Jump to content
Българският форум за музиканти

Новия Джибсон


KeRRANGKid

Recommended Posts

Това със ключовете наистина не е ново, но е доста добро. При VG strat - а на Фендер различните настройки са с някаква електроника и според мен е по бързо. И въпреки, че предоставят огромни възмоности като звук и различни настройки ми се ще да имам стар, истински Лес Пол.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

приложението на такава китара е най-вече за живо свирене -

спестява мъкнене на няколко китари настоени в различен строй.

така също за бюджетно студио - естествено е по добре да имаш доста китари , настроени с подходящите размери струни в различни строеве - но тук думата бюджетно не се връзва.

А - идеята ми бе, че Гибсън - трябва да се споменава с необходимият респект,

Керангкид - разбрах какво имаш впредвид -явно тие е мечта - и ти пожелавам в следващите няколко

години да успееш да се сдобиеш с Гибсън - а за бирата но пролем :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярно е, че имаше тема за тези самонастройващи ключове.

Интересно ми е дали при това автоматично настройване на китарата се мести и нещо по долния мост, защото за вярното свирене на китарата след смяна на строя, освен настройка в първа или коя да е позиция, трябва да се пипа много яко и обстойно и по интонацията (доле от моста).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бриджа наистина е специален, защото с него става разделянето на сигнала от всяка струна за да може тя да бъде настроена. Иначе в сигнала от пикапите всичко е смесено на куп и няма как да се настройват отделните струни като се дрънне по всички. Определено обаче не мисля, че бриджът се самонастройва за да е вярна интонацията. Предполагам се разчита на това, че при малки разлики в строя интонацията се запазва. То и няма логика струните да се смъкнат или качват с тия джади с 5 прагчета да речем, защото на практика на китарата няма да може да се свири особено успешно. По-скоро са полезни при строеве като Dropped D и т.н.

 

Аз лично не съм особен фен на тия джаджи.

1. Убиват удоволствието от настройването :thumbup: и

2. Представяте ли си какво ще се случи ако тоя процесор за настройките се ошашка и почне да врътка ключовете както му скимне по средата на концерта... :D Предполагам, че когато копчето за настройка не е издърпано нагоре цялата тая система се изключва тотално, но все пак - където има намесен компютър всичко е възможно... :greenball:

 

п.с. Не знаех, че имало чак такава отявлена война между Гибсън и Фендер... щом си позволяват в рекламно видео тяхна китара да троши Страт... :secret:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще ме извините за неконструктивното изказване, ама тоя нов "Джибсън" в моите очи е някаква пълна гавра с оня стар "Джибсън", дето ми топли душата. Хич не ме интересува какви cutting edge high technology of NASA widgets, midgets & gadgets са вкопали в него, за мен Гибсън си е Лес Пол-ът на Слаш и т'ва е, а, ако искам hi-tech китара, ще си купя Line 6, примерно! Според мен Гибсън тотално бъркат посоката с такива продукти. Времето ще покаже.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тц Тц Тц ... Гибсън Лес Поул не е само Слаш бе хора , не се ли научихте . Но няма да влизам в спор за личностни музикални предпочитания ...

 

Просто гибсън са решили с тази Лимитед серия да направят малко Сеир - да привлекат малко внимание към своята концепция . Това , че тази технология ще я има в бъдещето дори на китарата на Слаш е трудно да се отрече . Все едно да кажеш , че някой ще ползва елката на Паскал вместо компютър , защото е онази елка , която е харесвал на времето .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@sevenstring, и на мен ми се стори много странно баш Гибсън да сложат хай-тек играчки на своя китара.

И то точно на Лес Пол-а! :greenball:

Тамагочи китарите си ги представях по към Ибанец и другите от тази черга.

Лошо нема - щом Гибсън пускат такава китара, явно маркетинговото им проучване е показало, че има достатъчно хора, които ще се изкефят на Лес Пол с електронно настройване.

Редактирано от the_gorer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

ще бъда песимист и ще си кажа направо - не е на добре тази автоматизация по китарите която навлиза от известно време. за професионалните китаристи и да спестените мъки - да, съгласен съм.

но някак вече виждам идващото поколение поп китаристчета по мтв които маат нагоре надолу по китарата и тя свири сама.

аналогичен пример - електронната музика.

в началото на 90-те да сглобиш един jungle трак не е било особено лесна работа - машини кабели семлъри рязане... мъки яко. но хубави мъки, такива които те учат на занаят.

сега всяко пишлеме има кюбейс/рийзън +2 монитора+саунд карта и вече всички се наричат продуценти и в световен мащаб чуваме каква е популярната музика - каса, солобарабан, някво пиукане в една нота и едва ли не вземи тва грами.

пак казвам прогреса не е лошо нещо когато се използва от професионалисти за улесняване на работата им. лошо е когато дадеш 3 бутона на децата (или саут рапърите) с които могат да сглобят УЖ цяла песен, защото те спират да се учат там. повтарям се - резултата се вижда и чува всеки ден по всяко едно радио и телевизия.

аналогично ще дойде момент в който хора които се наричат китаристи не могат да си настроят китарата сами, защото има такава вградена функция в нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази китара отдвна вече не е новост!-Имаше и тема тук за скандинавската фирма сътворила системата за самонастройване и чак после Гибсън купиха откритието!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"убива кефа от настройването"

 

Кефа?От настройването?А как си настройвате китарите?С тунер, май?

 

"скоро китарите ще свирят сами"

 

Продават се процесори с по 1 милиард ефекта, като единственото, което не могат да направят е, да натиснат прагчетата вместо теб.

 

Ако хал хабер си нямаш от това, как да натиснеш някое прагче правилно - ами пусни си някакъв ефект, той ще го замаже на 100% .

И това го няма от вчера или от миналата година.

 

И въпреки, че с ефекти можеш да замажеш всичко, ако си идиот, музика няма да изкараш.

 

Ако на някого му трябваше китара, която свири сама, тя отдавна щеше да бъде направена.

Човек на луната пратихме, китара самосвирка ли не можем да изобретим? :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе всички сме скиптици,но истината е че на всички им се иска да я пробват за да разберат, колко чак не е хубава :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи аз печеля. Китарите са си обикновени, а опцията със самонастройката е по скоро досадна отколкото полезна ( лично мнение ). Пробвах някакво SG и не останах особено впечатлен. Според мен, китара се настройва достатъчно лесно, за да има нужда от подобна щуротия :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^+1 :thumbs_up:

 

^^^ Аз като започвах да свиря "нямаше ни джиесеми, ни интернет", та се справям успешно с настройка на китарата и без тунер (по пиано или с камертон), всъщност се сдобих с тунер чак като си взех първата китара с флойд. А сега начинаещите май без тунер въобще не могат.

Редактирано от abductor
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а най-готиното е, че чукопада продължава да си твърди, че ако не можеш да свириш - просто пускаш ефекти. вероятно е вярно, но за Hamerfall-kind групите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.