Jorko_Beliata Отговорено Април 10, 2009 Отговорено Април 10, 2009 За малко да подмина темата, но - има един антистатичен препарат за ТФТ дисплеи, който почиства еднакво добре всяка омазнена или просто мърлява повърхност. Антистатичен е и не е прекалено силен, в същото време лесно сваля мръсотията (освен ако повърхността не е чак клеясала). ScreenCleaner - SCS250. Цитирай
Icarus Отговорено Април 11, 2009 Отговорено Април 11, 2009 С пронто съм си чистел кремоните. Иначе на китари не съм пробвал Цитирай
Daniel_V Отговорено Април 11, 2009 Отговорено Април 11, 2009 С пронто съм си чистел кремоните. Иначе на китари не съм пробвал :) Цитирай
Heartman Отговорено Април 11, 2009 Отговорено Април 11, 2009 след хилядата базици които прочетох е нормалноПронтото да става щото е за дърво,ама гаранция няма и аз не съм пробвал щото върху всяка китара има и лак.Не вярвам да има произведени китари без лаково покритие. Цитирай
serengeti Отговорено Април 11, 2009 Отговорено Април 11, 2009 ^Май има китари без лак,а с някакво масло са мазани tung oil се нарича.При басовете е по-често срещана практика. Цитирай
the_black_sheep Отговорено Април 11, 2009 Отговорено Април 11, 2009 Да ви кажа ли аз какво правя? Свиря мелодията на Мистър Пропър, той идва със всичките си мазила за китари и я чисти самичък за секунди! Хем по-чисто, хем по-лесно, с помощта му е чудесно! Long Live Mister Proper! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 11, 2009 Отговорено Април 11, 2009 Има амнайсе теми за почистващите препарати за китара - на Формула 65, Фаст Фрет и други. Сийк & Дестрой! Така, де... & рийд... Цитирай
ultramega Отговорено Април 11, 2009 Отговорено Април 11, 2009 (Редактирано) Аз пък се чудя дали това става за секцията ми? Страх ме е да рискувам, някой да знае нещо? ПП. оп изпревариха ме Редактирано Април 11, 2009 от ultramega Цитирай
RZArector Отговорено Април 11, 2009 Отговорено Април 11, 2009 таман че повдигнахте темата и аз да питам нещо: струните с какво могат да се почистват? Знам, че има специални препарати за тях, но ме интересува нещо, с което лесно и от всякъде ще можеш да се сдобиеш без да ходиш до музикалния магазин Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Април 11, 2009 Отговорено Април 11, 2009 Можеш да ги минаваш просто със сух парцал, за да не остава пот по тях и да не ръждясват толкова бързо. Иначе не знам с кое можеш да постигнеш ефекта на препаратите. Преполагам с някаква мазнина или нещо от сорта, но се съмнявам, че ще изтрайват толкова бързо, колкото със специализиран препарат... Цитирай
billymilano Отговорено Април 11, 2009 Отговорено Април 11, 2009 а с какво се почиства лака на тялото - там от пръсти и сякакви такива неща? Да блесит ИСКАМ ДА БЛЕСТИИИИ!!!! (кат не мога да свиря поне да ми е лъснатичка) Цитирай
scum Отговорено Април 11, 2009 Отговорено Април 11, 2009 (Редактирано) RZArector, на мен са ми препоръчвали спирт за горене.Определено върши работа,пробвал съм 2-3 пъти(когато свърши препарата),но честно казано предпочитам да използвам специални продукти предназначени за това,макар и да нямаше някакви странични ефекти от спирта. Редактирано Април 11, 2009 от scum Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 11, 2009 Отговорено Април 11, 2009 Това са глупости със спирта и от сорта лайна!!! От по-достъпните неща са лимоново и бадемово масло, които се продават по аптеките. Лично аз не ми пречи да ида до магазина (бил той и в USA) и да си купя едно шишенце, което изкарва години. Дори Фаст Фрета държи по 9-10 месеца! А вече ги има и в БГ и то на супер готини цени. Спрете да мажете с лайна! Цитирай
DILETANT Отговорено Април 11, 2009 Отговорено Април 11, 2009 Ще използвам темата да попитам с какво се маже китара която не е лакирана. Аз имам такава от махагон и чета из интернет, че се маже с някаква вакса, тунгово масло или някакви други масла, но не знам какво да ползвам и откъде да го намеря у нас. Цитирай
джани Отговорено Април 11, 2009 Отговорено Април 11, 2009 Ще използвам темата да попитам с какво се маже китара която не е лакирана.Аз имам такава от махагон и чета из интернет, че се маже с някаква вакса, тунгово масло или някакви други масла, но не знам какво да ползвам и откъде да го намеря у нас. Kyser Guitar Polish Dunlop Formula 65 Carnauba Wax Body Politur и т.н. Няма ги у нас. :girl_witch: Цитирай
Recommended Posts