preIbanez Отговорено Януари 10, 2008 Автор Отговорено Януари 10, 2008 ...жива е...темата е жива... ...само така колеги...дайте да ги разнищваме тия работи...рак преампа е мания...аз съм се наточил за едно преамп копие на настоящия ми гарланд...спикърсимулирано за места където мъкненето на главата би било сложно...обаче за сега съм пас... ...но само за сега... Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Януари 10, 2008 Отговорено Януари 10, 2008 Това за мен звучи много смущаващо. Не би трябвало да има сериозен проблем с охлаждането.(. . . ) Краси или теб те е страх да ги оставиш за по-дълго заедно или трябва да се поработи за по-доброто охлаждане от задният панел. Нали има вентилатор отзад? Няма вентилатор в крайното стъпало, охлаждането е пасивно. Но нямам никакъв проблем с него. Просто съм предпазлив, а и пасивното охлаждане изисква повече въздух. Не ми харесва да са така струпани, затова ги държа разделени. И така работят с часове, чак пушек се вдига (в преносен смисъл ), но не искам да рискувам и спазвам правилата за добро държане към крайните стъпала с лампи. Ракът, в който ще ги монтирам към момента е тип студиен, т.е. отворен е отстрани и отзад, което е идеалният вариант за мен (и е евтин). Предполагам, че за някой музикант, който има повече участия и разнася нещата, ще е удачно да има рак поне от 4U за монтаж на стъпалото и преампа и 6-8U ако ще монтира и други неща. Цитирай
musicman Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 Понеже и аз съм в клуба.... Горното е 3 канален преамп. Има и спийкър симулация. Каналите са Фендер, Маршал и Меса. Мисля, че е с 3 лампи. Долното - краен усилвател 2х50 с 2 различни канала - Меса и Маршал. Може да работи в режим 1 х 50, като каналите се превключват в зависимост от преампа. Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 Триумф на хармонията от функционалност и естетика. Абе красота. Цитирай
Vinetu Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 Младежи, айде повечко семпли. Очи пълни, уши празни. Отидете на sevenstring.org или формите на www.ultimatemetal.com, там хората се стараят, а тук гледаме снимки. Май по-горе беше ФУКНЯ раздела. Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 ^ Така е, така е...аз пускам редовно семпли на ламповите ми софтуерни усилватели...те са на картинки, но поне звук вадят Аиде дайте семпли....ако може де Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 И ако мога да добавя,чисти семпли без намеси на импулси,софтуерни подобрения,ефекти и тн.Семплите имат стойност като такива,само когато са записани както трябва,а не пудрени Цитирай
musicman Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 Имам проблем с комп-а. Вижте в раздел Хардуер за какво иде реч. Веднага след като го оправя ще ви пусна всякакви семпли Ама за какво са ви без симулации?? А относно темата. Мисля, че наистина е най-добре да се премести във Семпли защото си имаме раздел фукня. Нека в тази тема освен снимки да дадем и семпли. Но с това ще се заема по-нататък Цитирай
sw1tched Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 Не е лесно да усилиш 4х12 в апартамент, но ще гледам да запиша нещо без импулс, не че импулсите са пудрене Иначе пуснах директни записи само с импулс и нищо друго. Цитирай
synchu Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 (Редактирано) Ами аз съм си пуснал Семпли в съответната тема в "Изработка...." ама ей на пак ....въпреки, че определено след вече месеците, които го притежавам бих казал, че може и по-добре, но са така или иначе достатъчно показателни http://synchu.muzikant.org/Garland_Samples_Clean.mp3 http://synchu.muzikant.org/Garland_Samples_Lead.mp3 http://synchu.muzikant.org/Garland_Samples_Lead_3.mp3 http://synchu.muzikant.org/Garland_Samples_Rhythm.mp3 и последното е парче изцяло с Марко : http://synchu.muzikant.org/EG_MistyMornings_4.mp3 - тука има и чисти и мръсни и много мръсни китари и крънч и мрънч и всичко Редактирано Януари 11, 2008 от synchu Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 Да,точно такива семпли имам предвид и ги намирам за много полезни и показателни .Ампа наистина звучи много добре.Особено ми харесаха драйвовете,за преценка на чистия канал ми е нужно повече. Колкото до импулсите,да според мен са пудри,защото бих искал да чуя възможно най реално как звучи един амп,а не как би звучал ако е поставен в някакви идеални условия.Харесвам добрите усилватели предимно заради удоволствието да свиря на живо с хубав саунд(те и затова са направени),добрите резултати на запис не са по моята част и не бих казал,че съм специалист в областта.Доколкото правя някакви записи,ги правя с микрофон пред кубето и във всички студия,в които съм записвал е било така(което не значи,че във всички е така,не знам). п.п.Надявам се и други собственици на Гарланд да постнат толкова добри и реалистични семпли Цитирай
synchu Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 (Редактирано) Чистият канал е много добър - не е изумителен, но то и идеята на усилвателя не е чистият канал да е изумителен Може да драсна някой семпъл със нек сингъл койл и по-подходяща китара, който предполагам ще е също интересен за любителите на чистия звук И аз много бих се радвал да чуя семпли от всички колеги, въпреки че на част от тях съм ги чувал, но не всички Редактирано Януари 11, 2008 от synchu Цитирай
sw1tched Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 Ето малко "реалистични" семпли, с реалистични условия на запис в апартамент - volume на 1 и акустика почти на 0 Кондензаторен Studio Projects B1, около 5-10см от кабинета Кондензаторен Studio Projects B1, в средата на стаята Shure Sm57, около 2см от кабинета Не бих се гордял с подобен запис, но на живо звучи много добре, а с impulse от Mesa 4x12 направо заспива Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 Много добре,звучи си точно както си трябва,пълно с потенциал .Иначе ,мисля че всеки,който разбира малко от китарен саунд,може да си представи как би било с известна пост обработка. п.п.Хубаво ще е ако имаше и чист канал,а също и нещо с доста по малко гейн Цитирай
Recommended Posts