Adversarius Отговорено Май 12, 2010 Отговорено Май 12, 2010 Как да качи някой уроците пак?! То темата е от отдавна. Цитирай
noflip Отговорено Май 13, 2010 Отговорено Май 13, 2010 няма значение, преди 2 седмици всичко беше наред, бяха си там. Цитирай
Adversarius Отговорено Май 13, 2010 Отговорено Май 13, 2010 (Редактирано) Имам превод на менютата на тази прогрмама, на български работи за последната версия 3.4 или 3.51 май. Може да пробвате: http://www.4shared.com/file/JEHdlaU-/ReaperBG.html опа, начи зарежда се от Options-Custom Toolbars/Menus Редактирано Май 13, 2010 от Adversarius Цитирай
noflip Отговорено Май 14, 2010 Отговорено Май 14, 2010 Знаете ли дали и как мога да сложа един Master Equalizer, който да контролира само определени канали избрани от мен? Цитирай
Adversarius Отговорено Май 14, 2010 Отговорено Май 14, 2010 трак = писта (панел контроли) Не съм сигурен какво точно имаш предвид под "EQ да контролира определени канали", но да речем, че те разбирам като да искаш определени канали от същия трак, в който е заредно EQ-то (едва ли е това, защото по този начин всички канали си минават през EQ-то, макар че могат да се изкарат също преди EQ-то към други тракове) или канали от други тракове да минават през това EQ и то да ги "ефектва"!? Така ли е? Направи си един трак, именувай го применро "EQ" и му зареди EQ ефект (преимерно ReaEQ). Направи си другите тракове (писти) и на желан от тях натисни Route (Sends, Recieves and hardware Outputs) бутона. Направи (добави) Send-контрола (Add new send...) от съответното падащо меню към трак "EQ". Непосредствено в долната част на така направената Send-контрола ще видиш Audio и MIDI каналните връзки и свързвания. Предполагам се интересуваш от Audio-каналните връзки. Ако пердварително знаеш колко аудио канала минават през този трак (например multi-out барабанен модул или клавирен или бас такъв) можеш да зададеш броя им в падащото меню track Channels от същия Routing панел-прозорец с тия връзки. Да предположим, че това ще ти бъде 5-ти канал и на него знаеш, че е примерно касата или каквото и да е друго (може и стерео-двойка: примерно 3/4). Избираш го от падащото меню в раздел Audio => и го оставяш да отиде (Send) към => 1/2 (Send-a e към трак "EQ", както стана ясно). Това е, ако съм те разбрал правилно. Цитирай
Zlatanov Отговорено Май 21, 2010 Отговорено Май 21, 2010 Някой има ли клипчетата, че май ги няма вече в тубата ... Май много късно се сетих да разцъквам таз джаджа Цитирай
KILL_EM_ALL Отговорено Юни 7, 2010 Отговорено Юни 7, 2010 някой може ли да каже какви са минималните системни изисквания мерси от доста време искам да си направя запис на китарата... иначе свиря с процесор имам и камионче и усилвател.. и така си свиря, но ми се иска да си направя запис а компютъра ми е много слаб, с 312 мб рам... бях дърпал една от програмите-фрити лууп- май беше но ми сечеше.. и с мойта щайга има ли някаква програма с която е възможно това нещо Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Юни 8, 2010 Отговорено Юни 8, 2010 Дръпни си Reaper от сайта и пробвай. ИНсталатора е десетина мегабайта, инсталира се много бързо. Според мен ще тръгне и при теб. Цитирай
KILL_EM_ALL Отговорено Юни 9, 2010 Отговорено Юни 9, 2010 не намерих нито един работещ линк искам да попитам... темата е за уж начинаещи ааз нищо не схващам... искам едно да си запиша китарата докато свиря , да си нареда барабани, и още една писта с соло китара... как се прави това.. трябва ли китарата да минава през кубе процесор камионче или направо в компа и да използвам ефекти от програма... изтеглих си reaper.. имам и gutar rig 3... свиря отдавна на китара имам си и процесор и камионче и кубе и сичко.. но не знам как се записва и как се прави ппесен на такава програма... до сега си правех барабани на китар прото и там си правех и китарата да чуя как звучиотстрани песента, но искам да си запиша някоя песен.... благодаря предварително Цитирай
velit Отговорено Юни 11, 2010 Отговорено Юни 11, 2010 Искам да си правя записи, купих си микрофон, вкарвам го в компа, цъкам запис и пише -(Can't record-no tracks armed for recording)- моля помогнете Цитирай
S-cape Отговорено Юни 11, 2010 Отговорено Юни 11, 2010 Обикновено "многопистовите" (multi-track) програмки за запис имат бутонче на всеки track, който се натиска, за да се запише върху същия тоя track. Не съм сигурен, че това е проблема, но няма да е зле да си на "ти" с програмата, с която работиш. Между другото, ако кажеш коя е, може да ти се даде и малко по-читав отговор. Цитирай
Yves Отговорено Юни 11, 2010 Отговорено Юни 11, 2010 В раздела за звукозапис има тема за Рийпър, отваряй и чети (и гледай - има видеа), че като гледам на какво още си се запънал си представям каква плеяда от въпроси предстои Цитирай
S-cape Отговорено Юни 11, 2010 Отговорено Юни 11, 2010 Sorry, току-що видях, че става дума за Reaper. Не съм запознат с програмката, но... Както и да е, най-вляво на track-а имаш бутонче "ar" - това ти трябва на тоя етап. Но колегата преди мен е абсолютно прав - прочети с какво си се захванал, защото иначе рискуваш да задаваш въпроси в тая тема още няколко седмици. Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Юни 11, 2010 Отговорено Юни 11, 2010 (Редактирано) А възможно ли е да не си,,заредил,, трак изобщо ? Цъкни на add track и от там дай рекорд. Увери се също така и че volume панела на операционната ти система ( долу в дясно) е на опцията ,, Record,, Редактирано Юни 11, 2010 от stratevcaster2 Цитирай
Recommended Posts