Jump to content
Българският форум за музиканти

scum

Members
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от scum

  1. Първо искам да благодаря на всички! Наистина ме затруднихте още повече. Иначе сегашната ми мотика е с етикет на Ibanez и върви с пасивни адаптри, но сега търся нещо различно. Разбира се, можеше да сменя адаптрите с EMG-та, но реших да не го правя по сантиментални причини и избрах да си купя нова китара. Смятам да пробвам някоя от китарите, но във Варна не съм абсолютно убеден, че ще имам възможността да го направя, тъй като тука магазините не са особено много, да не говорим за наличност на въпросните модели. Но ще опитам. Засега борбата е изцяло между Epiphone-a и ESP-то. Благодаря ви още веднъж! Поздрави!
  2. Здравейте, драги съфорумци! Настъпват празници и след 7 годишно отсъствие на музикалния пазар, отново реших да зарадвам моя милост с някоя друга благинка. Проблемът, разбира се, се появи с избора на въпросната благинка. Наясно съм, че подобни теми не са особено на почит в този форум, но терзанията ми наистина са големи около бъдещата покупка.Та започвам направо...засега съм се спрял на ето тези три красавици(изчетох и изгледах доста ревюта по въпроса), но наистина просто не мога да реша коя от трите ще е достойна да разведрява атмосферата вкъщи: 1. Epiphone Prophecy LP Custom Plus EX-ME Цена, визия, характеристики - всичко е по вкуса ми! http://shop.visiarts.net/bg/catalog.html?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=11366&category_id=33&manufacturer_id=10 2. ESP LTD EC-401 BK Black http://shop.visiarts.net/bg/catalog.html?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=9075&category_id=33&manufacturer_id=63 Именно тази китара направи избора ми толкова труден! 3. Schecter Damien Elite Solo 6 http://www.telesound.bg/catalogue/schecter-damien-elite-solo-6/ Цената на това чудовище леко ме притеснява, а и ако трябва да съм честен формата на тази китара и външния вид отстъпват доста на предните две китари, лично според моя вкус. Ще съм благодарен някой да сподели мнение относно коя и да е от трите китари. Отворен съм и към нови предложения, за да направим избора съвсем по-труден, но трябва да кажа, че държа на LP формата. Стилово се разпростирам главно из траш, дет, хеви и метълкор жанровете, но обичам от време на време да подрънквам и хард рок, блус парчета. Това е всичко засега, весели празници на всички! Благодаря предварително на отзовалите се! Поздрави!
  3. Проверихме и това, но за жалост проблемът не е и в бутончето.
  4. Здравейте! Нека минем и към главния проблем - Digitech Metal master-a си работеше повече от перфектно до преди 2 дена, когато просто спря да издава, каквито и да било звуци. С бащата първо се усъмнихме в адаптера, който именно баща ми изработи, но проблема не беше в него, а камиончето продължаваше да не работи, дори и с батерия. Единственото, което забелязахме е, че диодът свети постоянно, независимо дали натискам превключвателя от клийн на дисторшън. Решихме се и да отворим ефекта, за да видим за някакви набиващи се на очи повреди, но на пръв поглед нищо не беше повредено. И така баща ми, когато забеляза, че камиончето съдържа и процесор, реши, че това не е работа за него. Затова ще помоля по-запознатите във форума, ако се сетят какъв може да е проблема с това лудо ефектче, да пишат в темата. Склонен съм и да дам педала на някой майстор за поправка, срещу заплащане, разбира се. Благодаря предварително. Поздрави!
  5. Realtek HD Audio ALC883...доколкото знам е вградена,но не съм много сигурен.
  6. Здравейте, предварително се извинявам ако съществува друга тема подобна на моята. Та...отскоро започнах да се занимавам със звукозапис,но изникна проблем,който не успях да отстраня.Записвам с камионче на Digitech,свързано директно към компютъра,а програмата за записи съответно е Audacity.Проблема се крие в това,че при запис на китарата звукът,който се записва отначало(първите 4-5 секунди) си е добре,но после някак си изтънява и се губи в трака.Опитах да запиша нови драйвъри на саундкартата,сложих ASIO4ALL драйвърите,бърниках какви ли не опции,но проблема си остана.Затова ,моля ако някой знае как да оправя нещата,да помогне.Ще съм много благодарен! ПС: Съжелявам,ако съм объркал раздела,но друго по-подходящо място не намерих.
  7. Благодаря на всички за отговорите!Отивам да действам по китарата.Благодаря ви още веднъж!
  8. Съжелявам за объркания пост,който съм пуснал,за което моля да ме извините. Имах предвид,че искам китарата да я настроя с половин тон надолу от стандартната настройка.Но просто не знам кои струни биха били подходящи за това.9-ки вече бях пробвал,но бяха прекалено отпуснати и въпроса ми е дали 10-ките са подходящи и биха ли направили някакви поражения по китарата.
  9. Здравейте, съжелявам за глупавия въпрос,но не успях да намеря тема подобна на моята.Та от скоро реших да сменя настройката на китарата(ibanez rg320pg)с половин тон надолу.И оттук изкочиха големите въпросителни: -какви струни ще са подходящи(веднъж вече пробвах с 9-ки в тази настройка,но определено не беше изобщо удобно и приятно за свирене с тях).10-ките са ми страшно удобни,но с тях съм свирил едниствено в ре и си нямам представа дали китарата ще я "заболи" в исканата от мен настройка. -Мензурата на китарата(25.5(648мм.)) дали е подходяща? -Тремолото(EdgeIII система) би ли правило проблеми? Ясно ми е че със смяната на струните и настройката трябват да се правят различни манипулации по китарата(като настройка на тръс рода и интонацията и т.н),но има ли смисъл да напрягам китарата и да рискувам да я повредя или няма за какво да се притиснявам.Благодаря ви за вниманието!
  10. Че няма същия ефект като специалните препарати,си е така и си абсолютно прав,но все пак си мисля,че минаването на струните със спирта е по-дорбе отколкото само със суха кърпа...или се заблуждавам.Но както и да е,не мисля да му дам друг шанс на спирта.Отдавна си използвам фаст фрет-а и съм супер доволен.
  11. Ето и моят списък с любимите рифовки: Sodom - Agent Orange;Remember the Fallen;Тired and red;Magic Dragon; That's what an Unknown Killer Diarized;Tombstone;M16;Napalm in the Morning;Among the Weirdcong....абе не отричам,че са ми любимата група Megadeth - Hagar 18,Holy Wars,Wake up dead,Good Mourning - black friday,Peace Sells,Rattlehead и т.н. Slayer - Angel of Death(абсолютно всеки един риф от песента),Skeletons of Society(началния ми изяжда главата)...няма смисъл да изреждам нататък,вие си ги знаете песните EvilDead - Future Shock(рифове,рифове,сола и пак рифове...великолепно!!!)... S.O.D. - March of the S.O.D.(Макар и недотолкова добър китарист,който измисля най-простите и в същото време невероятни рифове-този е един от тях); United Forces Anthrax - Keep it in the Family( o.0 ...Иън е човекът);Among the Livin';Metal Thrashin' mad;I am the Law + още и още Assassin - Assassin (След великолепното акустично интро изведнъж изгърмява риф,който спокойно мога да нарека КЛАСИКА.) Sepultura - Inner Self,Desperate Cry,Dead Embryonic Cells,Arise,Mass Hypnosis(За жалост едни от последните добри рифове на Макс и ко) Coroner - About Life(ПОКЛОН!!!) Tankard - (Empty) Tankard (дън-дън-дъндъндън.... ) Взеха да ми изникват много рифчета у главата ,но в същото време взе и нечовешки да ми се спи.Лека!
  12. RZArector, на мен са ми препоръчвали спирт за горене.Определено върши работа,пробвал съм 2-3 пъти(когато свърши препарата),но честно казано предпочитам да използвам специални продукти предназначени за това,макар и да нямаше някакви странични ефекти от спирта.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.