TerminalFrost Отговорено Август 24, 2007 Отговорено Август 24, 2007 ^ @Valserp, с каква китара и усилвател свириш? Едва ли проблема е само от MT2. Цитирай
Valserp Отговорено Август 24, 2007 Отговорено Август 24, 2007 Yamaha RGX121S -> MT-2 -> Compressor Sustainer(Boss) -> Behringer Guitar Equaliser(EQ700) -> Behringer Ultra-GI(Със симулация на 4х12") -> Директно в пулта. Но не разбирам за какъв "проблем" говориш, аз си харесвам звука(с леки изключения, като липсата на кубе и капризите ми относно звука на китарата). Казах "скапания звук" под формата на ирония Цитирай
LAPD1 Отговорено Август 24, 2007 Отговорено Август 24, 2007 Според мен зависи много от човека който го ползва и за какви цели му трябва определения ефект. Един мои познат наскоро си купи един дистар на Boss и е много доволен от него. Така че ако ти харесва дадения ефект и ти върши работа неможем да кажем че си направил лош избор като си купиш камионче Boss. Сега други ако ползват по професионална техника може и да са прави че не струват. Зависи от гледната точка. Така че свирете и хич да не ви пука Цитирай
DILETANT Отговорено Август 27, 2007 Отговорено Август 27, 2007 Хайде и аз да се изкажа. Незнам дали Boss са най-добрите/лошите, но със сигурност са най-широко използваните стомп-боксове. Наскоро отбелязаха 10 милиона продадени камиончета, а те правят ефекти от края на 70-те. Така общо за всичките да говорим няма смисъл. По-добре е да сравняваме конкретни ефекти от различни производители. В момента имам: Boss PW 10 Wah Boss CS 3 Compressor Sustainer Boss NS 2 Noise Supressor Boss HR-2 Harmonist Boss OC-2 Octave Имал съм: Boss FV 60 Volume Pedal Boss CH-1 Super Chorus Мога да кажа, че съм доволен. Все пак не всички ги използвам заедно, а когато искам да експерементирам, само NS 2 и CS 3 са ми постоянно активни. Може да не са тру байпас, но не съм забелязал съществена загуба на сигнал или оцветяване на тона. Доколкото знам имат вградени буфери, но не съм напълно сигурен. В никакъв случай не се явявам защитник на марката Boss, и те имат своите провали и ефекти които след това са изтеглени от пазара, но впоследствие стават колекционерска рядкост. Повече инфо на bossarea.com Едно от ценните им качества, както вече спомена Мефистофел е тяхната надежност. Така, че нека не ги отричаме, а всеки да си прецени за себе си дали му харесват стомпбоксовете на Boss. Не съм съгласен, че профи музикантите ги ползват, само защото имат договори за реклама, то в такъв случай рекламния бюджет на Boss би трябвало да е огромен за да може да се плаща на хиляди китаристи за реклама. Сега относно широко дискутираната по всякакви форуми отхвърляна и боготворена Метълзона. Фактът че този ефект се произвежда от 1991 до момента е достатъчно показателен, че има търсене. Не съм го използвал, но съм чел че с еквилайзер след него стават чудеса. Толкоз. П.П. TONY хайде кажи и ти нещо по въпроса де! Keep On Rocking Dudes!!! Цитирай
metalhammer Отговорено Август 27, 2007 Автор Отговорено Август 27, 2007 BOSS са най великите :) еликите!!! затва и свиря с all tube глава 5 триода в преампа 2 в луупа 2 в драйверната и 4 крайни ламби boss sa number one бог да ги благослови ! амин Цитирай
DILETANT Отговорено Август 27, 2007 Отговорено Август 27, 2007 Ами адаш, ето че ти сам си пусна тема и сам си отговори. Цитирай
kolio_k Отговорено Август 27, 2007 Отговорено Август 27, 2007 BOSS са най великите еликите!!! затва и свиря с all tube глава 5 триода в преампа 2 в луупа 2 в драйверната и 4 крайни ламби boss sa number one бог да ги благослови ! амин Предполагам че го казваш иронично .Аз свиря с Еngl Thunder,Mesa Boogie Mark 4 или Mesa Boogie Studio 22+,но това не ми пречи да използвам и някои педалчета Boss.Тези ефекти със сигурност не са най добрите на пазара,но като съотношение цена качества и практичност са много добри(лично мое си мнение,както и на милиони хора по света,а също и на страшно много професионални музиканти) п.п.Аз съм огромен фен на ламповия драйв и когато свиря рок или блус това е единственото което използвам,но при разни други стилове(от които може би не всеки се интересува,но за мен са важни),далеч не е най подходящия.Чистият канал на ламповите усилватели ми е незаменим Цитирай
SomeoneElse Отговорено Август 27, 2007 Отговорено Август 27, 2007 Metalhammer-е, тук вече се изложи - с последния си пост, където не си съгласен с някой, но не намери интелигентните думи да кажеш нещо, което вече не си потретвал... Типично в твой стил бих ти отговорил - зарежи тая хава, батенце, няма да ти влезе в главата нищо, различно от това, което вече е в нея. Като искаш нещо, отиваш, плащаш си и го имаш, както ти сам казваш. Или тръгваш да сравняваш МТ-2 с "all tube глава 5 триода в преампа 2 в луупа 2 в драйверната и 4 крайни ламби"? Освести се малко, няма база за сравнение, все едно да сравняваш кон и кокошка! Според мен с Boss получаваш малко повече от това, за което плащаш! Но едва ли не, да твърдиш, че Boss са ебати нааканата фирма, щото ТИ свириш с не знам си кво си, е меко казано недорасло. Ако си достатъчно прозорлив, ще прочетеш внимателно какво е написал kolio_k, който явно може да си позволи скъпа техника, но той не говори така като теб, просто защото е махнал капаците много по-рано. Цитирай
Stone Free Отговорено Август 27, 2007 Отговорено Август 27, 2007 Boss са шит ама са класика. Точка. Толкова много неща има дето са шит и са класика. Музиканстки и немузиканстки. Дето са се наложили по една или друга причина. А и цялата тая мания за лампи и триоди(какво по дяволите е тва?) вече почва да става голяма детинщина. Повече спадат към форум.олд-скуул-инжинер-зубър.орг тия дискусии, отколкото тука. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 28, 2007 Отговорено Август 28, 2007 (Редактирано) Moeто скромно мнение, е, че всеки ефект си има своя цвят в звуковата картина, и моменти, когато е подходящ, както и моменти, в които не пасва въобще. Въпрос на музикалност, разбирания, и стремежи е човек да си избере ефект, и да го приложи правилно. За едни върхът на звука е ламповия амп, на който по цял ден да се джеми, други искат груб транзисторен мачкащ звук, трети искат комбинация от двете,четвърти не знаят какво искат. Boss са педалчета с нелошо съотношение сигнал/шум, надеждни и икономични са, и в повечето случай са не по-лоши от аналогичните продукти на конкуретнтните производители, даже бих казал, че в немалко случаи са най-малкото по-безшумни. Байпасът при тях е някакъв проблем, но този проблем се среша при всички електронни превключвания, когато се наредят повече, дори при оптронните превключватели в скъпите усилватели, и множеството усилвателни стъпала след всеки от тях. Просто електронните компоненти са несъвършени по своята природа, пък да не говорим за евтините. Аз лично съм свирил с бос педалчета, и съм им правил немалко копия, и не бих казал, че са лоши камиончета(освен BOSS HM-2 <_>Ефектите са добре проектирани, изчислени, оразмерени, и изпълнени. Останалото е въпрос на вкус, и едва ли можем да стигнем до консенсус. Редактирано Август 28, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
metalhammer Отговорено Август 28, 2007 Автор Отговорено Август 28, 2007 Предполагам че го казваш иронично <_>Мда изблици на гняв късно през ноща (в нетрезво състояние). Определено темата беше хубава ама да не я бях пускал аз. Всички написаха добри лични мнения мисля всеки който я чете може да се извлече страхотно инфо. А за триодите го пропуснете то си е in my head , in my mind. Go on ........ Цитирай
TONY Отговорено Август 28, 2007 Отговорено Август 28, 2007 П.П. TONY хайде кажи и ти нещо по въпроса де! Аз се изказах по в началото на темата да обобщя така - Бос за настъпикутийките, са като Маршал за амповете! може далеч да не са най добрите, но пределено са най - често вижданите и най - купуваните. това трябвя да значи нещо. а иначе и Кольо и Док и аз сме им колекционери - ако това има някакво значение... става въпрос, че и 3-мата сме хаунтдог фор тон, пробвали сме (в различна степен - но все пак) от най добрите неща за китара и би трябвало да знаем кое си заслужава и кое не... и накрая за колекционерската класация- 1. I AM THE BOSS 2. DOCC 3. Kolio K точни модели и брой няма да обявявам Цитирай
kolio_k Отговорено Август 28, 2007 Отговорено Август 28, 2007 (Редактирано) П.П. TONY хайде кажи и ти нещо по въпроса де! Аз се изказах по в началото на темата да обобщя така - Бос за настъпикутийките, са като Маршал за амповете! може далеч да не са най добрите, но пределено са най - често вижданите и най - купуваните. това трябвя да значи нещо. а иначе и Кольо и Док и аз сме им колекционери - ако това има някакво значение... става въпрос, че и 3-мата сме хаунтдог фор тон, пробвали сме (в различна степен - но все пак) от най добрите неща за китара и би трябвало да знаем кое си заслужава и кое не... и накрая за колекционерската класация- 1. I AM THE BOSS 2. DOCC 3. Kolio K точни модели и брой няма да обявявам Аз трудно мога дасе нарека колекционер на Бос,но наистина през годините много са ми минали през ръцете.В момента активно използвам 3-4 от тях и ми се търкалят още няколко за различни по специфични случаи.Определено най важния за мен е CE 3,невероятен хорус,който не сменям за нищо В момента тези ми се подмятат из къщи,само един (2рия ми DD 3)e в един приятел п.п.Открийте черната овца(или по скоро зелената ) Редактирано Август 28, 2007 от kolio_k Цитирай
preIbanez Отговорено Август 28, 2007 Отговорено Август 28, 2007 ...добре де...ами да речем че човек си има много хубава алл тубе глава...с много хубав драйв канал...защо на този драйвканал да не ми се сложи настъпикутийка бустер...може и настъпикутийков дилеи...и хорус...и какво ли още не...все неща които пвечето усилватели ги нямат вградени...и без които понякога не се плучава...тогава босс биха свършили отлична работа... Цитирай
TONY Отговорено Февруари 7, 2008 Отговорено Февруари 7, 2008 Да изровя малко темата от забванието. От няколко дни свиря основно с бос педалиера БСБ 6 , в която има захранващ - байпасиращ ефект ПСМ5 , и място за още 5 бос настъпи кутийки. Основа на изкривения ми звук е ХМ 2 - хеви метъл, който взех от Цвъри - за него беше много метъл, за мен не е , но е достатъчен за стандартния хеви метъл звук от 80 -те. ( просто в момента нямам метъл зона, но тя е малко по различна ). Пред него , понякога слагам компресор. След това са достатъчни - флейджър, хорус и ривърб/дилей. Гледам да ги ползвам по пестеливо. Тези ефекти не са заковани, с изключение на дистера (за моите си нужди) и мога да слагам разни други при желание. Включвам към чист канал на усилвател и с ПСМ5 - мога да байпасирам ефектите и да си свиря с ампа. Не е върха на сладоледа, но не е и никак зле - особено за свирене вкъщи - не е нужно се с усилва човек силно. Всъщност мисля си, че популярноста на босчетата е благодарение и на нуждите на хората с транзисторни ампове - да ги накарат да звучат, малко по лампово и то на поносими - домашни (пък и клубни нива - малки клубове) нива на звука (никакъв проблем да се ползват и с лампови ампове). Говоря за случая, ако ще се ползват драйвове и дистери на бос по начина, който описвам. Ако ще се ползват тайм ефекти само и в луп на амп (или пък за бустване на драйв канал) - тогава - хавата е малко по друга. За мен - тези драйвове и дистери - имитират по свой си начин пушнати лампови ампове и какво - стават. Засега не съм записвал така, но ще трябва да го направя , за да видя доколко би ме изкефил такъв звук в контекст на запис. Цитирай
Recommended Posts