Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 350
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

Ама аз искам всички тракове да ги наблъскам в един уав или мп3 :) това ми е проблема, а не настройките на уав-а или мп3-то.

Тоест като съм си записал поотделно инструментите всичките в един уав или мп3 да ги сложа.

Редактирано от Slav
Отговорено

А ти пробва ли да отидеш там където написах и да рендърнеш файла ?

Може би съм се изразил неправилно, отиваш във Файл-Рендер, от там нагласяш ако искаш нещо по опциите, избираш рендър и то ти прехвърля всичките тракове в един файл от избрания формат - .уав, .мп3 и т.н.

Отговорено

Аааа много ти благодаря :):)

А кое трябва да избера от Уиндоус миксера, за да може Рийпъра да ми записва с ЕЗ Дръмър ?

Заредил съм трака с ЕЗ Дръмър пускам си даден лууп обаче като му дам да записва и нещо работата не става. Само права линия, никакви признаци за живот :)

Отговорено

Като дам да записвам и ми изписва : "Can't record - no traks armed for recording"

Индиански въпрос обаче как да го пусна да записвам че нещо немога да я схвана тая програма .... ?

Отговорено

Еми на самия трак трябва да го зададеш да е в готовност за запис, защото как ще записваш без трак, който да е ангажиран да записва :topicsux:

На самия трак има една червена точка, върху която трябва да кликнеш и чак тогава да записваш :topicsux:

Отговорено

Няма червена точка ... има само 1 бяла точка в червено квадратче и тя е за запис........

слагам инструментала на някоя песен в програмата и немога да почна да записвам вокал...

Отговорено

Виж сега. Създаваш един трак. В него зареждаш инструментала, НО не зареждаш този трак за рекординг ами си правиш НОВ и него зареждаш да записва. Като си свършиш записа даваш File -> Render и смесваш двата трака и воала - имаш си парчето, изпяно от теб :topicsux:

Отговорено

Създавам трак и в него слагам инструментала и отдолу правя нов трак

обаче въпроса е как да го заредя да записвам .......... като няма червена точка ...

Отговорено

Когато създадеш пистата(трака), който искаш да записваш, на него има една буквичка "R", натискаш я, така, че да светне червено и пистата е заредена за записване. За да се чува какво свириш през този трак, под "R"-то (когато е включено) има едно високоговорителче, цъкаш го докато стане цялото запълнено с бял цвят.

Успех! :)

Отговорено

При мене е една сива точка, която става червена :recourse:

Явно имаме различни версии на Рипър и затова става така :rolleyes:

• 1 month later...
Отговорено

Здравейте!

Моля, изчетете въпроса ми, преди да коментирате - "Поредната такава тема"!

Преди време във форума бях гледал една тема, в която се питаше как се записва с двете програми. Т.е. как да запишем звука директно от Amplitube през Reaper, обаче сега я търсих (с търсачката и не я намерих)

Та ето го и въпроса.

Направих доло-горе всичко описано в онази тема (по спомени!), селектвам си VST Plugin-ите, които се позлват и тн., inset-вам си track, давам record и нищо не излиза.

Когато записвам clean tone всичко е ок. Няма проблеми.

От Options -> Audio -> Device избирам Asio4all. Имам още WDM Kernel Streaming, Direct Sound, Wave Out i Dummy Audio.

На Inputs си ми пише SoundMAX HD Audio 1, на first, както трябва да си, а на second си е SoundMAX..... Audio 2.

Output-a също си е както трябва - SoundMAX HD Audio 0 1 и SoundMAX HD Audio 0 2. (за Options в Reapaer става дума)

Както казах, като записвам clean, всичко си е ОК. (под clean имам предвид китара -> input, не включен amplitube и някой clean preset.. ;) )

Когато обаче пусна Amplitube и дам Record в Reaper-a веднага на Device, Input-ите ми стават Not Connected 1 и така успявам да запиша нищо...

Много е вероятно да не правя нещо като хората, което всъщност е 99% сигурно. Ако можете да ми помогнете с нещо, ще се радвам много... ;)

Мерси!

Отговорено

Този проблем е доста често срещан :slap: Сега ще ти обясня как точно да го оправиш .

Не се пускат отделно Рийпър и Амплитюб, а пускаш ВСТ варианта на Амплитюб през Рийпър :yes: Намираш във менюто с ефектите Амплитюб и си готов :ok:

Аз имах същия проблем с Гитар Риг, но нашите съфорумници доста ми помогнаха :rockon:

• 5 months later...
Отговорено (Редактирано)

Ползвам Ему -АПС карта и Рипър

на Ему миксера слагам - set host mode - Windows MME.

ASIO - е другата възможност, но мисля нямам, доколкото съм наясно тя е за М-аудио.

(може да греша)

Избирам

Chooses the source for host recording (hard disk recording). The options are: Stereo Mix (Mix) - the entire mix from the Master Output Strip

Тук логично, като почвам да записвам, ако съм записал бекинг и започна да наслагвам китара

на трети трак - в него влиза и бекинга.

Ако използвам опцията

Physical Input>Analog In 1 [2,3,4,1+2,3+4] (A 1 [2,3,4,1+2,3+4]) - the direct input source of the selected individual or pair of analog Input Strip(s)

Тогава пък, има разминаване на китарата по време с бекинга - след запис - третият трак се отмества.

После не мога да го синхронизирам с бекинга.

Давам такъв пример да е нагледен, за повече тракове въобще не става дума, т.е. ако реша проблема

на това ниво, мисля че натам е ясно.

Ако някой може да помогне със съвет, дори съвет за смяна на Ему картата,

макар че вади звук, но ако не става да я ползвам с рипъра.

А пък не си и падам много по-сложни програми, така че мисля Рипъра да е.

гледам за Рипър препоръчват АСИО

http://www.cockos.com/wiki/index.php/Recording_Audio

не че съм наясно и с АСИО, де...

Редактирано от TONY