Jump to content
Българският форум за музиканти

Възстановяване на електрическа китара

Recommended Posts

8 hours ago, Baby Thomas said:

За първи път виждам трипозиционен суич с 8 пина... :blink:

По-"китарния" вариант (тип Гибсън) е с 3 пина. Евентуално някаква по-изкривена версия с малко "ck" ключе on-on-on също трябва да стане, но такъв като на схемата не съм виждал...

Трябва да уцелиш и поляритета на намотките, за да не са в противофаза в средната позиция.

Ами при мен всичко е по информация от интернет, няма кой да питам, освен Google :-)

Червен цвят - сигнал само от 1

Син цвят - сигнал само от 2 

Зелен цвят - сигнал от 1 и 2, свързани паралелно

Поръчах един ключ с бяло копче и един с черно, защото не знам, кой цвят ще ми тича повече на китара :- ) 

Остава да чакам до края на м. юли и ще пристигнат.

3-Way.jpg

3 hours ago, garcho said:

Еее, колега, толко си упорит и търпелив, че чак се размърдах да видя какво е останало в историческата съкровищница! Те това само е останало с все струните ми от регистрацията във форума. Ако ти вършат работа, са твои завинаги в името на китарологията. 🙂

448225128_1668726737223266_5471025294826863489_n.jpg

448090924_784330177169871_6286369716783067587_n.jpg

Писах тук, писах на лично съобщение, май нищо не се е публикувало.

За мен и моята цел имат перфектен външен вид, личи си, че са брутално използвани, а аз търся точно това :-) Дори се бях отчаял, че ако състаря новите, няма да се получи достатъчно добре. Ако си готов да се разделиш с тях, или поне с две от тях, виж личното съобщение, което съм ти изпратил, ако е минало.

Леко са пръснати, явно това ги е запазило от тотално разграждане. Изпращам тремолото, дано откриете двете подходящи. :cheers2:

• Like 1

Много благодаря на garcho, който обеща и веднага ми изпрати ето тези неща на снимката.  Направо не повярвах на очите си, като ги видях – боядисвани, с излющена боя. Не само две, всичките са в комплект и са перфектни.

Няма начин да се получи  този външен вид, придобит в течение на много години, защото изкуственото състаряване винаги си личи. Обърнете внимание, че дори болтчета са различни.

Как можах да махна боята от китарата, направо съм бесен :-)

Guitar-STR-840.jpg

• 1 month later...

Абе... ще стане работата, остана само да ремонтирам усилвателя и да намеря врътките за опъване на струните. 

Очаквам звук от 70-те години на миналия век, както се пее в една песен  - рокът не загина, само време мина :- )

Key.jpg

Regent-G1.jpg

Имам две китари от тогава, едната е електричка, мисля че е Орфей, с оригиналните адаптери, байндинга леко се е разлепил, иначе е в идеално състояние. Адаптери, всичко. Формата е тип SG/Yamaha Revstar.

23 hours ago, Voidhanger said:

Имам две китари от тогава, едната е електричка, мисля че е Орфей, с оригиналните адаптери, байндинга леко се е разлепил, иначе е в идеално състояние. Адаптери, всичко. Формата е тип SG/Yamaha Revstar.

Качи снимки на електрическата китара. Ако я продаваш, изпрати ми и цена - въпреки че търся конкретно негодна за употреба ел. китара, не толкова заради парите, колкото поради други причини, ако твоята е достатъчно олющена и очукана за моите цели...  :-)

Преди 1 час, Продуцент написа:

Качи снимки на електрическата китара. Ако я продаваш, изпрати ми и цена - въпреки че търся конкретно негодна за употреба ел. китара, не толкова заради парите, колкото поради други причини, ако твоята е достатъчно олющена и очукана за моите цели...  🙂

Ще я снимам по-късно и ще ви изпратя снимки. Продавам я.

Давай смело с китарта. Изглежда от хубаво дърво и според мен ще звукне доста добре. Преди години пробвах да реставрирам няколко китари, резултата беше повече от задоволителен. Дървесината им е добре изсъхнала и има страхотен резонанс. С грифа ще видиш зор, но ако го запазиш и той така.

Posted (edited)

@Voidhanger Здравей, китарата е много хубава, но изглежда съвсем в изправна и използваема, а аз търся негодна за употреба. Освен това трябва да е solid-body, а твоята е semi-acoustic по ето тази класификация:

Guitar-Info.jpg

Edited by Koobenot
форматиране

• 1 month later...

Тъй като не бях сигурен, какво точно ми трябва за китарата, поръчах половин килограм от тези неща, да има... :-)

Изглеждат ретро, въртят се стегнато и плавно, надявам се да ми свършат работа.

Усилвателят REGENT е напълно реновиран, със сменени кондензатори и остана само да намеря подходяща стара дръжка за кутията. 

Parts.jpg

• 4 weeks later...
Posted (edited)

Здравейте на всички! Чудесно е да бъда тук, но не мога да не спомена, как минах през истински кошмар с моята китара! Събрах торба с резервни части, но новите се застъпват и не пасват на местата на старите -  сякаш се опитвам да събера парчета от различни пъзели. Китарата изглежда като хибрид между нищо и всичко, а аз реших, че единственото решение е тя да остане без струни, но на кого е нужна китара без струни? Може би на г-жа Иванова…

Сънувах как изпълнявам „Тишина“ на концерт, а публиката протягаше ръце и ми крещеше в екстаз: „Ще трябва да научиш нова песен, приятелю!“, така че, минавам на План Б!

Q1.jpgQ-1a.jpg

Edited by Продуцент