Angry Samoan Публикувано Юни 17, 2008 Публикувано Юни 17, 2008 Тази тема е малко като продължение на предишната тема за LP. Интересуват ме конкретно този и този модели. Някой може ли да даде по-конкретна информация за тях. На мен Epiphone-а поне на външен вид ми харесва повече, но не знам дали няма да се окаже някакъв евтин боклук. А как стои въпросът с поръчка на китара от USA, защото с този евтин долар може да се окаже доста изгодно, какви са транспортните такси? Цитирай
prayer4eto Отговорено Юни 17, 2008 Отговорено Юни 17, 2008 Мисля, че на сайта на Gibson имаше даже семпли как звучат Specila-ките. Цитирай
chris_barnes Отговорено Юни 17, 2008 Отговорено Юни 17, 2008 виж цената и сам прецени...нз защо ама мен Гибсън-а мно повече ме кефи на вид. Имай предвид че тая хава със средния хъмбъкер е гадна - само пречи и ше трябва да го смъкнеш до минимум за да не го закачаш с перото.. Цитирай
Angry Samoan Отговорено Юни 17, 2008 Автор Отговорено Юни 17, 2008 Май ще се спра на Epiphone G-400, четох много положителни отзиви в Harmony-Central, oсвен това е правена в Кореа, а не в Китай, което все пак в някаква степен е може би е гаранция за някакво по-добро качество.. Цитирай
Slav Отговорено Юни 17, 2008 Отговорено Юни 17, 2008 ^И аз съм на това мнение. По-скъпа, но и по-качествена. Вземи си Гибсън и няма да бъдеш разочарован. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 18, 2008 Отговорено Юни 18, 2008 Щом се колебаеш, може би имаш пари за Гибсън-а, или имаш почти толкова. Моя съвет е да всемеш гибсъна - държи цена по-дълго време, а и не е епифон - гибсън е - ще ти утоли жаждата за нови китари за дълго, а и ще и се радваш на логото. Цитирай
docc Отговорено Юни 18, 2008 Отговорено Юни 18, 2008 Ако случайно споделяш/приемаш гореописаните ^ причини, като определящи решението, то по-добре не си купувай Gibson! Купи си златно синджирче и си инсталирай любимо лого за background на монитора! Ако решиш обаче, да имаш по-читавия инструмент - ориентирай се към Гибсън-а! Цитирай
Arteglam Отговорено Юни 18, 2008 Отговорено Юни 18, 2008 Определено за мене SG ми изглежда по-добре а и все пак Гибсън те хората си казаха Цитирай
Angry Samoan Отговорено Юни 18, 2008 Автор Отговорено Юни 18, 2008 Гибсъна е сериозно по добър добре, а ако на Epiphone-a му сменя адаптерите с Gibson хъмбъкари и електрониката, няма ли също да е доста добър вариант..Съответно и същото важи и за Epiphone Les Paul предполагам.... Иначе не съм някъв сноб и логото не ме интересува ,а и ако това е толкова важно, винаги можеш да отидеш в някое рекламно студио и да ти изработят такова... Цитирай
DJ SKRATCH Отговорено Юни 18, 2008 Отговорено Юни 18, 2008 Малко извън темата. Случайно някой да знае това с трите хъмбъкера кви положения има, защото ключето изглежда обикновенно тристепенно? А иначе според мен Гибсъна е по-добър. Цитирай
kolio_k Отговорено Юни 18, 2008 Отговорено Юни 18, 2008 Преди време бях писал доста на тази в резюме и за да не се повтарям само ще кажа на кратко. В следствие на много и различни експерименти се убедих че саунда на китарата най вече зависи от дървото и конструкцията и се влияят малко от адаптерите. А повярвай ми материала кой се използва за Гибсън и Епифон умишлено не е същия. Но разбира се направи това, което считаш за най добре, аз само си казах мнението (на сноб ) и не е нужно да се съобразяваш с него Между другото в момента имам 2 Гибсън Стандарт с Бърстбъкъри и един Гибсон Леспол Лимитид с ПАФове, един с един не си приличат на саунд , включително 2та Стандарта , а са с абсолютно еднаква конструкция и адаптери, просто единия е чисто нов, а другия около 7 годишен. Скоро имах и възможност да сравня в една и съща апаратура ЛП Стандарт с Епи Стандарт, доколкото въобще може да се говори за сравнение въобще не беше в полза на ЕПИто Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 18, 2008 Отговорено Юни 18, 2008 Абе истинското си е такова,въобще не би ми хрумнало, че Епифона може да е по-добър от Гибсън.Ако нямаш пари за оригинална в пазара има една Винтидж ЛП копие за 420лв-според запознати не звучи по различно от Епифон такъв модел. Цитирай
Angry Samoan Отговорено Юни 18, 2008 Автор Отговорено Юни 18, 2008 (Редактирано) kolio_k, разликата между "upgrade"-нат Epiphone и евтин Gibson, толкова ли е голяма, то е ясно че има някаква, но не ми се вярва при Епифона саунда да е чак толкова зле... A за този модел какво ще кажете за този модел, Gibson Special Faded предполагам, че разликата е само в лакирането на корпуса..., но пък цената е с 150 евро надолу... Редактирано Юни 18, 2008 от Angry Samoan Цитирай
VOSTOK Отговорено Юни 18, 2008 Отговорено Юни 18, 2008 Имам този Епифон и тотално го обичам, страхотен звук, удобен гриф; откакто имам тази китара, почти не съм пипал другия си Епифон Лес Пол (Студио); а Ямахата и Хелло Кити Скуайъра даже не ги знам къде са. Предполагам, че сравнен с Гибсъна, има минуси всякакви, но сам по себе си е страхотен и е адски качествена китара. Цитирай
Recommended Posts