Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Един приятел си купи такова и имах възможност да го пробвам - по мое мнение качеството на симулациите зависи до голяма степен и от ръгнатата там китара. Моят човек имаше американски страт, с който беше в известна степен по-сполучливо, отколкото с едно ESP. Аз исках да го настроя така, че китарата да звучи като пръдня - не можах и бях силно разочарован и потиснат.

• Отговори 31
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

не знам , аз скоро свирих на това същото нещо ,един познат си го купи ,

според мен става единствено за чесане на ушите

за по серьозни музиканти е напълно излишно

инъче акордите на китара със саунд на пиано много готино звучат,само че направиш ли вибрато става гадно

Отговорено
Аз исках да го настроя така, че китарата да звучи като пръдня - не можах и бях силно разочарован и потиснат.

;):hysterical:

малко отклонение - звук-пръдня съм изкарвал най сполучливо с по-мощен фузз, закачен към хай-фи амп и колони или директно в лайн ин и така записваш

Отговорено

както казах това е инструмент за новатори (справка: група Orgy), закостенелите музиканти са свободни да изказват мнението си. И впрочем под "професионалисти", разбирам хора които изкарват пари от музика. (при нас най-често е при правенето на кръчмарска музика и свирене по чужбина ,и кораби) Във втория случай познавам човек който го използва и си свири на корабче(не, не свири на самия кораб, а на китара), изкарва непрелични парички и използва този синт. Та "професионалистите" го използват защото им пести надница за клавирист ;) . Ако имаме разминаване между разбирането на понятието "професионалист", не желая да участвам в спорове (because...Arguing on the internet is like running in the Special Olympics, even if you win, you are still retarded) просто отсега се предавам.

Отговорено

Приятелю,тези машинки бяха голям хит към средата на 80те и все още някак популярни през 90те,та не знам за какви новатори говориш.В момента почти никой не ги използва,поради което цените им падат.Малкото китаристи,които все още ги имат в рига си ги използват с други саунд модули,защото саундовете са на ниво на Роланд Е 16 и са добри само за да свириш в кръчма или в къщи.Не знам доколко си свирил с такова нещо,аз го имах и го продадох ,защото сметнах че е абсолютно безполезно.Разбира се ,ако теб те кефи,това си въпрос на вкус.

Отговорено

Мартир, ако споменаваш Владо от София, поне аз познавам тъкъв човек, който свири по корабите с този синт - да много добре се справя с него, и това е наблюдение още от преди няколко години.

Отговорено

Steve Morse 1989 - High Tension Wires, песента е Highland Wedding.

Багпайп-солата са на китара с подобна джаджа (може да не е Роланд) и звучат убийствено добре и на място. За конкретната цел дали е по-удачно да иде на 4-месечен курс по шотландска гайда? :)

Примерно... ;)

Отговорено

Дам, това е по-усъвършенстваната версия, ама не е кой знае колко по различно от предишния модел. Просто комбинациите от ефекти са повече, а новостите са много малко.

Отговорено (Редактирано)

Аз ползвам това:

top_L.jpg

и съм повече от доволен:excl: Най-ве4е от USB връзката. Но държа да отбележа ,че го използвам само за tracking.

Кеф ти синтове, кеф ти VST-та:)

Редактирано от fernandes
Отговорено
солото от "Wolf Raven" на Sonata Artica изглежда свирене с такава джаджа

мне, това соло си е от много добър клавирист и много добър китарист свирещ на нек позиция без тон( а маи много добър звуков инжинер докарал инструментите на двамата галфони да звучат еднакво ;) )

По темата -

Нещо по софтоерно не може ли да се намери ? Джаджата ми изглежда доволна но цифрата е много неприятна.

Отговорено

Според мене с тва можеш да си "играеш' доста, особено соло китаристите

:)

след като изгледах клипчето ми дойде идея - така и така има недостиг на барабанисти басисти и клавиристи!

ами нека се свормира една група само китаристи със такива машинки(една машинка за бас,една за синтезатор,една за барабани и една Нормална китара :hysterical:;) ) :punk_guitar:

според мене такава група ще изглежда доста готино-необичайна(е само ако "китаристите" свирят добре другите инструменти)

П.П. интересно ми е това ако се включи към басс какво ще стане? :hysterical:

Отговорено (Редактирано)

Предполагам ще звучи по същия начин, само, че малко по-дебело и пич-шифтнато :D Така би трябвало допълнителния адаптер да преправи звука според мен.

Редактирано от Janick_Gers
  • 1 month later...