axxess Публикувано Декември 12, 2007 Публикувано Декември 12, 2007 Е? По колко време се упражнявате на ден сега и по колко когато се били начинаещи и тъкмо сте започвали да свирите ? Кажете че ми е стана интересно аз свиря от 2 седмици и се упражнявам около 40 мин всеки ден това добре ли е? Цитирай
Slav Отговорено Декември 12, 2007 Отговорено Декември 12, 2007 Ами около час и половина на класическата и около 40 минути на електрическата отделям на ден, защото имам много да уча. Сега съм заек и е много забавно с по 100 думи всеки ден и контролни всяка седмица. Цитирай
DJ SKRATCH Отговорено Декември 12, 2007 Отговорено Декември 12, 2007 (Редактирано) Колкото повече, толкова по добре. Отначало доста болят пръсти обаче. Според мен 40 мин. е малко, аз съм свирил по няколко часа дневно. Най добре е да свириш когато ти се свири, а не когато трябва в точно определено време. Редактирано Декември 12, 2007 от DJ SKRATCH Цитирай
kolio_k Отговорено Декември 12, 2007 Отговорено Декември 12, 2007 (Редактирано) Когато започвах,използвах всяко свободно време.Сега съм по умерен,но ако броим репетициите и гиговете и уроците,които давам ми се събират средно 4,може би 5 часа средно(има много дни ,в които въобще не свиря) Редактирано Декември 12, 2007 от kolio_k Цитирай
Slav Отговорено Декември 12, 2007 Отговорено Декември 12, 2007 (Редактирано) Това за пръстите не е особено вярно. Когато за пръв път хванах китара свирих 3 часа нон стоп ( говоря за електрическа ) и после усещах съвсем малко дразнене. А пък ако свириш на класическа едва ли от найлоновите струни ще те болят пръстите Редактирано Декември 12, 2007 от Chrysalid Нарушение на правилото за цитиране на предходен коментар! Цитирай
valkyr-qsal Отговорено Декември 12, 2007 Отговорено Декември 12, 2007 Аз в началото изпозлвах всеки свободен момент вкъщи, за да свиря, та сигурно са ми се събирали към 3 часа на ден..но вече не си спомням. Отскоро обаче, без група и без ходене на уроци, свиря най-много по 1 час на ден. Изобщо най-активният ми период беше докато учех класически парчета..те бяха доста сложни и наистина изискваха свирене с часове..докато при ел. китарата, научаването на любимите ти парчета не хаби много от времето ти. Цитирай
artaks Отговорено Декември 12, 2007 Отговорено Декември 12, 2007 Ми то зависи от това с какво се упажнява човек.Ако е с Ингви,Пол Жилбърт,Джон Петручи и т.н.може и четири часа да са малко.Но не трябва да се прекалява щото се уморяваш и почваш да правиш грешки.Дори и да почиваш.Така е според мен. Цитирай
Guest Отговорено Декември 12, 2007 Отговорено Декември 12, 2007 Преди няколко години свирех с часове, понеже имах свободно време доста. Сега - половин-1 час максимум на ден. Цитирай
ukeil Отговорено Декември 12, 2007 Отговорено Декември 12, 2007 Ами аз най-малко по 1 час.Но сега това се случва рядко винаги е повече от час Цитирай
lizardman Отговорено Декември 12, 2007 Отговорено Декември 12, 2007 отдавна вече не следя по колко време на ден ми се събира. различно. предпочитам да съм удовлетворен от свършената работа, отколкото накрая да не ми се свири изобщо. само че ако човек е сериозен трябва да се отделя време. поне по едно 2 часа на ден средно ми се струва нормално. Цитирай
Vertigo Отговорено Декември 12, 2007 Отговорено Декември 12, 2007 всичко зависи от това какво свиря.Ако уча нещо ново по което съм се запалил съм стигал и до над 5 часа нон стоп само и само да науча по -голяма част от парчето или от солото .а иначе си свиря по 1-2 часа зависи от работата ми за другия ден . Цитирай
SelfDestroyer Отговорено Декември 12, 2007 Отговорено Декември 12, 2007 Аз пък мога да се похваля, че след първия път когато свирих на китара имах рани по пръстите след това. И няколко дена след това почти нищо не можех да пипам.. А иначе за свиренето зависи от настроението Но средно по 1-2 часа Цитирай
Overdrive Отговорено Декември 12, 2007 Отговорено Декември 12, 2007 колкото повече толкова повече, темата е безсмислена - когато има време свирете Цитирай
motorbreath Отговорено Декември 12, 2007 Отговорено Декември 12, 2007 Ми винаги заделям по 2-3 часа на ден, пък ако се надъхам много и повече.Но се случва да има дни когато да не ми се свири чак толкова много или да нямам време, но по-рядко Цитирай
spongebob Отговорено Декември 12, 2007 Отговорено Декември 12, 2007 Към автора на темата Препоръчително е всичко да е с мяра,щади си ръцете,много хора са си изпатили от пресвирване.Не са важни часовете свирене а системата на свирене Цитирай
Recommended Posts