Dread Публикувано Януари 10, 2008 Публикувано Януари 10, 2008 Привет на всички ! От скоро ме мъчи следната дилема - тък като желая неистово да си взема усилвател за домашно свирене, съм спрял избора си на следните варианти. Дилемата е по-скоро каква система да избера - лампов усилвател, примерно Фендър, с по-малък говорител (8-ца) или 30 ватов транзисторен усилвател с 12 инчов говорител. Когато свиря вкъщи, нямам навика да усилвам звука много - използвам около 1/4 от капацитета на сегашния си 15 ватов усилвател. Свиря метъл на пълен дист, китарата ми е Jackson, ползвам само бридж адаптера. Въпросът ми е дали ще има съществена разлика при тази сила на звука в качеството на двата усилвател, говоря за разлика, която евентуално да си заслужава 50-е процента разлика в цената? Благодаря предварително ! Цитирай
Overdrive Отговорено Януари 10, 2008 Отговорено Януари 10, 2008 вземи си лампов усилвател с 12ка - другото, което каза е все компромиси Цитирай
Dread Отговорено Януари 10, 2008 Автор Отговорено Януари 10, 2008 А би ли могъл да ми назовеш една ориентировъчна цена на това съоръжение ? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 10, 2008 Отговорено Януари 10, 2008 Свири на това, което ти харесва. Пробвай в магазина. Ламповите усилватели обикновено е необходимо да се поусилят, за да се усети изкривяването от крайното стъпало. Естествено, те звучат по-добре в общия случай, но як звук с дисторшън можеш да постигнеш също така с транзисторна техника. Ако имаш доисторшън/процесор, който ти допада, просто си вземи усилвател с 12-инчов говорител, който звучи добре за метъл. Пак - пробвай в магазина, с твоя дисторшън. За метъл едва ли ще са ти нужни говорители Greenback и др. подобни. Примерно, според мен, дори говорител от рода на евтините Fender инструментални говорители би ти свършил работа. Във форума ще се намерят доста хора, които да ти кажат, колко е важно да си вземеш много як лампов усилвател с 4х12 кабинет, но аз ще си позволя да не се съглася с тях, понеже това в повечето случаи е доста непрактично. Затова - вземи каквото ти харесва. За тресня и добре подбран транзисторен звук върши прекрасна работа. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 Точно така - лампи за вкъщи, освен ако не е нещо 5-ватово, не е особено практично. Напоследък се навъдиха (и в България дори!) всякакви кубета с приемливи цени, всякакви разновидности и добро качество. Аз например утре ще се похваля с кубе Crate FlexWave 65 - някои хора казват, че дори не са чували марката, но е наистина добро. Също така има Laney, Peavey, Roland - все транзисторни кубета, които на много приемливи цени пеят много добре. Моят съвет е - ако е само за свирене вкъщи си вземи нещо от сорта на 20 вата транзисторно кубе с 10" говорител - тонът е осезаемо по-стегнат от на 12" при по-тихо свирене, а самата мощност (тия 20W) е повече от достатъчна. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 ...лампи за вкъщи, освен ако не е нещо 5-ватово, не е особено практично... Еми да, моя го усилвам на 2 от 12 едвам... Затова сега ми правят 5 вата all-tube гига-мега яка глава!!! Цитирай
Overdrive Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 аз с 5вата вкъщи имам чувство че ще срутя блока Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 Аз пък си предпочитам Енгъла на 1,кефи ме да съм непрактичен,а също и да си свиря с по разлят тон Цитирай
synchu Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 (Редактирано) ^ +1 Aз също съм изключително непрактичен - освен това има атенуатори за целта ако чак толкова се сърдят комшиите. Моите не се сърдят особено много бтв За оригиналния въпрос - Orange Tiny Terror e една добра алтернатива макар и не евтина и за съжаление невъзможно да се пробва в БГ Ако последните твърдения не те обезсърчават и не пораждат в теб въпроса (абе тоя кви ги дрънка тогава) виж тук за какво става въпрос. Усивателчето е малко, но много добро и доста шумно (в клипа има и педалче MXR буустер включено): Редактирано Януари 11, 2008 от synchu Цитирай
Recommended Posts