Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Хич не върви кореспонденцията, но изкопчих от две фирми каква стомана ползват

M400-50A_prop.thumb.jpg.7844cf8e5b176798551367251e0c136b.jpg

M530-50A_prop.thumb.JPG.d3eee6ad14238ad64e6f5b2c960df3bb.JPG

В този спредшийт ще вкарам Mu от графиките при различна мощност.

Пробвах AI да ми изкара в таблица B-Mu, но хич не му се занимава завалията, ще трябва да ги изкарам на ръка.

basic_table.thumb.JPG.c0c0a5ffb1ea937ed3e7f7e8cff035da.JPG

Ако се хващат малко намотки на бобината (повечето фирми не казват/ не знаят размера или не искат аз да смятам броя навивки) при по-високи нива ще се достигне оптимално насищане на магнитопровода за макс индукция и отговор в ниските.

Не съм довършил ексела, от магнитния поток (Tesla) при изходно ниво (Vrms), съответната магнитна проницаемост от графиката да ми изкара индуктивността.

Според мен ще има ползваме диапазон където да обажда на 60-80 hz, а при ниски нива може да го натоваря с атентатор (стъпалото и трансформатора).

То май така или иначе ще трябва, особено за домашната версия (SE), където имам траф. Но 2-3 вата ще вдигат аларма.

На ексела се вижда - при 0.01 ват, с измислен говорител 90db/1W/1M вече имаме 70 децибела...

Дебелината на проводниците мисля да е консервативно 3А/мм2, което увеличава риска да не се хване.

За стъпалото мисля изкарах някакви стойности (по-сложно е, той на покой, докъде е клас А, в кл.АВ имаме тока само на едната лампа плюс токовете на покой)

За говорителя трябва да е по лесно. Там ако мина с по-тънка жица, ще се намали демпинг фактора на усилвателя. Предполагам говорителя ще се държи подобно на резонанс контрола намален (NFB в ниските) и баса ще е по бучащ и безконтролен, и по-слаб (предполагам). Но няма да имам опцията хем да е солиден и плътен, хем да е стегнат. (Дебели жици, по-висок демпинг фактор и стабилна NFB).

Редактирано от emosms
  • Отговори 60
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic