ProjectHamsterdam Отговорено Август 23, 2007 Автор Share Отговорено Август 23, 2007 Мерси за корекцията. Аз скочих направо на Delta 1010LT - оказа се че входо-изходите там са небалансирани и оттам заключението. Подчертавам че на мен балансиран изход ми трябва единствено, защото входът на реампинг боксът е балансиран. Ако ще правим компромисни решения небалансиран изход към балансиран вход, по-добре въобще да се мине без реампинг бокс. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 23, 2007 Share Отговорено Август 23, 2007 Има също FireWire/USB интерфейси, които имат балансиран вход. Някои имат комбиниран XLR/TRS вход. Но те са по-скъпи пък... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ProjectHamsterdam Отговорено Август 23, 2007 Автор Share Отговорено Август 23, 2007 В момента не ми достигат каналите, които мога да записвам отделно и едновременно, така че търся нещо такова, но. . . мисля да пусна отделна тема за това, че от вчера го обърнахме на саунд карти и интерфейси. Тук е за реампинг. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sw1tched Отговорено Август 23, 2007 Share Отговорено Август 23, 2007 Мерси за корекцията. Аз скочих направо на Delta 1010LT - оказа се че входо-изходите там са небалансирани и оттам заключението. Подчертавам че на мен балансиран изход ми трябва единствено, защото входът на реампинг боксът е балансиран. Ако ще правим компромисни решения небалансиран изход към балансиран вход, по-добре въобще да се мине без реампинг бокс. Не знам, на мен мониторите ми запяха съвсем друга песен като смених картата и сложих балансирани кабели. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sw1tched Отговорено Август 24, 2007 Share Отговорено Август 24, 2007 Така, реших че е по-добре просто да пусна сравнение между реамп бокс и диай наобратно. Reamp Box Reverse DI Box С DI-я става работата, но когато не се свири си личи постоянния шум. С реамп бокса няма шум. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ProjectHamsterdam Отговорено Септември 1, 2007 Автор Share Отговорено Септември 1, 2007 Ей, sw1tch, не си споменавал че си толкова навътре с материала: http://www.freereamping.com/ На сайта има тонове семпли, но не мога да ги чуя в момента (включително и тези отгоре). Какъв е реамп боксът? Моят проект с опознавателна цел е малко позамрял в момента. . . вече свикнах с адаптерите, остава само да запиша някой и друг сампъл. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Септември 3, 2007 Share Отговорено Септември 3, 2007 По стечение на обстоятелствата знам че реамп боксът е NAaudio Corp. transformer based Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ProjectHamsterdam Отговорено Септември 3, 2007 Автор Share Отговорено Септември 3, 2007 Скоро говорих с президента на корпорацията и разбрах, че се готви нещо готино по въпроса - само да се набавят яките трансформъри (не тези от филма). Очаквам с голям интерес. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Iv4ata_GuItaR Отговорено Август 14, 2013 Share Отговорено Август 14, 2013 Да попитам може ли реампването да мине без DI ако се запише през M-audio fast track pro китарата директно в интерфейса, за монитор да се използва Гитар риг или друг VST и после готовите китари и басове да се носят в студио или да събираме пари за DI ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Август 14, 2013 Share Отговорено Август 14, 2013 Аз ползвам тази техника. Не бих казал, че винаги е удачна. Още докато сплитна китарата през DI box за директен запис - сигналът който отива към ампа вече не е същият (още при самия запис и свирене). Леко ми се струва по-слаб от оригиналния, ако сравня с директно набучена китара в ампа. Честно казано, не знам на какво се дължи, но разлика има и се усеща веднага. Проблеми с шум често има - хубаво е DI бокса да има lift/ground - това при мен реши този проблем. DI бокса ми е Palmer, а реампъра - Radial. Готини джаджи, но не бих разчитал само на тях ... 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts