам, че твоите уши чуват доста по-добре от моите, на рифа на Уайтснейк стана ясно :recourse:

Отговорено
  KingdomX написа:
^ дай нещо на ПАНТЕРА да се мажем тука, аз си мисля от доста време да предлоа, ама... се си мисля, че няма да ми остане време да запиша.... :headbang:

Какъв е смисъла да се "упражняваме" на неща, които ги има в нета и на .ПДФ книги и на ДВД-та??? Всеки може да погледне за 2 минути и това е!