Jump to content
Българският форум за музиканти

Mladen

Members
  • Мнения

    141
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Mladen

  1. Mladen

    Unknown Name

    Орфендер т`ва нема как да е Кремона !
  2. Хахах.... Т'ва второто клипче е мн. палаво А иначе наистина практично..., Сега чакаме да измислят Амп във Вибратор
  3. К'во се смееш !? Разбра ли ?
  4. Хмммм... Ами аз този Zoom A2 , така като го гледам все си мисля че е от типа "Играчки"! И не го казвам просто така. Имал съм zoom , макар и за ел. китара. знам за какво иде реч !? Скоро щях да си взимам акустична китара с електроника, но просто не стана номера (дерта с парите е познат мисля). Та за ръчната в пулта ще стане, зависи естесвено и от самата китара какъв ще е сигнала, но друго си е като я чух през лампов amp , макар и за ел китара. Макар че според мен sound е вупрос на вкус, така че няма как да разбереш без да си пробвал : със зоом, в пулт , кубе .... Надявам се да съм помогнал малко Сега са колегите
  5. Хахах ...., Coollllllllll Абе хора пак бъгнахте темата Четох, четох и не видях, някой да се е изразил комплексно за звученето на две групи, заслужаващи особено внимание: 1. Toto - Световно признат sound..., грамита , т'ва онова! 2. Pink Floyd - толкова постижения, точно в тази насока, експерименти за Surround! Иноватори (ако може така да кажа), перфекционисти ! Т'ва е Прогресив Рок ! Queen ..., Сещам се за още, но ще стане скучно !?
  6. Aз съм за S-amp GT 2 , макар че като цяло идеите на двата ефекта много се разминават, не е лошо да проучиш въпроса по-обстойно. МЕ 20 е процесор и като цяло ще ти върши по-функционална работа като конфигурация от звуци и разл. съчетания! Докато идеята на S-amp е симулация на различни комбота - Fender, Marshall и Mesa Boogie което е само по себе си. Бих казал, че звукът не е като от истински лампови Маршал или Фендер , но наистина е доста автентичен и добър !
  7. Ми аз като си взех процесора (Zoom 606)...., радост голема , не знаех какво да правя с него (не можех да си направя един свестен ефект). После разбрах че причината не е в мене !!! Next level : минах на мания за Pedal boards (камиончета)! Аналогови, ала бала, истински тон, динамика, атака и вс. подобни плюсове..... и един голям минус - ПАРИТЕ Сега имам Squier Strat. Delux - прилична китра, комбо - hand made (Схема на Dynacord, скоро ще му слагам Говорител Celestion) и вече S-amp GT2 (от Nikifena) >>>>> Всичко което мога да кажа приличен звук за не много пари. Истината за мен - Marshall, Fender Strat. или Tele, някое др. камионче според стила който свириш и един по - висок клас (както казаха по-горе ЗДРАВ) процесор... Може би ME 50 ще ти свърши мн. добра работа според мен! Застъпвам се за колегата Lord Of Darkness по - горе ! Но виж няма как да разбереш кое колко ти допада и готов ли си да инвестираш, ако не опиташ от почти всичко ! Аз наскоро свирих на качествени инструменти, усилватели и подобни и смея да кажа вече имам допир до звукът такъв какъвто трябва да е ! И последното нещо от което той се определя е процесорът или ефекта, който използваш. Това е нещо "козметично", основното идва от кубето, китарата и най-важното пръстите ти. Това тр. да знаеш !!!
  8. Mladen

    Сигнал

    Въхххх... , чак сега погледнах наистина колко е дърта таз тема! Ама така си е какво !?
  9. Mladen

    Сигнал

    Даммм..., напълно съм съгласен... Както се казва "Разни хора разни идеали!" В интерес на истината сигурен съм, че мн. (даже вс.) от писалите в темата не са били на съответното участие на Сигнал в Маската (вкл. и аз), ОБАЧЕ... Имаа едно ОБАЧЕ ! Значи bigjav, така като погледнах снимката долу под поста и се сетих че съм ви слушал наживо и се сетих че чаках да си правите саунд чек час и половина след обявения начален за концерта (вярно бяхте 7 групи), но час и половина човече , (да не споменавам супер-кофти саунда на Конкуренти, където щях да свиря аз , и озвучителските гафове. Само Милена е Мацка и излезе със съпер якият бенд със супер якият саунд и въобще само GOOD за Милена!!! ) малко офтопик за звученето А що се отнася до Сигнал последно ги слушах на открото пред НДК за Глен Хюс с Б.Т.Р. Там саунд-а им беше 10 мин. и УБИЙСТВЕН !!! А като казах Б.Т.Р. те практикуват същата процедура в Маската (има същата тема за тях)! И ако тр. да сравняваме Сигнал с вашият супер скромен бенд , те звучат и ще звъчат десето, двадесетоктарно по - cool от вас и от повечето БГ групи, даже и без саунд-чек!!! Говоря за по принцип, защото наистина не знам какъв е конкретият случай, но винаги се дразня когато самозванци като нас се осмеляват да критикуват групи като Сигнал или Б.Т.Р. !!! Peace , просто казвам истината!!!
  10. Учебника на Никола Ников (стар е вече не е в тираж от мн. години),ама е мн полезен, ако можеш да го намериш! За дискове : John Petrucci - Rock discipline, Frank Gambale-Chop Builder (ама ако си ептен начинаещ ще са ти трудни...., вземи само упр. за загрявка).... сОлфежа : не се сещам нищо др. освен педагог (то и за китарата ще е хубаво, ама ти си знаеш).... Прочети това ако си начинаещ!!!
  11. Ами ако си от Сф. в малкия Цум. апък ако те притеснява размерът, отъва направо с китарата за по-сигурно и така
  12. Ами намират се ... Беше нещо като 12 лв. !?
  13. Браво Дени !!! Успех ! :thumbup:
  14. Ха ха ха , хе т'ва е .... Ами следният пример със струни Dean Markley..., Значи точно до нас (съседната къща) беше купена от един германец (пича зарибява с китари антики Fender, мисли да става дистрибутор на Peavey) става въпрос за град Казанлък). Та от него се снабдих със струни Dean Markley 010 (Regula-Nickel/Iron alloy), значи струните си звучаха супер 3 месеца след като ги сложих, обаче мн. сериозно потъмняха и решиха да ги сменя... Та отивам в магазин "X" и след дълго размишление решавам да си взема Dean Markley 010 (сигничър James Marshall Hendrix), като ги слагам тремолото (Twin-Pivot Tremolo) няма вече предишният опън. В смисъл не мога да вдигна тона с един тон а с полутон... При което в мен възникват куп въпроси и съмнения А по въпроса за D'addario..., преди свирих само с тях , след това реших да пробвам Ernie ball и голяма разлика не намирам М/у струни за 10- 13 лв. Абе въобще за струните в БГ вече големи резерви Best Wishes!!!
  15. Mladen

    V-amp

    Въх ..... Ами пич ти нещо книжка нямаш ли ??? Иначе процесорите с бъзикане и само (то за вс. си е така)!!!
  16. Ммммм дааа... Така е..., скъпички са Дилеите... гледах онзи ден на DigiTech e на 209 лв. във Фактор София... Скоро мисля да взема и аз нещо, така че споделете повече плииззззз.... fLiSk, ще можеш ли да кажеш от къде си взе Echo park-a и за колко (сега ако знаеш) и от къде, че се заинтересувах! Поразгледах в нета, ама то от някви оказиони ми излязоха само и за по 50 $ на старо ! С какви др. камиончета го ползаваш, компресира ли мн. звука..., ей такива работи! Мерси...!
  17. Mladen

    саунд чек

    Яко.... Само дето не разбирам мн. английски!!!
  18. Mladen

    Washburn

    Макар че единственото нещо което ме спря да си взема Washburn преди 2 години, беше че нямали "ръчка" за тремолото , (тогава толкова и разбирах от китари де), ама все пак да те питам .... Абе ти разучил ли си пазара, малко по-обстойно, Защо си се спрал точно на Washburn? Тъй като гледам поста на PRIMO, не виждам с какво Washburn са "По-" от........ Squier да речем(поне в този ценови клас)!? Сега не ти казвам: Йок вземи си Squier! , ама поинтересувай се за др. имена, цени .... и така..........Защото който търси , намира! Сега не знам какви са ти амбициите, ама "Колкото повече, толкова повече!" Успех!
  19. Подкрепям SomeoneElse напълно и в двете насоки! Преди месец бях мн. ентусиазиран за Line 6 Spider III, но имах възможността да го пробвам (точно същият въпросен), при това с не лоша китара... Ами нещо не ми изкефи. Сега не знам там за процесора, нов стар, ама не ми звучеше добре..., в смисъл зарибих наскоро с камиончетата,аналогов звук, ала бала .............. и разликата се усещаше. А за JS100 - то....., хммм... голям фен съм на Joe Satriani, ама не бих дал 500 лв. отгоре за името му само.... (не че за името Ibanez, не плащаме пак цена)....Абе фенщина, зарибявки, ама де се вика сиренето с пари Успех !!!
  20. Mladen

    Сола

    Обаче всички почнахме да пишем : "слушай това, слушай онова...", всеки лубимия ! В интерес на истината stanbog е прав ! Я кажи какъв стил търсиш, да не гадаем...., или ти на това разчиташ, да те изненадваме???
  21. Да, да кажи че стана интересно!
  22. Mladen

    Сола

    Ей т'ва се вика контраст ... От Joe Pass до Даймбег Дариел! И двамата са страхотни, ама все пак !? Може да потърсиш Peter White и по специално проектът му Glow ! Мн. добър
  23. Хммм... Интересно искам да чуя отговора! Ми тя тази тема не е за тука...
  24. Съжалявам за предното си мнение, стана объркване с копчалъците! Ами аз искам да кажа, че и до сега се бъркам до някъде в бързината, но какво ще каже "Знаете ли си нотитите по Грифа !?" Той Сатриани казал за Кърк Хамет, че бил най-слабият му ученик и не си познавал китарата! Четох темата до някъде, ама по едно време ми стана толкова безмислено, че ми писна! То хубаво, че се опитвате да помогнете, ама даването на някъкви "формули", "таблици" хич не ме кефи! Хубаво взимаш формулата, матрицата, вкарваш неизвестните и получаваш отговора...??? Ха ха ха !!! Ами не става така в музиката! Има си тука пръстовки, ладове, скали безброй. С една дума има си правила, които се учат, практикуват и в крайна сметка се прилагат, така както трябва! Както беше казал някой така както Евтим го е обяснил с настроенията, става въпрос за неограничен слух. Например имам приятел (пианист), който като вземе китарата, по никакъв начин не го интересува каква е нотата, там където е натиснал, просто си я чува пича и я изсвирва където трябва. Чува минора (мажора), хваща прогресията, чува интервалите и дерт никакъв. Следващият път като свири същата песен , даже е забравил от къде е и я почва от другаде. В крайна сметка, държа да отбележа за по наивните които четат темата, опознаването на китарниат гриф, не е въпрос на научаваме на една примерна таблица, а системни упражнения на пръстовки, скали, интервали, да свириш в различни контекстове, солфеж ....... Та така...!!! Поотплеснах се малко !
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.