Baby Thomas Отговорено Октомври 13, 2007 Отговорено Октомври 13, 2007 Всеки си казва мнението. Това е моето. Уникален звук и също толкова ужасен за мен. Какво да направя - факт! Ей на Gary Moore с всичката тая маниашка техника и с тия пръсти как размазващо си звучеше с Гиби-то, но като пъхна кабела в едно Теле и просто ми идваше да се застрелям. И много други пъти съм я слушал - не кефи! Също и съм свирил на такава и то хубава. Само се затвърждава мнението ми. Така че... Цитирай
kolio_k Отговорено Октомври 13, 2007 Отговорено Октомври 13, 2007 Наистина всичко си е въпрос на вкус.Аз харесвам всяка китара,която е качествена и има ,тъй да се каже ,собствен саунд .Телето определено е една от тях.И вероятно точно заради изключително характрения и звук не ти допада. Цитирай
RichieSambora Отговорено Октомври 13, 2007 Отговорено Октомври 13, 2007 Bon Jovi AC/DC Deep Purple Цитирай
spongebob Отговорено Октомври 15, 2007 Отговорено Октомври 15, 2007 Що се отнася до електрическа китара-мазен звук.В случая Steve Lukather...драйв саунда му мачка.За мен е идеален баланс между Mesa i Marshall.Албума на ТОТО Mindfields е уникален по звук на китарата. Цитирай
bir4o Отговорено Октомври 16, 2007 Отговорено Октомври 16, 2007 Що се отнася до електрическа китара-мазен звук.В случая Steve Lukather...драйв саунда му мачка.За мен е идеален баланс между Mesa i Marshall.Албума на ТОТО Mindfields е уникален по звук на китарата. http://www.youtube.com/watch?v=m8Ikf0XyivA...ar%20rock%20EMG Цитирай
spongebob Отговорено Октомври 16, 2007 Отговорено Октомври 16, 2007 Е за тва говорим... Аз съм му страшен фен и толкова години съм се чудел с какво да го наподобя тоя саунд.Работата е там,че всеки помни Лукатер със видеото с раковете ефекти и т.н....е не тва е уникалното при него.Кво ли не съм се чудил,кви ли не драйвове не съм пробвал...цъ!Преди 2 лета в Щатите се бях навил да си купя китарата му,викам си ще е заради EMG-тата.В последствие я пробвах и май точно тва не ми хареса в нея ...Не си я взех,бях много изненадан,имах много по-различни очаквания.Но е и истина,че някои китарджии на каквото и да свирят свирят като себе си и съм сигурен,че можете да изброите много.Както и да е...любим звук на китарист ми е Люк!!! Цитирай
Obscure_Angel Отговорено Октомври 16, 2007 Отговорено Октомври 16, 2007 Silverchair - Freak Pantera - Cowboys From Hell The Misfits - Dig Up Her Bones Metallica - One Red Hot Chili Peppers - Under The Bridge Rammstein - Du Hast И някакви подобни. Цитирай
Guest Отговорено Октомври 16, 2007 Отговорено Октомври 16, 2007 Любимият ми звук е този от хай-гейн лампов усилвател. Цитирай
liquid_death Отговорено Октомври 17, 2007 Отговорено Октомври 17, 2007 Да не забравяме: Vader Nile Suffocation Aborted Avulsed Decapitated Lamb of God ..... Цитирай
Strungout Отговорено Октомври 17, 2007 Отговорено Октомври 17, 2007 Йоу! Ми да, няма решение "най-добър" саунд мисля и аз, но няколко примера, които смятам заслужават внимание: Soilwork - Figure Number Five ..мма мноу кораво Greg Howe - Extraction Planet X - Universe Meshuggah - Chaosphere Andy Timmons - EarX-tacy Tribal Tech - Tribal Tech Joel Hoekstra - Undefined Death - Symbolic Extol - The Blueprint Dives май се олях Цитирай
the_gorer Отговорено Октомври 20, 2007 Отговорено Октомври 20, 2007 (Редактирано) "Любим" звук нямам, защото не редя нещата на по-по-най. Повечето китарни музики, които слушам, са с готин звук като за това, което са. Но, макар да нямам "любим" звук, ми се иска да свиря с китарния саунд на Malevolent Creation от албума Stillborn. И по-специално от самата песен Stillborn. Все още не мога да го докарам този кошмарно зловещ, ръмжащ, тежък звук, макар че ръчкам няколко вида софтуерни амп симулатори. ОФФ: Пънджънт Стенч свирят с Телекастер и хич, ама хич не звучи като свирня, идваща от китара от 50-те. Редактирано Октомври 20, 2007 от the_gorer Цитирай
edgecrusher Отговорено Октомври 21, 2007 Отговорено Октомври 21, 2007 ОФФ:Пънджънт Стенч свирят с Телекастер и хич, ама хич не звучи като свирня, идваща от китара от 50-те. Засякох се с китариста им след концерта в София и доста дълго си говорихме за китари и т.н. Питах го и за Теле-то му... Каза че имал 2 и много им се кефи,едната му била от 60те някакъв модел, другата с която свири на концерта е по-модерна. Но и двете били със Seymour Dunkan coil-hums. Т.е. хумбакери поместени в сингъл-коил. Цитирай
edgecrusher Отговорено Октомври 21, 2007 Отговорено Октомври 21, 2007 Но, макар да нямам "любим" звук, ми се иска да свиря с китарния саунд на Malevolent Creation от албума Stillborn.И по-специално от самата песен Stillborn. Все още не мога да го докарам този кошмарно зловещ, ръмжащ, тежък звук, макар че ръчкам няколко вида софтуерни амп симулатори. Като изявен фен на групата, винаги съм намирал точно този албум за може би най-фоти звучащия(The Fine Art Of Murder също) и много се изненадах . Дори бях споменал на бившата им мениджърка( също и жена на Дейв Кълрос) с която се познавам че трчбваше да презапишат Stillborn сега когато се бяха събрали в оригиналния състав от този албум( минус стария барабанист Алекс) ...но работата се разсъхна след като Джай и Дейв напуснаха наскоро...всичко явно е било малко или много заради сенцазията на реюниъна. Цитирай
makatol Отговорено Октомври 21, 2007 Отговорено Октомври 21, 2007 Най-любим ми е звука на китарката на маестро Малмстийн в албума му Magnum Opus :hysterical: Цитирай
MrDeath Отговорено Януари 14, 2008 Отговорено Януари 14, 2008 Темата е старичка ама и аз да си кажа мнението та звука на иконите Iced Earth мисля че си е доста добър като в моите критерии за добър китарен звук отиват всички китари настроени на ре или по-надолу ама айде ше кажете фенче на групата що да не каже така еми да така е ама повече исках да се изкажа за телекастърите огромен фен на фендер съм поради романтично сантиментални причини телетата може и да не са най-ужаснозвучащите китари не се наемам с такава оценка нито съм разбирач нито китарист с 20 годишен опит ОБАЧЕ!!!!! тея китари са най-грозно изглеждащите инструменти в целия свят ха сега мразете ме хахахаххаха Цитирай
Recommended Posts