Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Ето това е сто процентово AI творение.

Но е направено супер. От човек който разбира...

Веднага си личи, кога Ей Ай музика е правена от музикант и кога от лаик.

• Отговори 48
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Между другото питах ЕЙ АЙ, как намира последните два албума на Николо Коцев спрямо

творчеството на Ричи Блекмор с Дийп Пърпъл, Рейнбоу и Блекморс найт. 
Каза - 80 % симиларити....ми то Николо направо да плаща съавторство на РИЧИ.

АЙ коипира, но и ние хората копираме ( не хвърлям камъни по Николо, и аз имам парче Роден от огън, много е Ричи, не съм питал Ей Ая на колко е симиларито за моето парче).

На практика какво става. Ей Ая го прави за минута две и го прави по-добре, а на нас ни трябват 20-30 години и пак не е сигурно....до къде ще го докараме.

Това е стара банда от 80-90-те. Сега явно са изкарали ново песен, искам да кажа, че това са опитни музиканти с много години зад гърба си.... Парчето им е малко по -добро от Swap AI албума по горе. И това е само началото... да видим къде ще е ЕЙ АЙ спрямо най- добрите след година, две, три....

Отговорено

След последния ъпдейт 5.5 на Суно нещата съвсем загрубяха. Представям си какво ще е след още една година примерно.

Отговорено (Редактирано)
На 2.03.2026 г. at 16:11, Тропчо написа:

Както обикновено, дяволът е в детайлите. Сигурен съм, че "някъде там", не знам къде точно, има една граница между това да твориш и това да поръчваш. В случая- музика. Някакъв момент, в който от създател на съдържание ставаш потребител. Темата е отчайващо дълга и става все по- досадна, като слушам това, което се стриймва.

Тъй като вече съм в джаза, имам  и мнение.

Донякъде е cheating  ( т.е. измама), но има и творчески моментум.

Вече съм и във форуми на AI музика създатели. ( това май е правилната дума - AI музика създатели, току що я измислих). Значи според мен има три типа -

1. Хора, които хал хабер си нямат и поръчват музика на ЕйАйо все едно си поръчват тройка кебапчета и шопска салата. Гърците И викат хорис ( селска) салаТа и твърдят, че сме я откраднали от тях . ( наистина разликата е само във сиренето - те слагат Фета, защото това имат, ние имаме твърдо сирене, това слагаме). Резултатите на първа група са отчайващи. Според мен AI веднага ги хваща , че са лаици и не разбират от музика и им изплюва нещо тъпо, дето е за коша. Те си се радват, викат си ей голяма работа съм, глей сега кво измислих. Светът е голям и е пълно с КрискоОвци!

2. Група две - те са рядкост. Примерно следя една българка Ваня. Тя пише много хубави стихове. AI и прави музика. HIT and MISS situation. Може да се получи готино парче, може и за боклука. момичето ( или жената), която седи зад стиховете си, не разбира от музика Текстовете са и хубави. Ако Животното генерира добра музика е ок, ако не.... ( не съм я контактвал, но вероятно бих и поискал разрешение да ползвам някой от текстовете и, кефят ме).

3. Музиканти. Пишат си текстовете. Някои си изсвирват китарните, бас и тн нататъка партии, вкарват ги и ЕЙ Ай довършва. Има творчество, ima и сериозна намеса от Животното. Обаче е интуитивно и като те усети, ти какво искаш и какъв създател на музика си, почва да прави нещата горе долу, такива, каквито ги искаш и чуваш. Сигурен съм, ча ако аз и BMO генерираме един и същ текст, резултатите ще бъдат доста различни , като моят вариант ще прилича на това което съм правил/ генерирал до момента, а неговият - на това , какво той е правил/ генерирал вече.

Животното все още е малко зверче, и се дъни, тепърва ще стане Монстер , който ще хруска ТИ Рекси като като кроасани за закуска. Текстовете, дето ги генерира са много тъпи. Ако искате да е добре, сами си пишете текст. Това веднага го усетих. От всичко което съм направил досега, веднъж го оставих да ми напише текст. После почнах промените....в момента парчето не е под въпрос, защото  някога ще стане, особено, като изхвърля всички глупости на АИ текста. Засега е примерно 60/40 и ме кефят моите 60 процента, просто трябва да се напъна и да разкарам тъпотиите на животното.

Прави тъпи финали. 80% от финалите му хич не ме кефят, направо се дъни.

Очевидно е, че използва шаблони и базата му данни има нужда от сериозен ъпдейт. Без да съм станал барабанист, но последните 4 -5 години с опит зад барабаните, виждам, че Животното е добре ритмически, но си личи , че ползва само шаблони, не е като някой добър барабанист, който ще усети парчето и ще измисли 'неговите' барабани. Няма уникалност, има шаблон.

Има и доста други, да кажем дребни неща, които дразнят. Например, вчера генерирам чикаго блус.

Примерно вокалите ми ги генерира с някакви истерични височини, които ако бяха на едно две места добре, ама както ги направи, направо си ме дразнят. Значи има да се доизкусурява и то доста.

Тези дни мисля, да мина към платен план , да скоча в по-дълбокото. Цитирам Тропчо - Някакъв момент, в който от създател на съдържание ставаш потребител. Има го този момент.

Вече доста човешка музика ми се струва недоизпипана, от друга стана на Животното му липсват доста неща за да е истинска музика...но така или иначе, промяната вече е факт. Който разбрал, разбрал, който иска да разбере - ще разбере, който не иска... няма... и те така.

Между другото - стоя на версия 4.5 и мисля да си я оставя.

Имам втори комп, смятам на него да кача новата версия 5.5 и да я тествам.

Редактирано от TONY