Koobenot Отговорено Септември 12, 2024 Отговорено Септември 12, 2024 Днес се заиграх с Voice.AI да ми раздели на тракове едно парче, дето не ми харесваше как е смесено - цък. Основно ме дразнеше липсата на бас и барабани, и след малко заигравка в Reaper с индивидуалните тракове, които AI-то ми изкара успях да постигна този резултат. Чува се някой и друг артефакт, cymbal wash и други гнусотии, но пак за MP3-ките дето ми раздаде съм повече от доволен. Със сигурност ако ползвам Izotope или нещо по качествено дето ренди до wave ще стане и по-добре, но като за без пари – доволно. Цитирай
Koobenot Отговорено Декември 29, 2024 Отговорено Декември 29, 2024 Вчера се заиграх с новата версия на VirtualDJ, която може да прави realtime разделяне на stem-ове, като за "last minute request" от клиент по време на озвучаване, "можеш ли да ни отделиш вокала, не намерихме инструментал" се справя доста добре. https://www.virtualdj.com/stems/ 1 Цитирай
yamaha Отговорено Януари 24 Автор Отговорено Януари 24 Мечтата на озвучителя - да остави някой друг да се грижи за избягване на микрофониите. Понеже все по някое време AI ще навлезе във всяка една област и всяко едно микроскопично кътче от нашия живот...чудех се кога ще се захванат с озвучаванията на живо и ето, че вече изкараха нещо, макар и в начален етап. 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Януари 24 Отговорено Януари 24 ^ Ще го погледна клипчето, каква е разликата с класическия анализатор на честотни пикове? Че ще има модел натрениран с безброй микрофонии, който да ги хваща по-бързо и прецизно ли? Цитирай
yamaha Отговорено Януари 24 Автор Отговорено Януари 24 Изгледай го, той обяснява всичко - даже си изтегли VST плъгина ако имаш начин къде да го тестваш. Обучават AI-то за всякакви случаи, да отчита кое е гласа, кое е инструмента, къде е реверберацията от отраженията в помещението и т.н. 1 1 Цитирай
Koobenot Отговорено вчера в 21:44 Отговорено вчера в 21:44 ^ Има далавера в тая хава. Единствено се чудя – за какво ми е това VST, ако нямам дигитален миксер, който може да работи с VST-та и има близка до 0 latency за живи смесванки? Айде, купувам аргумента ако примерно бандата ми свири на живо и й правя многоканален запис щото ще издаваме Live CD и после ще го обработвам в DAW ... приема се. Цитирай
Recommended Posts