Hillbilly Отговорено Юни 6, 2009 Share Отговорено Юни 6, 2009 Само някой път, ако НАИСТИНА има много ръжда по струните я махам преди да свиря, все пак ме е гнус иначеТо не е до гнус,ма сещащ ли се на кво ти стават прагчетата ?Просто след по-потно свирене минаваш с една кърпа всяка струна от тънките-не е трудоемко. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юни 7, 2009 Share Отговорено Юни 7, 2009 Фащал съм занемарени китари и да - гнус ме е!!! Ето моето щандче: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Er6m Отговорено Юни 7, 2009 Share Отговорено Юни 7, 2009 (Редактирано) И аз си мислех, че струните са ми чисти, защото отгоре като ги гледам са си ОК. Минах профилактично с един памучен парцал между струните и грифа и какво да видя - по пърцала полепна яко мърсотия, която не се виждаше изобщо в нормално положение като гледаш китарата. Това предполагам е смесица между кожа, нокти и прах, който се наслагва. От тогава си чистя китарата всеки ден с парцалче, но искам да ползвам и препарат за по старателно почистване. Дайте съвет какво да ползвам за минаване по грифа и струните и от къде да го намеря. Може ли с един и същ препарат да се третира метала и дървото или трябват различни. Горе някой беше споменал за препарат за струни - фаст фрет - става ли и за грифа ? Може ли грифа да се чисти от двете страни (отзад и под струните) или се чисти само отзад ? На мен лично ръцете ми се потят много докато свиря и се бърша доста често и искам по-голяма хигиена на инструмента -> Редактирано Юни 7, 2009 от Er6m Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Django Отговорено Юни 7, 2009 Share Отговорено Юни 7, 2009 Аз свирия на метални и найлонови струни , винаги ги бърша със сух парцал след свирене . Иначе от онези препарати за чистене не съм слагал , дето са на Dunlop . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dean_dime Отговорено Юни 7, 2009 Share Отговорено Юни 7, 2009 Ами аз съм е един Фендер Сървайвъл Пак. Одраха ма 45лв. Съдържа 3 препарата и един парцал. Все си мисля, че поотделно ще са по-евтини ама пусто в Търново нема други. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юни 8, 2009 Share Отговорено Юни 8, 2009 Фаст Фрет е супер джаджичка, за гриф, фретборд и струни става и върши чудна работа. А цената е ОК тук в БГ. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BWC Отговорено Юни 8, 2009 Share Отговорено Юни 8, 2009 И аз имам фаст фред май е 11 лв ( не помня ) в РФ ама го имам от половин година и няма изглед да свърши. Като го купих ми казаха че 6те ми помага да свиря и по бързо но е странно защото китарата ти става " мазна " буквално. Иначе лака то какво да му чистиш ... като стаята ми е .. Оправям я само като идват гости . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stoyansky Отговорено Юни 8, 2009 Share Отговорено Юни 8, 2009 Във "Фактор" има ли такива неща? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
badValue Отговорено Юни 8, 2009 Share Отговорено Юни 8, 2009 ^ да аз съм си всимал "всякакви" почистващи мат'риали от там.. в момента нямам идея Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RZArector Отговорено Юни 9, 2009 Share Отговорено Юни 9, 2009 а аз да попитам: необходимо ли е да нанасям препарат за струни (Dunlop Ultraglide 65) върху току що сменени нови струни или се ползва след като струните са се позахабили? Sorry за тъпия въпрос, но досега не съм ползвал такива работи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
billymilano Отговорено Юни 9, 2009 Share Отговорено Юни 9, 2009 ами то там пише. на моя препарат на дънлоп, ни ми се търси сега, пише че на нови струни трябва Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MrDeath Отговорено Юни 9, 2009 Share Отговорено Юни 9, 2009 ^^Именно на нови трябва, за да им запази за "уж по-дълго" така характерната звънливост на нови струни. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Er6m Отговорено Юни 10, 2009 Share Отговорено Юни 10, 2009 Сдобих се с Фаст Фрет от РФ - 13 лева и съм много доволен !! Харесва ми леката мазнота, която прави + имам усещане, че звука на китарата стана по звънтящ сякаш... Много мерси, че споделихте за Фаст Фрет! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Demiurg Отговорено Юни 12, 2009 Share Отговорено Юни 12, 2009 ^ Номера обаче е, че Фаст Фрета е нещо като лубрикант, а не толкова почистващо средство. Мръсни струни си искат парцал и яко търкане. От Малкия Цум (магазина горе, дето не му знам името) си взех едно "Dr. Stringfellow" или нещо такова - бял пластмасов флакон - пръскалка, за 10-ина лева. Това се пръска в/у парцал или върху струната и наистина маха боклука. А върху вече почистената струна - Фаст Фрет! ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dread Отговорено Юни 12, 2009 Share Отговорено Юни 12, 2009 Относно махането на мръсотията от струните - съществува много ефективен начин, а именно: обикновен лакочистител, с който леко се напоява парцал и се минават самите струни, БЕЗ да се опира парцала в грифа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts