Jump to content
Българският форум за музиканти

Roland Gr - 20


Janick_Gers

Recommended Posts

http://www.roland.co.uk/guitar_room_catdet.asp?id=GR20# Китарните синтезатори на Роланд! Наскоро намерих това. Има видео, което може да видите.

Като звук ме удивляват не само синтовете, които могат да се искарат, но и китарните ефекти. Цената е около 1000 лева. Заслужава ли си според вас? Ако сте ползвали подобни устройства, дайте своите мнения.

Лично аз винаги съм се чудил как може да се свири пиано на китара, без да затихва тонът. Сега вече знам, че се слага някакъв специален адаптер, който дава тази възможност. Интересното е, че може да има комбинация между обикновения китарен звук и синта. На мен видеото много ми хареса. Смятам да започна процес по събиране на средства за това нещо :thx:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 31
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Според мен не си заслужава.Имах такъв преди 2 години и го изтраях за твърде кратко.Според мен е тъпичко китарата да ти звучи като евтино ел.пиано или саксофон от самосвирка Роланд.Разбира се всичко е въпрос на вкус

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми незнам просто Roland повечето продукти са Синтезатори,Клавири и всичко за тях и предпочитам да си зема един Boss от колкото Roland ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Boss е китарната марка на Roland ;)

например тука ми се мота някакъв дилей - отдолу пише Product of Roland

а и някой от старите им ефекти ги има едни и същи и в 2те марки - явно зависи за къде са правени

Редактирано от Overdrive
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно ми е само дотолкова, че за първи път го виждам това, но не ми харесва идеята китарата ми да звучи, като синт ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ае да ви кажа, тва не е толкова яко, колкото го изкарват Роланд. Първо, доколкото разбирам, за за звукне както трябва се изискват купища настройки. Второ, бях веднъж в РФ и един пич искаше да го пробва и започна да шредва яко на некъв страт, обаче от амп-а не му излизаха всичките тонове, а процесорът си пускаше, които иска. В крайна сметка пича изглеждаше разочарован, но не останах да видя дали ще го вземе. Ама дори не успя да звукне в магазина. За кво говорим, ако излизеш на сцена. А и като е дигитално, вече не свириш ти, а некви нули. Ти само трябва да целиш някакви тонове. Можеш ли да свириш чисто, да заглушаваш всички струни и да не се чува нито един излишен тон? Защото, ако мажеш с дистър не се чува, ама с тая джуджавка ще се чуе, вервай ми.

 

Waste o' money IMO. За тея пари си зимам няколко камионетки и ще си догодя як китарен саунд. Нали на китари свирим. За какво да звучи като синтезатор. Ако исках да ми звучи китарата като синт, щях да се взема синт. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мейдън така са записвали синтовете в албума 1986 - Somewhere in time. Е незнам дали е точно тази марка, обаче звука е идеален. А иначе според мен това е идеално, когато нямаме синтезатор под ръка и искаме да запишем такъв. Тая джаджа има и миди функция. Но иначе Liqiud до някъде е прав.

Редактирано от Janick_Gers
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

[.

Лично аз винаги съм се чудил как може да се свири пиано на китара, без да затихва тонът. Сега вече знам, че се слага някакъв специален адаптер, който дава тази възможност.

 

 

 

 

Ми този специален адаптор много ми мяза на състейнер .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми както за пианистите има синтезатори

защо за китаристие да няма

ако човек иска електронен звук или на някой друг инструмент и неможе да свири на пиано кво да прави ?

тва е яко според мен макар че звучи малко странно

Редактирано от SHARO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста китаристи използват тази (или подобни) джаджа вкл. Р.Блекмор и Б.Мей. Просто не става за свирене на всичко, това е ясно. Мисля, че е подходящо и за писане на мидита в смисл. ако не можеш да свириш на истински синтезатор и си китарист си е доста полезно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има копче за Sensitivity - именно в него е основната игра. Ако е твърде чувствително, ще вади много хармоници и става боза (описаната от Liquid). Ако пък се настрои да не е чувствително, ще трябва да се млати яко и всеки по-тих тон ще изчезва изобщо.

 

А пък за настройките - не знам каква пък толкоз философия е. Това нещо преобразува ток в миди съобщения. Ръгаш го в един Cubase, дотуряш му един Kontakt с нужните инструменти, праскаш програм чейнджове на един миди трак и си феркаш като пич.

 

Това, разбира се е за някакви по-експериментални люде. То че не може през миди да изкараш по-тарикатска китара, не можеш, ама изобщо не е това идеята. Я вижте Bela Fleck какви ги плющи с миди, при това на банджо, дето има една купчина повече хармоници от китарата.

 

За мен например, тая джаджа би била доста полезна по линия на свирене на сцена, щото това би било доста по-удобно, отколкото непрекъснато да сменям китара с клавир и обратно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Джаджата си е убиец, естествено че по ОлдСкуул Китаристите ще са по-скептични, ама с това потиква към новаторство!!! :) бих со го взел ако имам излишни 1000 лв. и ще си спестя доста парички по саундкарти и процесори.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.