Jump to content
Българският форум за музиканти

Iv4ata_GuItaR

Members
  • Мнения

    80
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Iv4ata_GuItaR

  1. Iv4ata_GuItaR

    Reamping

    Да попитам може ли реампването да мине без DI ако се запише през M-audio fast track pro китарата директно в интерфейса, за монитор да се използва Гитар риг или друг VST и после готовите китари и басове да се носят в студио или да събираме пари за DI ?
  2. Тоя Икономов дава ли гаранции ? Защото един приятел си купи валвкинг-а и не му даде гаранционна карта.
  3. И как по-точно намаля гейна като педала се връзва към fx, ако е пред ампа тогава вече му е друга функцията.
  4. Може би един EQ към fx на който примерно му вдигаш малко средите и левела и ти дава по силен звук, пък и вариант за друг тон като пипнеш EQ-то.Аз имам един волюм педал и го ползвам него. Има си потенциометър с който регулираш като е затворен колко сигнал да пуска и ритъм свиря със затворен пак като го отворя ми вдига нивото, въпреки че една идея по-малко ако вдигаше щеше по-добре да е, ама пак става поне 100 % ще се чуе солото. От време на време на лайв от вибрациите по сцената и сам се движи налагало ми се е да го държа настъпен .
  5. Пробвай Peavey Valve King 212 combo много добро. Има брутален драйв и по-хубав клийн от 6505+.
  6. Направи ми впечатление, че Opeth също свирят с SE серията. Имат си сигнъчъри, но са на цента на тази серия нямат скъпи варианти като Тремонти и Сантана.
  7. Някой пробвал ли е този модел, че от известно време се замислям, но в БГ не знам дали може да се намери. Та като цяло въпроса ми е струва ли си или е много посредствен вариант на ПРС.
  8. Здравейте, тъй като свиря от три години на китарата си започна да ми ръждасва флойда точно където ръката се опира при свирене на P.M., дори вчера като сменях струните 5-та трудно я извадих, защото леглото беше ръждасало малко но го пръснах със спрея за почистване и се раздвижи. Та иначе има ли как да премахна ръждата със спрей против ръжда тя не е много, но все пак да не стане проблем след време.
  9. Това е ре мажор, само че с терцовия тон в баса демек D6 както и да е относно пръстовката свири го с 3,1,2 (от 4 към 2) можеш да приложиш един трик ла мажор го свири с баре на 1 пръст 2-ро прагче (4 и 3 струна) и после само добави 3и 2 пръст без да пипаш барето много лесно е.
  10. Еми на control panel-Sounds and audio devices-device volume-advanced или накратко 2 кликване на волюма от таскбара. На Криейтива ми излизат WAve,Midi,Mic,Line In ... , а на Behringer-а само Volume Control,Sw synth, CD audio.
  11. Някой знае ли, защо няма графи MIDI и WAV инсталирах драйверите както трябва и пак ги няма, и не иска да play-ва от Гитар про.
  12. Няма смисъл по-добре си се упражнявайте всеки поотделно пък като се понаучите се събирайте да свирите песни той да си учи едната китара ти другата и се събирате, но сега ви трябва индивидуална работа.
  13. Поздравления 1-то парче е много, много добро поне 6 пъти си го пуснах днес. Много добър саунд и много идейни мелодии. С каква китара е записано? Ако не е тайна, разбира се .
  14. Егати излагацията май се замислям дали да не си остана с Рича само, той ми служи вече година и половина и няма подобни глупости всичко е ок.
  15. http://www.thomann.de/gb/ibanez_rg2550zgw.htm Обмислям да си взема тази китара в скоро време, но не мога да разбера някои неща. 1.Какво ще рече "DiMarzio IBZ" ? Ibanez ли е DiMarzio ли е или нещо средно ? 2.Къде се произвеждат в днешно време и какво е качеството им? 3.Заслужава ли си спрямо цена/качество? Доколкото видях е 2044 лв. Имам B.C.Rich JR V NJ DELUXE и обмислям Ibanez-a за 2 китара.
  16. Здравейте, аз съм китариста радвам се, че ви харесва и блгодарим за градивната критика.
  17. Iv4ata_GuItaR

    Anybody There live

    Това и аз го свирех като малак (не че сега съм много голям) много му се кефех. Ето и видео: http://vbox7.com/play:bcbc8eab
  18. Фронтмена е добре като цяло (има на места да поработи с вокалите на 2 част преди солото дрането е ужасно зле) солата са добре още малко трябва да ти е по сигурна ритмиката.ОБАЧЕ Басиста е ТРАГИЧЕН другия пат ако свири така му драпнете кабела по добре изобщо да го няма.Или го научете да свири или земете друг.Само той ви е проблема!
  19. И аз имам такава китара Стаг и при мен се появи този проблем след година и нещо свирене даже и потенциометрите ми се прецакаха просто трябва да се сменят. Сигурно и твойто ключе е за смяна но това си е нормално при тези китари просто са си боклуци.Всички притежатели на стаг стратокастер които познавам имат този проблем.
  20. Оригинални са нищо не е сменяно даже и батерията на 9 месеца е
  21. Значи проблема (или не е проблем незнам) е следния китарата е напълно намалена (и 3 те контроли) но когато усилвателя е включен и трагна да слагам жака има едно положение на жака някъде до половината влезнал при което китарата си свири и не се контролира от потенциометрите за vol/tone когато обаче влезе нормално както си трябва тези проблеми ги няма и всичко си е ок. С други китари (пасивни) това го няма а нямам друга активна за да сравня. Китарата е B.C.Rich Nj jr V deluxe ако някой е срещал този проблем нека пише.
  22. Информацията е извадена от сайта и е 100% вярна http://www.bcrich.com/v_jr_nj_dlx.asp# доколкото знам това е сравнително нов модел. Сега има от 2010 сащата само че с нормална глава ключовете нагоре.
  23. И аз се присъединявам към фен клуба с моя B.C.Rich JR.V NJ. Deluxe взех си го преди 2 дни. Specifications Construction: neck through Body wood: Mahogany Tuners: Grover Fretboard: ebony Frets: 24 jumbo Scale: 25 1/2” Bridge: Floyd Rose® Original tremolo Pickups: EMG® 85 neck, 81 bridge Controls: 2 volumes, 1 tone and 1 three-way toggle
  24. Значи мисля да си зимам нов амп и държа да е лампов. Спрях се на този модел на peavey спрямо цена и мощност ми се струва много добра сделка слушах семпли в нета и се накефих ама друго си е на живо да се пробва. Ако някой го е пробвал нека да даде коментар или предложение за друг вариант. Свиря траш.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.