Nikifena Публикувано Март 6, 2008 Публикувано Март 6, 2008 Така, реших да напиша тази тема, най-малкото за да се види какво може да се получи от едно МВ3 . Началото беше това: Усилвателчето си нямаше преден панел и задната ламарина, а трябваше да го стегнем и да изглежда гот. Тук се включи metalhammer, който предостъпи любезно една от тенекиите си за този проект. Нещата веднага отидоха на праховото за "освежаване", а аз изрязах на лазер нов преден панел - парче ламарина със съответните отвори. Малко по модването на това мв3. Tук има готина информация със схеми и снимки на това малко зверче. Модовете, които аз направих бяха следните: входния кондензатор го вдигнах на 47нанофарада, след него и между първата решетка сложих един резистор от 10к, и оправих белите, които бяха направени от някой "майстор" преди мен. Другото нещо което направих, беше да оправя масите на това нещо. Процедирах така: Използвах жакове, на които масата не опира на шасито, Земята отива на шаси. Минуса на филтриращият кондензатор използвах за starground, и на нея накачих земята, масата от платката и минуса от изходния трансформатор. Така шумът намаля. Също така смених крайните лампи, жиците до потенциометрите, входния и изходния жак. Този усилвател има два канала, единият линеен, базиран на лампата ЕФ86, и китарен - с ецц83. Тъй, като усилвателя така или иначе се ползваше само за инструментален, аз махнах еф86 лампата за да не пречи, и използвах една от дупките на другия канал за да поразширя разстоянието между потенциометрите за да са по-удобни за въртене. За цвят на усилвателчето ползвах слонова кост, или любимия цвят на Ингрид Малмстрьонг, все пак сме фенове на фендер нали? И ето го резултата: Да видим и новите гумени крачета На тази снимка преди боядисването внимателно свалих табелката на усилвателя, почистих я, и я завих с две болта М3, като преди това нарязах резба на ламарината, за да хване болта. Ето и МВ3 в действие: Ами това е. Време е за Цитирай
patzo Отговорено Март 6, 2008 Отговорено Март 6, 2008 И на мойто съм му додялал външния вид ама не може да се мери с твойто - много яко е станало. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Март 6, 2008 Отговорено Март 6, 2008 А бе, хубавото си е хубаво, две мнения няма... (не цитирам никаква реклама) Хайде сега някой да мрънка за цена! Този труд и инвенция цена нямат! Цитирай
MrDeath Отговорено Март 6, 2008 Отговорено Март 6, 2008 Да уе верно толкова е красиво майна, че чак е...гадно такова хахахах. Вътрешните подобрения не ми говорят нищо, но "опаковката" е страшна, браво Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 6, 2008 Отговорено Март 6, 2008 Малко ,бравос за ем-ве-то,но ако се хванете да правите нещо от сорта на http://zvexamps.com/amp_view.html или това- съм първи клиент Играчко-подобните ампчета имат покъртителен саунд,особено пуснати в кабинет.Справки в Ю-Тюб Цитирай
Black Bird Отговорено Март 6, 2008 Отговорено Март 6, 2008 (Редактирано) ИИиИЕЕЕееее много яко!!! Поклон! Фена...напълни ми душата ман! Редактирано Март 6, 2008 от Black Bird Цитирай
RichieSambora Отговорено Март 6, 2008 Отговорено Март 6, 2008 Сега остава ники да обяви цена... Със сигурност ще съм клиент Цитирай
Nikifena Отговорено Март 7, 2008 Автор Отговорено Март 7, 2008 Мерси много Hillbilly, Тайни терора изобщо не е играчкоподобен. Мв3то също. При 12 вата синус това спокойно вади 35 вата музикална мощтност. На 4 ома и повече. Пусната тази мощтност през говорител с голямо звуково налягане не се седи в стаята, и спокойно заглушавам пианистката от 3тия етаж . Иначе е вярно, че ориндж се фукат с малкия терор, че можеш да си го носиш в раничка и да си ходиш къдет ти е кеф А зъвекса на Zachary няма да го коментирам. RichieSambora, този усилвател не беше мой, аз само го моднах, а за цени има лични съобщения Цитирай
Icarus Отговорено Март 7, 2008 Отговорено Март 7, 2008 Гот, гот! Браво! А на мен обаче ми е интересно как звуква това нещо - тоест семпли, ала-бала? Цитирай
Overdrive Отговорено Март 7, 2008 Отговорено Март 7, 2008 много си го докарал браво!! така като не се ползва единия канал мв-3то може да се модне с 2канала (вграден хай-гейн) и ще стане убииствено яко, но това си е голяма занимавка Цитирай
Nikifena Отговорено Март 7, 2008 Автор Отговорено Март 7, 2008 ^ Overdrive, идеята беше да го оправя и стегна, а не да го правя с два или три канала. Реално погледнато от него може да се направи всичко, друг е въпроса естествено дали е нужно Гот, гот! Браво! А на мен обаче ми е интересно как звуква това нещо - тоест семпли, ала-бала? Ами звучи като клиин лампов усилвател. Не ми се занимава със семпли, а и нямам подходяща китарна колона. Цитирай
jimarata Отговорено Март 12, 2009 Отговорено Март 12, 2009 имам мв3 смених му жаковете и нещо се скара заработи тихо и започна да криви като се усили . какво да меря и да проверявам Цитирай
Recommended Posts