Jump to content
Българският форум за музиканти

Бъдещ китарист


LucaTurilli

Recommended Posts

Зарибих се много по китарите най-вече се кефя на макс от Luca Turilli най-добрия китарист за мен и Rhapsody.Двете групи така да се каже са просто супер и ужасно много ме кефи симфоничния power metal. Интересува ме коя китара е едновременно най-евтината от къде да си я купя и да не е нещо специално по дизайн но да може да възпроизведе всички звуци качествено така както в песните които слушам. Имам две обикновенни стари тонколони вкъщи и не знам как да възпроизведа звука силно говоря за електрическа китара :hysterical:.Колко ще струва допълнително озвучаването?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 30
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=1406 ;)

 

Успех...

и се оглеждай повечко!!!

Странно не те отбеляза като прегледал темата а само дал отговор :hysterical: =) .Иначе каква е разликата в звуците между тоделните китари?От кое зависи коя какви звуци издава или всяка всичко може да издаде че в онзи линк новите хора не задават такива въпроси ами води към отделни дискусии.Аз говоря за наистина евтина китара 100-200 лева над 200 няма как да отделя :D.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тея пари не можеш да си вземеш нищо особено. Имаш няколко оферти: Скуаяр, Берингер или нещо втора ръка. Освен това предполагам че в бюджета си не си включил други пари за усилвател. Ще трябва да почетеш из темите за свързването на китарата с компа и след време евнтуално ще си вземеш някакво кубе. Успех ти желая!

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами само да ти кажа за китара от 200 лева няма да можеш да изкараш толкова добър звук и няма да звучи пауър металско. Иначе за мен за тези пари най-добрия вариант за тези пари е Скуайър. Ако не си отделил пари за ефкти или усилватели, изтегли си някой софтуеър с ефекти. Пробвай това http://forum.muzikant.org/index.php?showto...amp;hl=процесор

Редактирано от Janick_Gers
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 200 лева - Китара на старо от раздел Купувам-Продавам.

Гледай да има поне един ДВОЕН АДАПТЕР(humbucker).

 

Humbucker_db.jpg

 

Препоръчително за метъл е да не се свири жицата(с дисторшън) с единични адаптери:

 

Fender-Hot-Noiseless-Strat-Single-Coil-Pickup-Set.jpg

 

Понеже имат доста повече брумове.

 

 

И най-важното - потърси си учител.

Знам, че ти се иска още утре да звучиш като метъл звезда, но това е първо, въпрос на апаратура/познания за китарния звук, и най-важно - въпрос на китаристски умения.

 

Не си въобразявай, че утре, догодина, или дори подогодина(освен ако не си някакъв страшен гений, който свири по 8 часа на ден и напредва бързо) ще станеш добър като идолите ти.

 

Повечето от тях свирят от деца по много всеки ден.

 

Важен е и подходът - недей да се пънеш да свириш неща, които не можеш да изсвириш, колкото и да се мъчиш.

Напредвай бавно, но сигурно, научи основните неща на китарата, както и в музикалната теория.

Има една поговорка - ако изсвириш нещо зле 1000 пъти, как очакваш на 1001-вия път да стане добре???

Много вярна е тая поговорка.

 

Затова - намери си учител, и то не кварталния дрънкач, който знае 20 метъл песни, а добър учител, който ще ти преподава и музикална теория.

Упражнявай се много, и не се се опитвай изведнъж да надскочиш себе си.

Така става най-бързо, колкото и бавно и трудно да изглежда.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

виж сега според теб дали в групите които харесваш китаристите свирят със китара за 150 и домашния усилвател или ползват техника която струва колкото 2 леки коли?

това което си го казал е невъзможно, но като за начало с тези пари може да вземеш нещо, с което да се понаучиш и да напреднеш - и както каза Евтим не вземай китара с такива адаптери

squier_affinity_strat_sb.jpg

 

ами гледай да има поне един двоен (хъмбъкър). не че горните китари са зле за парите си но ще се оплакваш че не звучи "метълски"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много за помощта и изчерпателните отговори има и друга поговорка "Повторението е майка на знанието." Ако имам желание поне до някъде мисля че сам мога да се науча няма да е същото де ;):D:lol: Моля кажете и други пауър метъл симфоничен разбрах сега че и Nightwish са такива .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай Simphony X пак са пауър, пък са и прогресив, абе изобщо големи музиканти. Sonata Arctica са много добри също и да не забравяме Dragon Force, с Херман Лий лудака :surprise: И едни от любимите ми - Gamma Ray. Незнам дали се водят симфоник, ама пак са много як пауър. Enjoy :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, най-смешното е, че горе съм дал снимка на Noiseless сингли - тези не брумят, но са частен случай(както и някои от продуктите на други фирми) :).

 

За повторението е майка на знанието - да, ама не - майка на знанието е само ПРАВИЛНОТО повторение на ПРАВИЛНИТЕ неща. Другото повторение е само майка на повторението и губенето на време.

 

Ако не разбираш от музика - запознай се с теорията, и солфежа.

Иначе само ще си кълвеш на едно място дълги години.

И свири и чисто - дисторшъна лъже и маже, когато не се свири както трябва - а и при свирене само с много силен дистер - ръцете стават бързи, но много мъреливи - с течение на времето научават някои бързи пасажи, които обаче свирят супер-безизразно.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 9 months later...

кой е казал, че синглите са кофти адаптери, незнам защо всички храните яко най-готината китара fender stratocaster, ако ще и squier да е... Защо тогава най-добрия китарист Ингви свири с такава китара, вярно от друг клас, но както сте писали горе с общо найменование, и сте показали снимка на готин фендър... Аз пък не съм фен на двойните. Важно е човека зад китарата като са му барзи пръстите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

кой е казал, че синглите са кофти адаптери, незнам защо всички храните яко най-готината китара fender stratocaster, ако ще и squier да е... Защо тогава най-добрия китарист Ингви свири с такава китара, вярно от друг клас, но както сте писали горе с общо ,найменование и сте показали снимка на готин фендър... Аз пък не съм фен на двойните. Важно е човека зад китарата като са му барзи пръстите.

 

 

Мен ако питаш , бАрзо бАрзо се откажи да се занимаваш с музика и вложи парите си в нещо полезно за теб...Например уроци по Български език :) .

 

:)

 

 

 

 

-Професионален звук не можеш да изкараш за 200 лева :greenangel: . Ако наистина искаш да се занимаваш с това,трябва да предвидиш доста повече пари..

Иначе аз бих те посъветвал да си вземеш една кухарка , за да свикнеш да хващаш акордите/ритъма , пък по-натам мисли за електрическа китара :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз мисля (като нечинаещ :) ), че е по-добре да започнеш с една кухарка и да научиш основните неща. Освен това ще свикнеш с по-дебелия гриф и с по-дебелите струни и така ще ти е по-лесно на електрическата, макар че и там си има други видове техники за свирене (не съм запознат, но са ми казвали, а и е логично да е така).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. yellow nEuphoria - това, на което свири Игви, само външно наподобява Фендър и носи такъв надпис. Няма нищо общо освен използваният материал, което не е кой знае какво, защото и много други марки го ползват.

2. Това, че ти харесваш синглите по никакъв начин не е от значение, защото те все пак не стават за целите на дискутираната тук музика.

3. Няма най-добър китарист

4. Няма най-готина китара

5. Няма и най-тъп пост тук, така че не си шампион.

6. Не слушай колегата относно граматичния ти капацитет, пиши си така, то не може само интелигентни хора да има на тази земля кървава!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле вече почвам да се изнервям от такива теми ... едно време аз като исках да се образовам, ходех по магазините и питах, както и четях форумите.Не мога да разбера защо си си направил труда да пускаш такава тема, вместо да прегледаш форума .... има специален раздел за НАЧИНАЕЩИ КИТАРИСТИ. Съвета ми е първо да изчетеш всичко за електрическите китари, кубета, педали и т.н и чак тогава ако не ти е ясно нещо питай.

 

 

 

с уважение, без лоши чувства

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.