Jump to content
Българският форум за музиканти

metalmorphosis

Members
  • Мнения

    104
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от metalmorphosis

  1. След няколко години точене на лиги по разни картинки, ето една която вече ми е безинтересна, защото я гледам на живо от около седмица. От леворъките машини, май май Tommi Iommi ми е най-голямото вдъхновение.
  2. Е нали сега А.Шварценегер ще подписва колите произведени в Калифорния за да облекчи финансовите проблеми на щата. Щом има търсене... Ама като цяло концепцията на фенщината за мене не включва да си купиш перце например, от някой който го е хванал на концерт.
  3. Темата си е свежа. Не съм се замислял какво може да се направи с тях, всички съм ги натъпкал в една кутия озаглавена с маркер "House of the fallen' strings"
  4. Хвърлям се в безмилостната томбола/сеч!
  5. Първоначално като видях темата и се засилих да пиша, защото от бая време точа лиги да си взема електрическа китара, но съм леворък, и сърце не ми дава да давам 200+ лева за дясна китара, която ще опропастя обръщайки я за лява ръка. Но почнах да се разубеждавам, защото би ми било ужасно странно да я взема току-така. Кажи някаква символична цена поне + някакъв символичен брой бири.
  6. Аз имам друго предложение, дано да не е твърде офф-топик Да има написано с големи букви някъде по форума- 8лв и 6 бири-тарифата да си наемеш един от тези с готините статути във форума, да те разведат из магазините и тн. пп-неделя е, никой да не ми пипа простотиите!
  7. @Traktorist- Няма по-подходящ ден от днес да си вземеш Dimebag distortion. R.I.P. Dimebag пп-абе като се замисля следващата година същия ден по-подходящо, че стават 5 години, ама стига съм говорил тъпотии
  8. Първоначално го държах като теб. Единствения проблем,който срещнах- не можех да свиря много бързо. Видях една снимка как трябва да се държи, хванах го така, и свикнах за не повече от 2-3 часа свирене. А го бях държал "грешно" почти година
  9. metalmorphosis

    Номощ

    Свиря на абсолютно същата, за метални струни е. Щом като "намалиш тоналноста" песните не излизат хубаво, значи сигурно е добре настроена, но просто още не си свикнал да натискаш струните. Ще те боли около седмица, докато ти загрубеят пръстите. Поне аз предполагам, че е от това. Ако искаш си вземи по-малък размер метални струни, ще ти е мааалко по-лесно, но може и да изтърпиш просто докато ти загрубеят пръстите.
  10. Ок, сменяме темата. Най-гаден китарен риф?
  11. Dime(PanterA), Tom Morello(RATM), Chuck(Death), Сколник(TestamenT)....Поне вече видях Gary Holt(exodus), нямаше да е лошо и Rick Hunolt(exodus).Пропуснах и ме е МНОГО яд, Iommi (ама с Ози, свирнята му не ми харесва с Дио) и Scott Ian(Anthrax). Забравих Bradley(Sublime).
  12. metalmorphosis

    Esp Ltd

    Абе....всъщност знаеш какво имам в предвид, но явно съм го изразил по някакъв начин, който ти е противен.. Иначе и аз си помислих, дали не е заради разните му договори с компанията, но все пак Down имат доста специфичен звук и реших да попитам еXпертите.
  13. metalmorphosis

    Esp Ltd

    Като става въпрос за LTD-тата специално, разбирам (и от минали теми) че те са от неподбрани дърва и по разни други причини не стават за професионално свирене. Но дали нямат някакъв готин специфичен звук? Запитах се след като концерта на Металика,тъй като китариста на Down беше с ЛТД
  14. " Явно трябва и човек да пипне малко китари." Или както отбеляза Flisk, да може да си ги представя как ще се миксират с другите инструменти...
  15. Тия опаковки на Д'адарио много често са си продупчени от самите струни...А последните струни, които си купих(от РФ), и които все още ползвам са Ърни Бол. 6-та струна има отвратително ръждясало място, но не се е отразило на звука, а добре ,че е от 12-то до 15-то прагче да не пречи и на свиренето...
  16. Exodus.....мммммм. Как няма да ми харесва китарата след такъв концерт?!
  17. metalmorphosis

    Les Paul копия

    Нарочно го постна леворъко да ме дразниш Гадняр! Та, да не искаш да кажеш че има леворъки Ричуудковци при "Капъша"?
  18. Ще предложа нова песен, но тъй като не е много известна, нека и бъде само до утре срока, или пък ако не се одобри, зае*и. Защото аз няма да мога да предложа свестен запис, но пък това е може би единствената песен, която съм изкарал по слух точно- Down- Landing on the mountains of Meggido. E?
  19. Не знам, но аз мисля, че трябва да си затвярам ушите като чуя блус, и да си изтрия целия Black Sabbath. Практика ми е като позагрея и тн да си пусна някаква музика (по-тежичка) и да импровизирам отгоре и. НО след 4-5 минутки забелязвам, че го удрям само на блус. Как да разнообразя? Трябва да гледам скали ли? И за да не звучи Замазано (zamazando?) свирете само музиката, която ви е на сърце. Не мисля да си кривя душата и да свиря латино (например), било то полезно или не...
  20. Кремоната, зашото ще имаш пари да и сложиш активни ЕМГ-та,и китарата ше заспи, of course!
  21. Еми явно се храниш здравословно и потта ти е питейна Последните ми струни (ernie ball acoustic slinky 11-52 phosphor bronze) точно след седмица мръднаха доста. Все още стават. Месец ги ползвам. ПП tHrash
  22. Значи мога още да ти кажа, че моята фалшивее, но дали защото е Кремона на бая години, или заради обърнатите струни не мога да ти кажа. Като настройвам по оня метод с 5тия праг, излиза малко по-високо отколкото като настройвам по слух свободни струни (дано някой разбере това изречение ).
  23. Когато аз попитах същото бях информиран, че някои нарочно го оставят така, да бъде по Jimi Hendrix-ово звученето. Другото което трябва да се направи е при нът-а да се уголеми улейчетата за по-дебелите струни, че особенно 6та на 1во прагче е ужас!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.