Baby Thomas Отговорено Юни 19, 2008 Отговорено Юни 19, 2008 Аз съм за идеята хъмбъкер в сингъл корпус. Без рязане и модване на пикгарда. Хем по-лесно се прави, хем прави по-лека евентуална бъдеща продажба. Тук ъпгрейднах две такива китари с 4 сингъл-корпус хъмбъкера (по два броя на китара) и резултатите са размазващо добри! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 19, 2008 Отговорено Юни 19, 2008 (Редактирано) Сингъл размер хъмбъкера също е нелош вариант. Имай предвид, обаче, че този тип хъмбъкери рядко звучат като large size хъмбъкерите. Освен ако не са специално направени да ги имитират, те имат звук подобен на синглите, но по-безшумен, по-НЕдинамичен и НЕизразителен. Също така, звук не чак толкова топъл и мощен както големите хъмбъкери. Не важи за всички малки хъмбъкери, разбира се, но е тенденция. Това е и една от причините много хора да свирят със синглите си въпреки брума. Ако искаш типично метъл звучене, вземи или малък хъмбъкер, конструиран така, че да имитира звука на голям, или си смени пикгарда и си сложи голям хъмбъкер. Ако искаш безшумен страт звук, бих ти препоръчал да си купиш ноислес адаптери от www.kinman.com - имат звук на сингъл, но малко шум като хъмбъкер. Използват патентована технология, която позволява гасящата шума бобина да е с много по-малко съпротивление, и също да хваща само шума(без полезния сигнал, има щитове, които откланят магнитното поле от нея) така, че адаптера да бъде по същество сингъл, но да е безшумен. Aко искаш баш хъмбъкерски тон без да сменяш или режеш пикгарда, може да опиташ Dimarzio Super Distortion S. Toй е конструиран да звучи като големия Super Distortion. Редактирано Юни 19, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Overdrive Отговорено Юни 19, 2008 Отговорено Юни 19, 2008 не мисля, че грифът на Скуайър-ите е фендърски, той е просто някакъв гриф. Напълно съм несъгласен - нали все пак са фирма на Фендер и от там е изкопирано почти всичко като форма Сравнявал съм моя Скуаяр със американски "фат страт", произведен през последните години и профила на двете е 100% еднакъв При булета грифа е по-дебел, но радиуса и прагчетата са като на Фендер, за разлика от плоските грифове и големите прагчета на "метълските" китари Аз бих ти препоръчал най-евтиния китайски пикгард HSS - 20-25лв и китайски хъмбъкер JHS или GHS - нещо такова - към 30-40лв - много добре са като за евтини адаптери, парафинирани са и няма микрофонии, за тази китара не си струва никакво димарцио, защото дървенията е скапана, освен това и аз съм на мнение, че малките хъмбъкери не звучат еднакво с големите Цитирай
Squier BulletStrat Отговорено Юни 19, 2008 Автор Отговорено Юни 19, 2008 Тоест според вас по добре е да си сложа голям хамбъкер .. :? щото и аз май към това клоня Цитирай
Rammkopf Отговорено Юни 19, 2008 Отговорено Юни 19, 2008 (Редактирано) Според мен не е оправдано да слагаш "голям" bucker. Сложи си малък на първо време. Евтим е прав - "DiMarzio Super Distortion S" ще ти свърши чудесна работа. Аз, поне, мисля да монтирам такъв. Защо да седиш с "малки" адаптери ли? Ами защото рано или късно тази тръпка ще я надживееш, ще ти се прииска да посвириш и нещо различно от дива жица, ей така, за разнообразие ... и ще установиш, че не е била добра идеята да слагаш дебелия адаптер, който не звучи като хилавия. Като искаш по-нататък да свириш диви метълии, просто ще си купиш друга китара, която да има баш humbucker-и. Това е моят съвет. Подобрявай си инструмента, но не го прави на Франкенщайн. Поне не още отсега. Аз дълги години си свирих с фабричните адаптери и не мога да кажа, че съм ТОТАЛНО недоволен от тях. Редактирано Юни 19, 2008 от Rammkopf Цитирай
Am-I-Evil Отговорено Юни 19, 2008 Отговорено Юни 19, 2008 Имам един познат - иска да слага EMG-та на скуайъра и да ходи да кърти мазилки, но неговия скуайер мъй е със хъмбъкер. Аз на твое място бих си разменил скуайъра с друг или някой с стаг, но с позиция за хъмбъкери и едва ли ще има значима разлика - все пак си е скуайър/стаг. Цитирай
Rammkopf Отговорено Юни 20, 2008 Отговорено Юни 20, 2008 едва ли ще има значима разлика - все пак си е скуайър/стаг. Абе, разликата си е баш осезаема. Ти недей тъй. Бухаш вътре един адаптер кат' за свят и си Цитирай
Slav Отговорено Юни 20, 2008 Отговорено Юни 20, 2008 Сашо, по-добре не си взимай адаптер, а нова китара. Цитирай
Squier BulletStrat Отговорено Юни 20, 2008 Автор Отговорено Юни 20, 2008 Дай пари и ще си купя Цитирай
Slav Отговорено Юни 20, 2008 Отговорено Юни 20, 2008 Ами събери си и си вземи. Ще останеш по-доволен, повярвай ми, а и няма да имаш главоболия с настройката и тремолото. Цитирай
Overdrive Отговорено Юни 20, 2008 Отговорено Юни 20, 2008 айде стига простотии ръсихте още малко му кажеш и да си купи лампов амп Цитирай
sevenstring Отговорено Юни 20, 2008 Отговорено Юни 20, 2008 айде стига простотии ръсихте още малко му кажеш и да си купи лампов амп Не е като да не сме виждали и такива съвети за начинаещи. Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 20, 2008 Отговорено Юни 20, 2008 (Редактирано) ^^Няма да е грешка ,тъжното е ,че навремето само с такива свирехме а вече ги няма ,ако и да ни биеше ток от тях понякога,но имаше саунд.Със сегашните транзисторни таш*ци нищо не става (освен метъл) Редактирано Юни 20, 2008 от Hillbilly Цитирай
dug_aldrich Отговорено Юли 6, 2008 Отговорено Юли 6, 2008 ЕДИН ПРИЯТЕЛ СИ СЛОЖИ БЪЛГАРСКИ ХЪМБЪКЕР И НЯМА ДА ВИ КАЗВАМ КАКВА МИКРОФОНИЯ ИЗДАВА ПО ВРЕМЕ НА РЕПЕТИЦИЙ..... Цитирай
Recommended Posts