Jump to content
Българският форум за музиканти

LucaTurilli

Members
 • Content Count

  74
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-7 Poor

About LucaTurilli

 • Rank
  Навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  Guitar

Contact Methods

 • AIM
  momchilandonov

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Варна
 1. LucaTurilli

  Еквивалент на RG321MH

  Благодаря на всички за коментарите. Купих си RGR321EX-BK и вади страхотен звук като и се свири по-лесно от колкото на Корт-а. Адаптерите са толкова силни, че се чува много силна микрофония ако увелича гейн-а от кубето или силата на адаптерите от китарата (не е самовъзбуждане на струните, защото ги заглушавам). В момента в който започна да свиря и високочестотния звук спира така, че май ми трябва по-качествено кубе, за ограничаването на този високочестотен шум. Сега ползвам Behringer GTX30. Зарадва ме факта, че на българския пазар имат в наличност Signature модел на фронт мена на любимата ми група. Някой ден може и да си го купя ако подобря свиренето си.
 2. LucaTurilli

  Еквивалент на RG321MH

  Здравейте, До колкото виждам тази китара Ibanez RG321MH като нова на българския пазар не се продава вече дори и втора употреба не намирам. Интересно ми е кои китари са подходящи заместители. Любимата ми група е Trivium и ако се реша да взема китара искам да е подходяща като звук за това тежко звучене. Сега имам Cort KX-5 и съм доволен от звука като цяло, но не е толкова подходяща за такава тежка музика. Какво мислите за тези две оферти? http://rockshock.eu/kitari/elektricheski-kitari-bg/rgr321ex-bk-bg.html?mfp=price[330,795],path[2_33],stock_status[7] http://rockshock.eu/kitari/elektricheski-kitari-bg/rg370dxz-bk-bg.html?mfp=price[330,795],path[2_33],stock_status[7]
 3. LucaTurilli

  Фалшиви тонове на праговете.

  Мерси за коментарите за интонация. Определено помогнаха . По-принцип от както имам китарата ми прави впечатления, че долните 3 улей са по-близки до нека, а горните 3 с дебелите струни по на далеч и никога не бях ги пипал преди. Все още на първите прагове дава малко отклонение, но е много по-добре от преди, а може би и самите струни вече са поизносени или пък не натискам достатъчно равномерно. Настройката на струните влияе ли на интонацията, защото често свиря в B,C,D освен в E?
 4. Здравейте. Та проблема е, че коя да е струна като свиря свободно вади правилния тон без отклонения, но натисна ли произволен праг тона винаги се отклонява предимно към диез. Проблема със сигурност не го предизвиквам от силата на натискането и позицията на пръста ми, защото никога не мога да изкарам правилния тон. Използвам вградения дигитален тунер в кубето ми Behringer GTX30. Китарата ми е Cort KX5, но пробвах вчера с една Ibanez и имаше същия проблем. Не усещам при настройка EADGBE да прави проблем, но много дразни при някои песни изпълнявани в настройка C или B, защото се усеща фалшивото звучене. Не е проблем и от струните, защото съм ползвал различни модели/размери и все тая. Само с друг тунер не съм пробвал, но не виждам защо там да е проблема след като на свободна струна си е доста точен тона. Отклонението бих казал, че е по средата между правилния тон и половин тон нагоре. Получава се при 1-ви, 12-ти и дори 24-ти праг. Вариант е да отпускам леко струните, но тогава при свободни струни ще правя фалшиви тонове...
 5. Роко ли си Моко ли си имаш типично поведение за лапе. Тръгва да Обижда и да избива комплекси при положение, че хората просто питат. Написал разни определения от учебник за машинни елементи и вече си мисли, че мнението му ще има голямо значение и ще БЪДЕ много интелигентен. Имам проблем и търся решение, но някои хора трябва и това да използват, за да Обиждат понеже им е много скучно ежедневието! МодЕдит: Сигурно и на мен ми е скучно, затова оправям неграмотностите на останалите...
 6. LucaTurilli

  Бисерите на Muzikant.org

  Само дето прочитайки темата разбираш, че питам за НИСКА настройка. А това води до по-ниско натоварване върху праговете. Просто китарата не е предназначена за особено тежка музика и исках да направя изключение . Не виждам защо да е бисер.
 7. Ами да ти кажа, не разчитам да свиря само квартите от пауър акордиде на тежките метъл парчета. Някак си много сухо става . Песните в dropped B/C няма как на РЕ или МИ да ги изсвириш. Просто нямаш ниския основен тон за пауър акордиде при ритмите и да го заменяш с кварта или дори двойна кварта не е същото.
 8. Имам Cort KX-5 и съм и слагал веднъж 11ки струни като повредих видимо праговере - станаха гладки там където имаше натиски вместо да останат фабрично със заоблена форма. Настройх ги на Ми. Ако пак ги сложа, но на СИ или ДО настройка дали ще мога да свиря тежка музика без да повреда праговете?
 9. LucaTurilli

  Интересно явление.

  В такъв случай компа мисля, че ще замине, а и няма ли бушона да гръмне от късото? А иначе сложих фазомера на шасито на компа и светна )))). И се чудя защо имам фаза там, а очаквах, че от кубето идва, а то какво да видя нямам никакво заземяване на този контакт с компа и захранването му генерира 110 волта с много нисък ампераж. Доста интересен случай )))). Мултицета вързах на фазата и земята и измерваше към 20-30 волта, което е нормално като не е свързана втората клема на мултицета към веригата. Сега остава да реша проблема с това, че нямам заземяване и моля за предложение. Трябва да си проверя явно всички контакти така, защото и други могат да правят смущения. Интересно, че компютъра ми си работи така 10-тина години може би )))))). И всичките устройства в този контакт. Отделно, че по дъното има много метални болтове през, които се извършва заземяването на дънната платка, а то какво има голямо напрежение и малък ток, които въобще не му пречат. При това е второ дъно това. Отделно звуковата техника на компютъра ми не се влияе. Преди време вързвах китарата към компа и там имаше смущения, но само от настройките - после си спряха при правилни настройки на Guitar Rig 3. Да окъся ли нулата и земята при незаземения контакт? По-добре би трябвало да е в такава ситуация от колкото в текущата.
 10. LucaTurilli

  Интересно явление.

  Къде е логиката като са в една фаза да имам волтаж от 110 волта? Кубето никаква филтрация ли няма от захранването чак до сигналния кабел?! При това имам занулен контакт . В случая явно през мен се занулява/заземява през шасито на компютъра сигнала/фазата. Този ток ме е удрял няколко пъти и няма къде да бягам, защото е много слаб . Един преложи, че е "празно" напрежение, защото има много слаб ампераж почти пренебрежим, но явно е достатъчен да бучи кубето. В един бушон са, но дори кубето да е в друга стая (друг бушон) пак бучи. Тогава предполагам фазата си е една и съща или? Ако е включено само кубето и захранването към компа махнато пак си бучи, но от какво ли не може да го получава това бучене след като така пропуска сигнал от 10ки места сигурно прихваща сигнали. Интересно е, че 110 волта имам на двата полюса на кабела, които са изолирани един от друг. Така да се каже + и - на 6.5 мм буксата,а те допълнително трябва да са изолирани една от друга. Кубето не бучи при много ниски Гейн и сила на звука. Увелича ли ги има бучене, но все още не съм измерил напрежението дали се променя. И да е изключен говорителя има 110 волта. Достатъчно е захранващия кабел да е в контакта. Бученето изцяло спира ако дам регулатора на ТОН, а не на сила на звука на китарата на 0. Но тогава много се намалят/ограничават честотите и не е приятно за свирене. Бученето се появява може би при сила на звука от кубето на 3-4/10 пункта и на горе дори гейна да го държа на 1/10. Бучене имах като го занесох в друг апартамент с професионален кабел го пробвах от професионален китарист и каза, че не е нормално да бучи кубето така. Тогава имаше пак включен компютър, но и да не е пак щеше да бучи със сигурност. Остана и там да бях измерил 110 волта )))). Бученето е постоянно и сякаш заглъхва като заглуша всички струни и прилича на нормално бучене от самото кубе, но е нещо повече със сигурност след като имам такъв волтаж по кабела и при двата полюса. Китарата променлив или прав сигнал подава към кубето или изцяло зависи от тоновете/шумовете?
 11. Здравейте. Преди доста време писах за един проблем, но не получих отговора за проблема с бучащото ми кубе при увеличен Gain. Направих клип вчера като си купих нов мултимер. Behringer GTX30 http://www.e-sun.cn/china_digital_multimeter/DT266.htm EM266 е мултимера. 110 волта измервам между кубето (дори и без китара, а само по кабела ) и корпуса на компютъра. В различни контакти са и този при кубето е занулен. Има подробности и в описанието на клипа.
 12. LucaTurilli

  Помощ за новото ми кубе.

  И аз имам такъв проблем, но не е микрофония. Като е усилен Гейна също се получава така. Проблема идва от това, че като оставиш струните те сами започват да вибрират, понеже много малко им трябва, за да почне резонанса. Още с махането на ръката ти от струните се получава сила на връщане на струните понеже са опънати и ти леко си ги притиснал с ръката. Когато почнат да вибрират ниското и високото ми си придават трептене, понеже са еднакви тонове макар и с интервал от 2 октави . Ре е близка до тях и тя трепти повечко според мен и така. Звука много напомня микрофония, но не мисля, че е правилен термин в този случай. Просто много слабо трептене. Проверява се най-лесно като си сложиш пръста на някоя от дебелите струни 6-тата МИ примерно и ще усетиш как веднага спира да трепти .
 13. Bridge адаптера е при магарето(бриджа) където се държат струните. Той е добър за дисторшън(жица). За чисто свирене без ефект или слаб ефект като за джаз е добре на нек адаптера, който е към средата на китарата. Neck мисля гриф се превеждаше. При него има повечко шумове и е добър за чистото вирене, докато при ефектно и мощно ти трябва максимално чист тон (bridge адаптера), за да сработи добре с ефекта . Двата едновременно ненужно шумолене правят. Не свиря така и не виждам особен смисъл. Струните на средна височина трябва да а или по-вкус, но много високи трудно ще се натискат, а много ниско ще опират в другите прагове .
 14. Тук много здраво си противоречиш! Ето цитат "Слагал съм обаче и елексири за 30 лева пак същото става...." Не може струни за 30 лева да правят такъв проблем и да е от тях освен ако си чакал да раждясат много. 1-ва струна е най-тънка и съответно най-бързо раждясва. Дебелите и след 3 месеца при мен не забелязвам да са кофти само тънките нямат хубавия звук както в началото.
 15. Защо си харчите парите за такива неща вместо за 2 лева туба спирт идеално си чисти всичко и като ново?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.