Rock Forever Отговорено Април 4, 2009 Отговорено Април 4, 2009 Бе за мен песента на Киора е по-добрия вариант на парчето Цитирай
Свилен Бас Отговорено Април 4, 2009 Отговорено Април 4, 2009 Спрях да следя темата почти още в началото, откакто се превърна в помия и не ми се проверява следното дали е споменато - имаше големи скандали около него и май все още продължават в съда: DIMMU BORGIR - 'Mourning Palace' Bushido - 'Mittelfingah' Цитирай
hellfire Отговорено Април 4, 2009 Отговорено Април 4, 2009 хуху .. тука гледам и по тежки музички ... а тука ? кой от кого ? Цитирай
Slav Отговорено Юли 3, 2009 Отговорено Юли 3, 2009 http://vbox7.com/play:db32dadd Помня, че имаше развитие и бяха открили 7 или 9 еднакви мелодии, сред които бяха парчето на Слави Трифонов и Софи Маринова от същата Евровизия, песен на Лили Иванова и песен на СТИВИ УОНДЪР. Цитирай
sasog Отговорено Юли 3, 2009 Отговорено Юли 3, 2009 Children of the damned на Мейдън и The unforgiven 2 на Металика. Мейдън са първи обаче... Цитирай
horsefucker Отговорено Юли 4, 2009 Отговорено Юли 4, 2009 Правете разлика между кавъри и крадени песни."Спри се" на Сигнал със сигурност не е крадено парче, а по-скоро българска адаптация на оригинала. я да дефинираме кражба - използването на мелодия или цяла песен без официалното разрешение на собственика. Та Сигнал дали имат официално разрешение да запишат и разпорстраняват чужда песен със собствен текст (под разрешение се разбира - дали си плащат за това). Аз не мисля - значи парчето е крадено !!! в тая държава дето се кръде като за световно какво ви учудва че и музика се краде колкото и от където може Верно си е доста нагла кражба от страна на сигнал. Музиката е 1:1. Цитирай
TrumpetNick Отговорено Март 1, 2010 Отговорено Март 1, 2010 (Редактирано) Ето и една песен, за която май никой не е споменал... Тъмнокосо момиче на Калин Вельов и TUMBAITO http://www.youtube.com/watch?v=4nMJAPpNdbE One note samba, Jobim Редактирано Март 1, 2010 от Schagerl Цитирай
Abbath Отговорено Март 1, 2010 Отговорено Март 1, 2010 <- Оригинал от 1886 г. http://www.youtube.com/watch?v=EioZcrrZ6Jw <- Джърман копи от 1931 г. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 5, 2010 Отговорено Март 5, 2010 Новото песен на Миро за Евровизия. Повече инфо ТУК. Цитирай
fernandes Отговорено Март 5, 2010 Отговорено Март 5, 2010 Giant - I'll see you in my dreams Георги Станчев-Ти ужасно закъсня http://www.youtube.com/watch?v=6iszd8i5lN8 Цитирай
vanboy Отговорено Март 5, 2010 Отговорено Март 5, 2010 (Редактирано) Все си казвах,че песента "Кукла"на Атлас съм я чувал от западен изпълнител много отдавна...ето: Fish - The Company: Редактирано Март 5, 2010 от vanboy Цитирай
Pro-blem Отговорено Март 5, 2010 Отговорено Март 5, 2010 Изчетох цялата тема и ми се стори доста интересна... Искрено съжалявам, че никой от Вас не е написал нищо за похвата "семплиране", който от доста време насам буквално е завладял музикалният свят. Проверете Whosampled.com и може би ще откриете доооста неща, които ще Ви заинтригуват. Като почитател на музика, която основната и дейност (как звучи само ) е семплирането (естесвено става дума за хип-хопа), мога да кажа, че с този похват се получават наистина доста интересни бийтове. Естествено(защо ли тази дума ) в България аз лично познавам много малко хора, които си плащат авторските права, за да семплират. Това лято имах възможност да се запозная и общувам с едно MC от Бостън, който ми обясни, че дори и в Щатите под внимание се взимат само изцепкките на major лейбълите, понеже е видно, че съдиш този , от който можеш да вземеш пари. Другият вариант е "пресвирването" (Dr.Dre и Kanye West го използват супер добре), при който се плаща само за оркестър или отделен музикант и т.н. А какво да кажем за Daft Punk, които през живота си не са изсвирили и една нота Dj Shadow и т.н...една малка част от примерите... Amen loop-a който е мега разпространен... Иначе и мен не ме кефят БГ вариантите на доста парчета... Цитирай
Janick_Gers Отговорено Март 7, 2010 Отговорено Март 7, 2010 Хора, чета постовете ви и слушам всичко, да видя наистина как е. 80% от примерите, които давате са чисти съвпадения...... Толкова много музика има измислена вече, че е невъзможно да не улучиш нещо, което да напомня на друго... Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 7, 2010 Отговорено Март 7, 2010 (Редактирано) че е невъзможно да не улучиш нещо, което да напомня на друго...а как един Кобейн например свири 2-3 тона,които не напомнят много на друго ?Или оправдаваш нашите селски звезди,на които им е по- типично да откраднат нещо,защото така е по-лесно? Редактирано Март 7, 2010 от Hillbilly Цитирай
Recommended Posts