Продуцент Отговорено Юни 13, 2024 Автор Отговорено Юни 13, 2024 8 hours ago, Baby Thomas said: За първи път виждам трипозиционен суич с 8 пина... По-"китарния" вариант (тип Гибсън) е с 3 пина. Евентуално някаква по-изкривена версия с малко "ck" ключе on-on-on също трябва да стане, но такъв като на схемата не съм виждал... Трябва да уцелиш и поляритета на намотките, за да не са в противофаза в средната позиция. Ами при мен всичко е по информация от интернет, няма кой да питам, освен Google :-) Червен цвят - сигнал само от 1 Син цвят - сигнал само от 2 Зелен цвят - сигнал от 1 и 2, свързани паралелно Поръчах един ключ с бяло копче и един с черно, защото не знам, кой цвят ще ми тича повече на китара :- ) Остава да чакам до края на м. юли и ще пристигнат. Цитирай
Продуцент Отговорено Юни 13, 2024 Автор Отговорено Юни 13, 2024 3 hours ago, garcho said: Еее, колега, толко си упорит и търпелив, че чак се размърдах да видя какво е останало в историческата съкровищница! Те това само е останало с все струните ми от регистрацията във форума. Ако ти вършат работа, са твои завинаги в името на китарологията. 🙂 Писах тук, писах на лично съобщение, май нищо не се е публикувало. За мен и моята цел имат перфектен външен вид, личи си, че са брутално използвани, а аз търся точно това :-) Дори се бях отчаял, че ако състаря новите, няма да се получи достатъчно добре. Ако си готов да се разделиш с тях, или поне с две от тях, виж личното съобщение, което съм ти изпратил, ако е минало. Цитирай
garcho Отговорено Юни 13, 2024 Отговорено Юни 13, 2024 Леко са пръснати, явно това ги е запазило от тотално разграждане. Изпращам тремолото, дано откриете двете подходящи. 1 Цитирай
Продуцент Отговорено Юни 17, 2024 Автор Отговорено Юни 17, 2024 Много благодаря на garcho, който обеща и веднага ми изпрати ето тези неща на снимката. Направо не повярвах на очите си, като ги видях – боядисвани, с излющена боя. Не само две, всичките са в комплект и са перфектни. Няма начин да се получи този външен вид, придобит в течение на много години, защото изкуственото състаряване винаги си личи. Обърнете внимание, че дори болтчета са различни. Как можах да махна боята от китарата, направо съм бесен :-) Цитирай
Продуцент Отговорено Юли 18, 2024 Автор Отговорено Юли 18, 2024 Абе... ще стане работата, остана само да ремонтирам усилвателя и да намеря врътките за опъване на струните. Очаквам звук от 70-те години на миналия век, както се пее в една песен - рокът не загина, само време мина :- ) Цитирай
Voidhanger Отговорено Юли 18, 2024 Отговорено Юли 18, 2024 Имам две китари от тогава, едната е електричка, мисля че е Орфей, с оригиналните адаптери, байндинга леко се е разлепил, иначе е в идеално състояние. Адаптери, всичко. Формата е тип SG/Yamaha Revstar. Цитирай
Продуцент Отговорено Юли 19, 2024 Автор Отговорено Юли 19, 2024 23 hours ago, Voidhanger said: Имам две китари от тогава, едната е електричка, мисля че е Орфей, с оригиналните адаптери, байндинга леко се е разлепил, иначе е в идеално състояние. Адаптери, всичко. Формата е тип SG/Yamaha Revstar. Качи снимки на електрическата китара. Ако я продаваш, изпрати ми и цена - въпреки че търся конкретно негодна за употреба ел. китара, не толкова заради парите, колкото поради други причини, ако твоята е достатъчно олющена и очукана за моите цели... :-) Цитирай
Voidhanger Отговорено Юли 19, 2024 Отговорено Юли 19, 2024 Преди 1 час, Продуцент написа: Качи снимки на електрическата китара. Ако я продаваш, изпрати ми и цена - въпреки че търся конкретно негодна за употреба ел. китара, не толкова заради парите, колкото поради други причини, ако твоята е достатъчно олющена и очукана за моите цели... 🙂 Ще я снимам по-късно и ще ви изпратя снимки. Продавам я. Цитирай
svet.k Отговорено Юли 19, 2024 Отговорено Юли 19, 2024 Давай смело с китарта. Изглежда от хубаво дърво и според мен ще звукне доста добре. Преди години пробвах да реставрирам няколко китари, резултата беше повече от задоволителен. Дървесината им е добре изсъхнала и има страхотен резонанс. С грифа ще видиш зор, но ако го запазиш и той така. Цитирай
Продуцент Отговорено Юли 23, 2024 Автор Отговорено Юли 23, 2024 (Редактирано) @Voidhanger Здравей, китарата е много хубава, но изглежда съвсем в изправна и използваема, а аз търся негодна за употреба. Освен това трябва да е solid-body, а твоята е semi-acoustic по ето тази класификация: Редактирано Юли 23, 2024 от Koobenot форматиране Цитирай
Продуцент Отговорено Септември 6, 2024 Автор Отговорено Септември 6, 2024 Тъй като не бях сигурен, какво точно ми трябва за китарата, поръчах половин килограм от тези неща, да има... :-) Изглеждат ретро, въртят се стегнато и плавно, надявам се да ми свършат работа. Усилвателят REGENT е напълно реновиран, със сменени кондензатори и остана само да намеря подходяща стара дръжка за кутията. Цитирай
Продуцент Отговорено Октомври 1, 2024 Автор Отговорено Октомври 1, 2024 (Редактирано) Здравейте на всички! Чудесно е да бъда тук, но не мога да не спомена, как минах през истински кошмар с моята китара! Събрах торба с резервни части, но новите се застъпват и не пасват на местата на старите - сякаш се опитвам да събера парчета от различни пъзели. Китарата изглежда като хибрид между нищо и всичко, а аз реших, че единственото решение е тя да остане без струни, но на кого е нужна китара без струни? Може би на г-жа Иванова… Сънувах как изпълнявам „Тишина“ на концерт, а публиката протягаше ръце и ми крещеше в екстаз: „Ще трябва да научиш нова песен, приятелю!“, така че, минавам на План Б! Редактирано Октомври 1, 2024 от Продуцент Цитирай
Продуцент Отговорено Декември 28, 2024 Автор Отговорено Декември 28, 2024 След като събрах части за поне пет китари, най-накрая успях да намеря шест стари джаджи, които имат следи от брутална употреба и пасват идеално. Сега вече проектът става Unstoppable / S.t. Wonder Woman / или казано на друг език - нас не догонят :-) 1 Цитирай
Recommended Posts