Jump to content
Българският форум за музиканти

Epiphone Sg Custom Vs. Gibson Sg Spеcial


Recommended Posts

Тази тема е малко като продължение на предишната тема за LP. Интересуват ме конкретно този и този модели. Някой може ли да даде по-конкретна информация за тях. На мен Epiphone-а поне на външен вид ми харесва повече, но не знам дали няма да се окаже някакъв евтин боклук. А как стои въпросът с поръчка на китара от USA, защото с този евтин долар може да се окаже доста изгодно, какви са транспортните такси?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

виж цената и сам прецени...нз защо ама мен Гибсън-а мно повече ме кефи на вид. Имай предвид че тая хава със средния хъмбъкер е гадна - само пречи и ше трябва да го смъкнеш до минимум за да не го закачаш с перото.. :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май ще се спра на Epiphone G-400, четох много положителни отзиви в Harmony-Central, oсвен това е правена в Кореа, а не в Китай, което все пак в някаква степен е може би е гаранция за някакво по-добро качество..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом се колебаеш, може би имаш пари за Гибсън-а, или имаш почти толкова.

Моя съвет е да всемеш гибсъна - държи цена по-дълго време, а и не е епифон - гибсън е - ще ти утоли жаждата за нови китари за дълго, а и ще и се радваш на логото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако случайно споделяш/приемаш гореописаните ^ причини, като определящи решението, то по-добре не си купувай Gibson! Купи си златно синджирче и си инсталирай любимо лого за background на монитора!

Ако решиш обаче, да имаш по-читавия инструмент - ориентирай се към Гибсън-а!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гибсъна е сериозно по добър

 

добре, а ако на Epiphone-a му сменя адаптерите с Gibson хъмбъкари и електрониката, няма ли също да е доста добър вариант..Съответно и същото важи и за Epiphone Les Paul предполагам....

Иначе не съм някъв сноб и логото не ме интересува ,а и ако това е толкова важно, винаги можеш да отидеш в някое рекламно студио и да ти изработят такова...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко извън темата. Случайно някой да знае това с трите хъмбъкера кви положения има, защото ключето изглежда обикновенно тристепенно? А иначе според мен Гибсъна е по-добър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди време бях писал доста на тази в резюме и за да не се повтарям само ще кажа на кратко. В следствие на много и различни експерименти се убедих че саунда на китарата най вече зависи от дървото и конструкцията и се влияят малко от адаптерите. А повярвай ми материала кой се използва за Гибсън и Епифон умишлено не е същия. Но разбира се направи това, което считаш за най добре, аз само си казах мнението (на сноб :) ) и не е нужно да се съобразяваш с него

 

Между другото в момента имам 2 Гибсън Стандарт с Бърстбъкъри и един Гибсон Леспол Лимитид с ПАФове, един с един не си приличат на саунд , включително 2та Стандарта , а са с абсолютно еднаква конструкция и адаптери, просто единия е чисто нов, а другия около 7 годишен. Скоро имах и възможност да сравня в една и съща апаратура ЛП Стандарт с Епи Стандарт, доколкото въобще може да се говори за сравнение въобще не беше в полза на ЕПИто

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе истинското си е такова,въобще не би ми хрумнало, че Епифона може да е по-добър от Гибсън.Ако нямаш пари за оригинална в пазара има една Винтидж ЛП копие за 420лв-според запознати не звучи по различно от Епифон такъв модел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

kolio_k, разликата между "upgrade"-нат Epiphone и евтин Gibson, толкова ли е голяма, то е ясно че има някаква, но не ми се вярва при Епифона саунда да е чак толкова зле...

 

 

A за този модел какво ще кажете за този модел, Gibson Special Faded предполагам, че разликата е само в лакирането на корпуса..., но пък цената е с 150 евро надолу...

Редактирано от Angry Samoan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам този Епифон и тотално го обичам, страхотен звук, удобен гриф; откакто имам тази китара, почти не съм пипал другия си Епифон Лес Пол (Студио); а Ямахата и Хелло Кити Скуайъра даже не ги знам къде са. :D Предполагам, че сравнен с Гибсъна, има минуси всякакви, но сам по себе си е страхотен и е адски качествена китара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.